Onderzoek

Natuur met andere ogen bekijken.

We geven onze planten graag de tijd om op hun eigen tempo te groeien. Dit proces houden we nauwlettend in de gaten, want zo ontdekken we de geheimen van de natuur. Maar planten de tijd gunnen in hun groeiproces is ook belangrijk voor het maken van effectieve huidverzorging. We stellen natuurlijke stoffen bloot aan de invloed van warmte en kou, rust en beweging, duisternis en licht. Hiermee vangen we de optimale kracht van de plant. We hebben dus écht een andere kijk op huidverzorging. We spreken Marek Bunse, fytochemicus en een van onze onderzoekers, hierover.

Huidverzorging, wetenschap en natuur zijn bij ons nauw met elkaar verbonden.

We zouden met veel synthetische stoffen een werkzaam product kunnen maken, maar we werken bewust met 100 % natuurlijke ingrediënten. Omdat ik van mening ben dat de natuur op bijna alle vragen die de huid stelt, een antwoord heeft. Huidverzorging en wetenschap gaan bij ons hand in hand. We doen onder andere onderzoek naar de bestanddelen van heilzame planten, die we dan als werkzaam bestanddeel voor bij­voorbeeld een crème of vloeibare dagcrème gebruiken. Zo ontwikkelen we verzorgings­producten die er niet alleen mooi uitzien, maar ook echt effectief zijn.

 

Onze verzorgingsproducten ondersteunen de huid.

Een van mijn collega’s heeft dit goed weten te verwoorden: “Onze verzorgingsproducten stimuleren de huid om weer in beweging te komen, actie te ondernemen. Wij ondersteu­nen de huid om op eigen kracht in balans te komen.” Een voorbeeld: het overkoepelende  onderwerp van mijn proefschrift is de rozen­familie. Wat alle rozen gemeen hebben, is dat ze boordevol looistoffen zitten. Deze looistoffen hebben een antibacteriële wer­king. Hiermee beschermt de plant zichzelf tegen ziekten. Deze kennis kunnen we in verzorgingsproducten toepassen door te onderzoeken of zulke looistoffen ook de vette, onzuivere huid weer in balans kunnen brengen en gezond kunnen maken.

 

Voor onderzoek en  wetenschap is tijd nodig. Die tijd nemen we.

We kunnen niet van vandaag op morgen resultaat leveren. Voor elke plant, elk profiel van bestanddelen en elke nieuwe grondstof worden onze uiterst gevoelige analyse­ apparaten aangepast. We proberen uit en leren van onze fouten totdat we methodes hebben die resultaten leveren. Natuurlijk  is daarvoor naast de meest moderne tech­niek vooral ook nieuwsgierigheid, nederig­heid en geduld nodig. Want wij onderzoekers zijn ook probleemoplossers. We tonen aan dat iets werkt of zoeken uit welke combinatie van bestanddelen voor het beste resultaat zorgt. Zo ontwikkelen we hoogwaardige producten die lang op de markt blijven.  Ook dat is duurzaamheid.