Herkomst

Bij ons is natuurlijke cosmetica al sinds 1967 in de mode.

Elisabeth Sigmund en Rudolf Hauschka hebben een duidelijk doel voor ogen als zij in een Zwabisch kuuroord hun eigen cosmetische revolutie ontketenen: van chemie terug naar de natuur. Tegenwoordig stellen steeds meer mensen ecologische en sociale vragen, ook aan hun cosmetica. Wij bieden antwoorden, sommige zijn al ruim vijftig jaar hetzelfde.

 

 

 

Anders sinds het begin.

 • 1929 – oprichting van WALA Heilmittel GmbH.
  Rudolf Hauschka ontdekt een procedure om plantenextracten te maken op waterbasis: de extracten blijven stabiel zonder alcohol of conserveringsmiddelen. Deze prestatie levert de jonge scheikundige veel respect op in de wetenschappelijke wereld en leidt tot de oprichting van WALA.
 • 1935 – marktintroductie homeopathische WALA geneesmiddelen.
  WALA opent haar laboratoria en brengt de eerste geneesmiddelen zonder alcohol onder de naam WALA op de markt. Rudolf Hauschka is al langer bezig om naast geneesmiddelen ook huidverzorgingsproducten te ontwikkelen.
 • 1962 – oprichting Dr. Hauschka.
  Rudolf Hauschka ontmoet de onderzoekster, ontwikkelaar en schoonheidsspecialiste, die ook een aantal semesters geneeskunde heeft gestudeerd. Met haar ideeën, recepten en een holistisch verzorgingsconcept past Elisabeth Sigmund bijzonder goed bij WALA.
 • 1967 – marktintroductie Dr. Hauschka.
  De ‘Dr. Hauschka heilzame cosmetica van Elisabeth Sigmund’ komt op de markt. Ook toen zeiden we al ‘we ontwikkelen voor mensen, niet voor markten’. Onze natuurlijke cosmetica is ontworpen om aan menselijke behoeften te voldoen en de helende krachten van de natuur voor huidverzorging aan te wenden. We willen producten maken die de huid goed verdraagt en haar helen. Dan kom je vanzelfsprekend uit bij natuurlijke huidverzorging.

 

 

 

 

Over Rudolf Hauschka en Elisabeth Sigmund.

 

Rudolf Hauschka.

Dr. Rudolf Hauschka (1891–1969) was een avonturier en een zoekende geest, een visionair en kroniekschrijver. De oprichter van WALA komt uit Wenen en studeerde technische chemie. Hij leefde voor de wetenschap. Maar het was zijn persoonlijke kennismaking met de oprichter van de antroposofie, Rudolf Steiner, die het meest bepalend was voor Hauschka's verdere carrière als wetenschapper, die uiteindelijk tot de ontwikkeling van het WALA productieproces leidde. Steiners statement, dat luidde ‘Ritme draagt leven’, zette Rudolf Hauschka ertoe aan extractiemethoden te onderzoeken waarbij rekening werd gehouden met tegenstellingen (ritmes) in de natuur, zoals rust en beweging, warmte en kou en dag en nacht. Zo kon hij voor het eerst extracten uit heilzame planten op waterbasis (zonder alcohol) produceren.

Meer lezen

 

 

 

Vandaag.

 

Made in Eckwälden.

We werken nog altijd op precies hetzelfde stuk grond in Eckwälden dat Rudolf Hauschka eind jaren vijftig kocht. Dit is een overwegend agrarische regio in Zuid-Duitsland, aan de voet van de Schwäbische Alb. Veel stappen in het productieproces voeren we nog steeds met de hand uit.

 

Made by us.

Wij zijn een team voor wie werk meer is dan alleen een baan. Hoe zit dat dan? In de zomer, als de goudsbloem op de velden bloeit, helpen ook medewerkers van andere afdelingen mee bij de oogst. Omdat we elkaar niet alleen inspireren, maar elkaar ook steunen. Wat ons van andere fabrikanten onderscheidt? Wat voor ons telt, is wat je huid nodig heeft. En wat jij nodig hebt. We laten ons niet leiden door het veroveren van nieuwe markten en het maximaliseren van de winst. Klinkt dat radicaal? Het is in elk geval een andere manier van denken en doen. Onze filosofie gaat uit van verantwoordelijkheid nemen. De inkomsten die wij genereren, komen ten goede aan de WALA-stichting en aan onze circa 1.000 medewerkers.

 

 

De apotheker Rudolf Plantener, Elisabeth Sigmund en de scheikundige dr. Reinhard Schoppmann (van links naar rechts) vormden in 1964 de eerste ontwikkelingsgroep voor de nieuwe 'WALA cosmetica'.

 

Elisabeth Sigmund.

Elisabeth Sigmund (1914-2013) was een onderzoekster, ontwikkelaar, verpleegster bij het Rode Kruis en pionier op het gebied van natuurlijke cosmetica. Ze is steeds weer opnieuw begonnen en is toch steeds haar eigen weg gegaan. Daarbij heeft ze zich nooit beziggehouden met wat als ‘normaal’ werd gezien. Elisabeth Sigmund komt uit Wenen en leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Dr. Hauschka Cosmetica. Haar ideeën vormen nog steeds de basis van Dr. Hauschka cosmeticaproducten en de cosmeticabehandelingen van Dr. Hauschka.

Meer lezen

 

 

“Ik was niet enthousiast over de crèmes die toen te koop waren. Daarom wilde ik zelf roeren, met bestanddelen die me wel bevielen.”

Elisabeth Sigmund

 

 

Op dit punt vindt u daadwerkelijk een geschikte video. Helaas kunnen we je dit alleen laten zien als je de marketingcookies voor deze website accepteert. Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid Herziening Toestemming