Biologische grondstoffen
van over heel de wereld

Voor de samenstellingen van Dr. Hauschka Cosmetica putten we volop uit de natuur. Bijvoorbeeld heilzame planten, plantaardige oliën en wassen of echte etherische oliën, en deze natuurlijk het liefst in biologische kwaliteit. Een groot deel van de heilzame planten die we verwerken groeit in onze eigen biodynamische tuin of op de velden van onze Demeter-boerderij: de Sonnenhof. Andere grondstoffen kopen we regionaal in. Sommige plantensoorten, waaruit wij grondstoffen winnen, gedijen echter niet in ons klimaat.

 

Macadamianoten uit Kenia

Dr. Hauschka Macadamianoten uit Kenia

Van waar zijn de macadamianoten afkomstig die Dr. Hauschka cosmetica gebruikt voor haar macadamia-olie? Die vraag laten we onze Keniaanse leverancier LIMBUA beantwoorden.

Lees meer

Mangoboter uit India

Dr. Hauschka Mangoboter uit India

Mangoboter - tot voor kort bestond er voor cosmeticaproducenten geen biologische versie van deze essentiële grondstof. Gelukkig is dat ondertussen veranderd: Dr. Hauschka heeft hiervoor in India een cultiveringsproject opgezet.Lees meer

Ricinusolie uit India

Dr. Hauschka Biologische ricinus uit India

Toen wij wilden overschakelen op verzorgende ricinusolie met een label voor biologische producten, stelden we vast dat er nergens ter wereld een biologische versie te vinden was. Dankzij Indische landbouwers konden wij hier verandering in brengen.

Lees meer

Etherische rozenolie uit Ethiopië

Dr. Hauschka Etherische rozenolie uit Ethiopië

Als je denkt aan etherische rozenolie, dan denk je automatisch aan Turkije, Bulgarije, Iran of Afghanistan, maar Ethiopië? Toch is het hoogland van Ethiopië, dat al bekend staat om zijn koffieplantages, ook uitstekend geschikt voor het cultiveren van de roos Rosa damascena.

Lees meer

Etherische rozenolie uit Afghanistan

Dr. Hauschka Etherische rozenolie uit Afghanistan

Afghanistan is een bolwerk in de opiumhandel. Om de mensen hier een alternatief te bieden dat op lange termijn financiële zekerheid biedt, kweken Afghaanse landbouwers op initiatief van de Deutschen Welthungerhilfe rozen. Wij ondersteunen dit project.

Lees meer

Etherische rozenolie uit Iran

Dr. Hauschka Etherische rozenolie uit Iran

In Iran groeien de rozen op een hoogte van meer dan 2000 meter. Zahra Rosewater Company kweekt hier met onze hulp rozen op biologisch-dynamische wijze. Alle winst gaat naar een stichting die zich inzet voor weeskinderen.

Lees meer

IJsbloemen uit Zuid-Afrika

Dr. Hauschka IJsplantje uit Zuid-Afrika

De hittebestendige ijsbloem of middagbloem, het belangrijkste ingrediënt in de huidpreparaten van Dr. Hauschka Med, is afkomstig uit Zuid-Afrika. Wij brengen een bezoek aan Ulrich Feiter. Hij teelt middagbloemen en werkt al heel lang samen met WALA.

Lees meer

Sheaboter uit Burkina Faso

Dr. Hauschka Sheaboter uit Burkina Faso

Sheaboter is een vrouwenaangelegenheid in Burkina Faso en wordt dan ook het goud van de vrouwen genoemd In dit Afrikaans land is met onze hulp een biologisch en fair trade gecertificeerd project gerealiseerd waar meer dan 4000 vrouwen werken.

Lees meer

Zoals geurende rozen voor etherische rozenolie, amandelbomen en jojobastruiken. Maar voor onze producten willen we die ook in biologische kwaliteit inkopen. Daarom gebeurt het dat we hiervoor de productie van biologische grondstoffen extra op gang brengen. Dit geldt onder meer voor etherische rozenolie, mangoboter, ricinusolie en sheaboter. We ondersteunen de telers met financiële middelen of met onze kennis over de biologische teelt. We helpen hen bij de biologische certificering en garanderen de afname van bepaalde hoeveelheden.

Voor ons zijn eerlijke handelsrelaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen en zelfstandige ontwikkelingsmogelijkheden vanzelfsprekend. Daarom hebben we met een groot aantal biologisch werkende teeltpartners een vaste en langdurige samenwerking. Bijvoorbeeld met onze amandel- en olijventelers in Spanje, onze jojobatelers in Argentinië en onze macadamianotentelers in Kenia. We ondersteunen onze partners bij de uitbreiding van hun productiecapaciteiten en financieren voor hun ook regelmatig biodynamische adviseurs.

Hiermee willen we bereiken dat onze partners zich commercieel verder kunnen ontwikkelen en economisch zo stabiel worden dat ze onafhankelijk van ons zijn.

Een dergelijk partnerschap betekent ook dat we zorgen voor goede arbeidsomstandigheden ter plaatse. Zo hebben we voorgesteld om personeelsruimtes in te richten voor de arbeiders van een oliemolen en ondersteunen we de bouw van adequate sanitaire voorzieningen. Want we hechten niet alleen belang aan financiële onafhankelijkheid, maar ook aan betere sociale voorwaarden.

 

 

Op dit punt vindt u daadwerkelijk een geschikte video. Helaas kunnen we je dit alleen laten zien als je de marketingcookies voor deze website accepteert. Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid Herziening Toestemming