Partnerschappen

Goed voor de huid, goed voor de natuur.

Waar we ook mensen ontmoeten: we doen dat steeds met oprechte interesse. We zijn een (onafhankelijke) dochteronderneming van WALA Heilmittel GmbH en doen bewuste uitgaven. Klanten zijn loyaal aan Dr. Hauschka en besparen ons kostbare campagnes. Het stelt ons in staat te investeren in kwaliteit en in grondstoffenproductie met partners over de gehele wereld. Met renteloze leningen en een eerlijke verdiensten, zeker voor de partners die weinig inkomsten hebben.

 

 

 

Duurzame partnerschappen over de hele wereld.

Veel van de heilzame planten die we gebruiken, groeien in onze eigen biodynamische tuin met heilzame planten of op de velden van onze Demeter-boerderij ‘Sonnenhof’. Andere grondstoffen kopen we regionaal in. Maar sommige plantensoorten waaruit we grondstoffen halen, gedijen niet in ons klimaat. Zo kopen we biologische macadamianoten in Kenia in.

 

 

Op dit punt vindt u daadwerkelijk een geschikte video. Helaas kunnen we je dit alleen laten zien als je de marketingcookies voor deze website accepteert. Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid Herziening Toestemming

 

 

Zo waardevol: wat onze partnerschappen anders maakt.

 • Eigen biologische teeltprojecten.
  Voor onze producten gebruiken we het liefst ingrediënten van biologische of Demeter-kwaliteit, het keurmerk voor biodynamische landbouw en voeding. Zijn deze nergens ter wereld in de gewenste kwaliteit verkrijgbaar, dan zetten we eigen teeltprojecten op.
 • Voor de lange termijn.
  Wij werken niet met kortlopende contracten. Onze partners verbouwen en de samenwerking met hen is gestoeld op continuïteit van de relatie. Zo bestaat ons partnerschap voor sheaboter al meer dan 20 jaar. Het langetermijnkarakter van het project en de daaraan verbonden verplichtingen zorgen voor zekerheid in de planning en de verdere ontwikkeling, aan beide kanten.
 • Betere sociale omstandigheden.
  Wij staan voor eerlijke handelsbetrekkingen. Een partnerschap betekent ook dat we zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en ondersteuning bieden in de vorm van leningen.
 • Financiële onafhankelijkheid.
  We willen bereiken dat onze partners zich commercieel verder kunnen ontwikkelen en economisch zo stabiel worden dat ze onafhankelijk van ons zijn. We ondersteunen onze partners erbij hun goederen niet alleen aan ons, maar over de hele wereld te kunnen verkopen. We stimuleren hun verdere ontwikkeling bijvoorbeeld door adviseurs ter beschikking te stellen en delen expertise over landbouwvraagstukken, duurzame productieprocessen en kwaliteitsbeheer.

 

 

Partnerschappen.

 

Macadamianoten uit Kenia

Dr. Hauschka Macadamianoten uit Kenia

Van waar zijn de macadamianoten afkomstig die Dr. Hauschka cosmetica gebruikt voor haar macadamia-olie? Die vraag laten we onze Keniaanse leverancier LIMBUA beantwoorden.

Lees meer

Mangoboter uit India

Dr. Hauschka Mangoboter uit India

Mangoboter - tot voor kort bestond er voor cosmeticaproducenten geen biologische versie van deze essentiële grondstof. Gelukkig is dat ondertussen veranderd: Dr. Hauschka heeft hiervoor in India een cultiveringsproject opgezet.Lees meer

Ricinusolie uit India

Dr. Hauschka Biologische ricinus uit India

Toen wij wilden overschakelen op verzorgende ricinusolie met een label voor biologische producten, stelden we vast dat er nergens ter wereld een biologische versie te vinden was. Dankzij Indische landbouwers konden wij hier verandering in brengen.

Lees meer

Etherische rozenolie uit Ethiopië

Dr. Hauschka Etherische rozenolie uit Ethiopië

Als je denkt aan etherische rozenolie, dan denk je automatisch aan Turkije, Bulgarije, Iran of Afghanistan, maar Ethiopië? Toch is het hoogland van Ethiopië, dat al bekend staat om zijn koffieplantages, ook uitstekend geschikt voor het cultiveren van de roos Rosa damascena.

Lees meer

Etherische rozenolie uit Afghanistan

Dr. Hauschka Etherische rozenolie uit Afghanistan

Afghanistan is een bolwerk in de opiumhandel. Om de mensen hier een alternatief te bieden dat op lange termijn financiële zekerheid biedt, kweken Afghaanse landbouwers op initiatief van de Deutschen Welthungerhilfe rozen. Wij ondersteunen dit project.

Lees meer

Etherische rozenolie uit Iran

Dr. Hauschka Etherische rozenolie uit Iran

In Iran groeien de rozen op een hoogte van meer dan 2000 meter. Zahra Rosewater Company kweekt hier met onze hulp rozen op biologisch-dynamische wijze. Alle winst gaat naar een stichting die zich inzet voor weeskinderen.

Lees meer

IJsbloemen uit Zuid-Afrika

Dr. Hauschka IJsplantje uit Zuid-Afrika

De hittebestendige ijsbloem of middagbloem, het belangrijkste ingrediënt in de huidpreparaten van Dr. Hauschka Med, is afkomstig uit Zuid-Afrika. Wij brengen een bezoek aan Ulrich Feiter. Hij teelt middagbloemen en werkt al heel lang samen met WALA.

Lees meer

Sheaboter uit Burkina Faso

Dr. Hauschka Sheaboter uit Burkina Faso

Sheaboter is een vrouwenaangelegenheid in Burkina Faso en wordt dan ook het goud van de vrouwen genoemd In dit Afrikaans land is met onze hulp een biologisch en fair trade gecertificeerd project gerealiseerd waar meer dan 4000 vrouwen werken.

Lees meer

Avocado's uit Kenia

Bio-avocado‘s van onze partner LIMBUA zijn goed voor de huid - en goed voor de natuur. In Kenia groeien ze onder ideale klimaatomstandigheden, in traditionele teelt, zonder extra bewatering.

Lees meer

 

Ons partnerschap voor macadamianoten in Kenia

Op dit punt vindt u daadwerkelijk een geschikte video. Helaas kunnen we je dit alleen laten zien als je de marketingcookies voor deze website accepteert. Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid Herziening Toestemming