Veganistische cosmetica
Is Dr. Hauschka veganistisch?

De bestanddelen van de Dr. Hauschka cosmeticaproducten zijn grotendeels van plantaardige oorsprong. Ook glycerol, stearinezuur en andere vetten winnen we alleen uit plantaardige grondstoffen. De volgende bestanddelen zijn onder andere afkomstig uit het dierenrijk:

  • Bijenwas, propolis, honing
  • Melksuiker
  • Zijdepoeder
  • Wolwas
  • Karmijn als kleurstof in make-up

 

 

Veganistische Dr. Hauschka gezichtsverzorging

Waarom zijn niet al onze cosmeticaproducten veganistisch?

Onze cosmetica is niet altijd veganistisch, want er worden heel bewust bestanddelen uit alle natuurgebieden in verwerkt. Zo is bijvoorbeeld bijenwas voor natuurcosmetica van grote waarde. Het is een geschenk uit de natuur waar wij bijzonder zorgvuldig moeten mee omspringen. Voor Dr. Hauschka Cosmetica gebruiken wij alleen bijenwas die afkomstig is uit duurzame bijenteelt in Duitsland. De producenten zijn daarbij onderworpen aan de strenge richtlijnen van Demeter of Bioland, de vereniging voor biologische landbouw.

Afhankelijk van de verzorgende eigenschappen en de behoeften van de huid bepalen wij per product of wij er dierlijke grondstoffen aan toevoegen of niet. Wij zijn ons er daarbij van bewust dat wij, bij alles wat we uit de natuur halen, een verantwoordelijkheid hebben richting het milieu en de ontgonnen stof. 

 

 

 

 

 

Veganistische Dr. Hauschka lichaamsverzorging

 

Veganistische Dr. Hauschka make-up

 

Veganistische Dr. Hauschka MED-producten

 

 

Welke producten van Dr. Hauschka Cosmetica zijn veganistisch?

Als je op zoek bent naar veganistische cosmetica voor jezelf of voor een ander, vind je bij Dr. Hauschka een groot aanbod: bijvoorbeeld onze veganistische Shampoo, veganistische gezichtscrème en veganistische tandpasta.
Hier vind je een volledige lijst van onze veganistische cosmetica.

Op de productpagina staat onder het kopje ‘kwaliteit’ vermeld of het product veganistisch is. Bovendien kun je op de product overzichtspagina's ook op veganistische producten filteren.

 

 

Laatst bekeken