Milieubewust

Verantwoordelijkheid zit in onze aard.

Met toewijding oogsten we onze grondstoffen. Uit onze tuin vol heilzame planten en van de wildpluk uit de velden bij onze Demeter-boerderij aan de voet van de Schwäbische Alb in Duitsland. Onze geschiedenis verplicht ons het milieu te beschermen en zorgvuldig met natuurlijke hulpmiddelen om te gaan. En onze toekomst verplicht ons dat evenzeer.

 

 

Meer cijfers en feiten?

We zorgen voor het milieu. Hier willen wij ons standpunt verduidelijken over een paar zeer heikele actuele milieuthema's. Wij gaan de waarheid niet uit de weg.

Wil je precies weten wat wij voor het milieu doen? Alle cijfers en feiten vind je in onze milieuverklaring. 

 

 

Biologische en regionale grondstoffen.

Effectieve, aan strikte keurmerken gehouden biologische landbouw beschermt ons aquatisch milieu, verbetert de vruchtbaarheid van de bodem en ondersteunt de biodiversiteit. Meer dan 90% van onze plantaardige grondstoffen is biologisch geteeld. Een groot deel hiervan voldoet zelfs aan de strenge criteria van Demeter, het kwaliteitskeurmerk voor de biodynamische landbouw. Positief effect op het klimaat: ecologisch bebouwde grond kan zonder synthetische mest en is humusrijker. Hierdoor is deze grond in staat om meer CO₂ op te slaan. Bovendien vergt bebouwing op ecologische grond 30 tot 50% minder energie. Dat is pure winst voor het klimaat.

Naast biologisch telen wij ook ‘regionaal’: 70% van onze verse planten komt uit de streek. De grondstofkwaliteit en het klimaat hebben er alle baat bij dat wij werken met korte transporten. Voor planten die niet bij ons voorkomen, hanteren wij het principe “zo dichtbij als mogelijk, zo ver als nodig”. Daarom komen onze biologische amandelen niet uit het verre Californië, dat goed is voor zowat 80% van wereldwijde amandelproductie, maar wel uit het een land dat aanzienlijk dichterbij ligt: Spanje.

 

Biodiversiteit: natuurlijke diversiteit is waar het om draait.

De aarde moet worden beschouwd als een complex organisme, waarin diverse kringlopen door elkaar heen lopen en een systeem vormen. Dit systeem kan echter alleen voort blijven bestaan, wanneer de mens hier verantwoord mee omgaat. Daarom werken wij in onze tuin met heilzame planten niet alleen volgens het principe van biodynamische landbouw, wij streven er ook naar om op het volledige bedrijventerrein de biodiversiteit in stand te houden. Een mooi voorbeeld is de grond vóór ons logistieke gebouw, waar wij oude, bijna vergeten appelsoorten telen. En onze weilanden maaien we slechts twee keer per jaar. Ze vormen ook een broedplaats voor dieren met een rijk voedselaanbod. Dijken, diverse boomsoorten maar ook dood hout en steenhopen vormen de habitat voor padden, libellen en verschillende vogelsoorten.

 

 

Elk jaar 600 ton natuur in plaats van chemicaliën.
90% plantaardige, biologisch geteelde grondstoffen.
100% gerecycled aluminium PIR.
100% CO₂-neutraal op het hoofdkantoor in Eckwälden.

 

Onze verpakkingen: wat erachter zit.

Onze natuurzuivere huidverzorging bevat geen kunstmatige conserveringsmiddelen. Om ervoor te zorgen dat de waardevolle inhoud van hoge kwaliteit blijft, controleren we nauwgezet welke verpakking voor elk product de optimale bescherming biedt. Want producten beschermen betekent grondstoffen beschermen, en daarmee ook het klimaat. Tube, fles of pot van glas, plastic of aluminium? Het materiaal van elke verpakking heeft bepaalde voordelen, maar ook zijn eigen nadelen. Daarom wegen we voor elk product alle voors en tegens van de verschillende verpakkingen tegen elkaar af. Het zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpmiddelen is daarbij ons belangrijkste doel. We kiezen altijd op basis van dezelfde aspecten welke verpakking voor welk product het meest geschikt is: productbescherming, materiaalbesparing, recycleerbaarheid en percentage te recyclen materiaal.

Meer lezen

 

Klimaatneutraal. Eerlijk waar.

Op ons hoofdkantoor in Eckwälden werken we sinds 2020 klimaatneutraal. Van de totale energiebehoefte is 92% afkomstig uit hernieuwbare energie. Daarmee voorkomen we jaarlijks een uitstoot van 1.800 ton CO₂. Op die manier zijn onze bedrijfsgebouwen al voor 75% klimaatneutraal. En dan gaat het om échte neutraliteit die we niet hoeven te compenseren. Onvermijdelijke CO₂-emissie, die onder meer ontstaat door reizen, compenseren we via de onafhankelijke organisatie Atmosfair. Met onze betalingen voor compensatie ondersteunen we een biomassacentrale in India. We zien het als een ondernemingsdoel om de uitstoot van schadelijke stoffen te verlagen. Voor ons volstaat de zogenaamde klimaatneutraliteit in Eckwälden niet: wij willen onze CO₂-uitstoot ook in onze waardeketen zo snel mogelijk tot nul reduceren.

 

 

Alles wat we doen, heeft gevolgen voor de planeet.

 

 

Op dit punt vindt u daadwerkelijk een geschikte video. Helaas kunnen we je dit alleen laten zien als je de marketingcookies voor deze website accepteert. Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid Herziening Toestemming
Laatst bekeken