Puur natuur

Echt goed: het NATRUE-keurmerk.

Natuurlijke cosmetica is een trend. Maar hoeveel natuur zit er nu echt in? Het merkaanbod is groot, maar welk merk kunnen we vertrouwen? Om het makkelijker te maken, bestaat er het NATRUE-keurmerk. We vinden de hoge eisen, de concrete richtlijnen en de onafhankelijke controles van het keurmerk belangrijk. Omdat we om jou en de natuur geven. En dat al sinds 1967.

NATRUE is een internationaal kwaliteitskeurmerk dat in het leven is geroepen met als doel natuurlijke en biologische cosmetica over de hele wereld te beschermen en te stimuleren. NATRUE is in 2007 door de grootste producenten van authentieke natuurlijke en biologische cosmetica, waaronder Dr. Hauschka, opgericht en er zijn tegenwoordig meer dan 60 bedrijven bij aangesloten. Er zijn tot nu toe meer dan 6.300 producten met het onafhankelijke NATRUEkeurmerk bekroond.

 

Strenge controle.

Er komt één keer per jaar een onafhankelijke controleur naar ons toe om te controleren of Dr. Hauschka het NATRUE-keurmerk mag gebruiken. Hij kijkt in het hele bedrijf rond, bezoekt alle afdelingen en beoordeelt de documenten van leveranciers en de recepturen. Zo kan hij controleren hoeveel van elke grondstof in welk product terechtkomt.

 

Geen kans voor greenwashing.

Om het NATRUE-keurmerk te krijgen, moet minstens 75 % van de productlijn aan de eisen van NATRUE voldoen. De lijst is op natrue.org te vinden. Zo heeft greenwashing geen kans. Voor ons geen probleem: elk product van Dr. Hauschka is 100 % natuurlijke cosmetica.

 

Natuurlijk? Of biologisch?

Bij NATRUE worden de producten in drie categorieën opgedeeld: natuurlijke cosmetica, natuurlijke cosmetica met een biologisch percentage van 70 % (Deze stap zal vanuit NATRUE tot 2023 geleidelijk vervallen) en biologische cosmetica met een biologisch percentage van minstens 95 %. Zo weet de klant waar hij aan toe is. Ook omdat alles op de website van NATRUE transparant wordt gecommuniceerd.

 

Het kan ook zonder synthetische stoffen.

Bijvoorbeeld zonder synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. En ook zonder siliconen, minerale oliën en gentechnisch veranderde grondstoffen. Hoe goed dat gaat, bewijzen onze producten die zonder uitzondering het NATRUE-keurmerk dragen.

 

Onze strengste controleurs …

… zijn wij zelf. Als we een nieuw product ontwikkelen, controleren onze wetenschappers alle bestanddelen eerst op zuiverheid, kwaliteit, verdraagbaarheid en wettelijke conformiteit. Bij ons komt alleen de natuur in onze producten, het liefst van Demeter-kwaliteit en uit eerlijke handel. Beloofd.