Natuur. Anders. Effectief.

Ons merk is veel meer dan alleen een chic logo – het is een ode aan onze kosmos: onze geselecteerde heilzame planten uit biologische teelt ondersteunen je huid zichzelf te verzorgen en te regenereren. We eren schoonheid – vanbinnen en vanbuiten. We zijn gek op kwaliteit en maken de producten met veel handarbeid al meer dan 55 jaar op dezelfde plaats in Zwaben. In een stichting die geen rekening hoeft te houden met aandeelhouders, maar alleen met zichzelf, de maatschappij en de natuurlijke omgeving.

Puur natuur
Geen chemische producten op je huid.
Onze cosmetica bevat 0% minerale oliën, siliconen, PEG en synthetische conserveringsmiddelen. In plaats daarvan zijn ze gemaakt met zijn 100% natuurlijke grondstoffen – grotendeels biologisch, vaak zelfs met het Demeter-label. Onze verzorgingslijn en make-up zijn natuurlijk gecertificeerd met het ‘NATRUE’-label. Het strengste keurmerk is de naam van onze oprichter: Dr. Hauschka.

Verzorgingsconcept
Innerlijke en uiterlijke schoonheid.
Dr. Hauschka Cosmetica helpt je huid op eigen kracht gezond en mooi te blijven. De verschillende samenstellingen met heilzame plantenextracten geven elk type huid iedere dag weer effectieve impulsen. Voor reiniging, versterking, verzorging en zelfs make-up. In plaats van de huid ‘s nachts te bedekken met een dikke laag vet, laten we de huid ademen zodat ze kan regenereren.

Heilzame planten
Een gezonde huid, is een mooie huid.
Dr. Hauschka Cosmetica gebruikt dezelfde heilzame planten als voor onze WALA geneesmiddelen, ons moederbedrijf. Elke afzonderlijke geneeskrachtige plant heeft zijn eigen unieke eigenschappen en draagt bij aan de cosmetische samenstelling. De expertise en zorg van de geneesmiddelenfabrikant zie je terug in de effectiviteit van onze cosmetica.

Herkomst
Natuurlijke cosmetica zijn hot. Bij ons al sinds 1967.
Wat ooit begon in een Zwabisch kuuroord met Elisabeth Sigmund en Rudolf Hauschka, is uitgegroeid tot een kleine cosmetologische revolutie: van chemicaliën terug naar de natuur. Tegenwoordig stellen steeds meer mensen ecologische en sociale vragen – ook wat hun cosmetica betreft. Wij geven dezelfde antwoorden die we al meer dan 50 jaar geven.

Partnerschappen
Goed voor de huid, goed voor de planeet.
Wij zijn oprecht geïnteresseerd in alle mensen die wij ontmoeten. Als onafhankelijke dochteronderneming van WALA Heilmittel GmbH kunnen we spaarzaam zijn met uitgaven. Daarom investeren we in kwaliteit en in grondstofpartnerschappen over heel de wereld. Met renteloze leningen en een eerlijk loon voor iedereen.

Milieubewust
Verantwoordelijkheid zit in onze aard.
Met noeste handenarbeid oogsten we onze grondstoffen uit onze tuin met heilzame planten, vanuit de velden van onze boerderij aan de voet van de Schwäbische Alb of in samenwerking met partners over heel de wereld. Onze geschiedenis verplicht ons ertoe het milieu te beschermen en zorgvuldig met natuurlijke hulpmiddelen om te gaan. Onze toekomst doet dat ook.

Onderzoek
Cosmetica en natuur – een wetenschap op zich.
Inventiviteit behoort tot onze traditie. Alles begon met de ontwikkeling van een uniek productieproces door dr. Rudolf Hauschka. Vandaag de dag vullen we die oude kennis aan met de allernieuwste technologie. In onze laboratoria wordt intensief onderzoek gedaan naar de werkzame plantaardige stoffen die als basis worden gebruikt. Daaruit ontwikkelen we nieuwe, effectieve samenstellingen.