Puur natuur

Geen chemische producten op je huid.

Onze cosmetica bevat 0% minerale oliën, siliconen, PEG en synthetische conserveringsmiddelen. Wat ze wel bevatten, zijn 100% natuurzuivere grondstoffen. Vooral biologisch en vaak zelfs met het Demeter-label, het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw. En onze verzorgingslijn en make-up zijn gecertificeerd met het NATRUE-label. Maar het strengste keurmerk is toch de naam van onze oprichter, Dr. Hauschka.

 

 

 

Ons voorbeeld: de natuur.

Sinds de oprichting van Dr. Hauschka Cosmetica in 1967 doen wij een beroep op de krachten van de natuur. We gebruiken meer dan vijfhonderd natuurlijke grondstoffen voor onze producten zoals heilzame planten, plantaardige oliën en natuurlijke etherische oliën.

 

100% gecertificeerde natuurlijke cosmetica.

Natuurlijke cosmetica is een trend. Maar hoeveel natuur zit er nu echt in die cosmetica? Het NATRUE-label biedt uitkomst. Dit kwaliteitskeurmerk heeft tot doel de natuurlijke en biologische cosmetica over de hele wereld te beschermen en te stimuleren. Om het NATRUE-label te krijgen, controleren onafhankelijke testinstituten jaarlijks de ingrediënten en receptuur vancosmetica producenten en krijgt greenwashing geen kans. Wij laten ons graag controleren: Elk product van Dr. Hauschka is 100% natuurlijk.

 

Meer dan natuurlijke cosmetica: biologische cosmetica.

We willen alleen het beste voor onze natuurlijke cosmetica: hoogwaardige ingrediënten, het liefst in biologische kwaliteit. Als een grondstof niet in biologische kwaliteit te koop is, zetten we soms ook eigen teeltprojecten op. Dat hebben we bijvoorbeeld al gedaan voor etherische rozenolie, mangoboter, ricinusolie en sheaboter. Inmiddels is meer dan 80% van onze plantaardige grondstoffen biologisch geteeld. En het is de bedoeling dat dit percentage nog stijgt en dat wij steeds meer samenwerken met landbouwbedrijven met Demeter-keurmerk. We doen wereldwijd in toenemende mate een beroep op grondstoffenleveranciers die het principe van biodynamische landbouw nastreven en staan ze bij met raad en daad.

 Meer lezen

 

 

Meer dan 80% van onze plantaardige grondstoffen is tegenwoordig biologisch geteeld.

 

 

 

Ingrediënten.

Etiketten staan vaak vol tekst en cijfers. Maar wat wil dit nu allemaal zeggen? In onze ingrediëntenlijst lichten we alles duidelijk toe.

Meer lezen

 

Waarom onze cosmetica niet altijd veganistisch is.

Ben je op zoek naar veganistische cosmetica? We gebruiken voor onze cosmetica bewust ingrediënten uit verschillende delen van de natuur. De ingrediënten van onze producten zijn grotendeels van plantaardige oorsprong. Afhankelijk van de verzorgende eigenschappen en de behoeften van de huid bepalen we per product of we er dierlijke grondstoffen aan toevoegen. Zo is bijvoorbeeld bijenwas voor natuurcosmetica van grote waarde. Het is een geschenk uit de natuur waar wij bijzonder zorgvuldig moeten mee omspringen.

Meer lezen

 

 

Op dit punt vindt u daadwerkelijk een geschikte video. Helaas kunnen we je dit alleen laten zien als je de marketingcookies voor deze website accepteert. Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid Herziening Toestemming
Laatst bekeken
Meer informatie