Vragen over de verpakking 

 

Waarom zijn er geen navulverpakkingen verkrijgbaar bij Dr. Hauschka Cosmetica?

Dit is om hygiënische redenen want de Dr. Hauschka Cosmetica bevat geen chemisch-synthetische conserveringsmiddelen.

Hoe kiest Dr. Hauschka de verpakkingen?

Verpakkingsmateriaal moet voldoen aan diverse vereisten: het primaire verpakkingsmiddel moet in de eerste plaats het product beschermen tegen verontreinigingen, licht en zuurstof uit de lucht en zodoende de kwaliteit van het verpakte goed tijdens de opslag, transport en het gebruik zo goed mogelijk bewaren. Het secundaire verpakkingsmiddel (bijv. vouwdozen) beschermt de inhoud bijkomend tegen het effect van licht, tegen breuken, enz. en biedt bovendien voldoende ruimte voor productinformatie zoals de ingrediëntenlijst of gebruiksinstructies.

Alleen een juiste combinatie van verpakkingsmiddel en receptuur verzekert een hoogwaardig totaalproduct. Daarom besteden wij bij de ontwikkeling van elk nieuw product bijzonder veel aandacht aan het verpakkingsmateriaal zodat de hoogwaardige recepturen zo goed mogelijk beschermd worden.

Waarom gebruikt Dr. Hauschka aluminium tubes als verpakkingsmateriaal?

Een verpakking moet het product beschermen tegen verontreinigingen, licht en zuurstof uit de lucht en zodoende de kwaliteit van het verpakte goed tijdens de opslag, transport en het gebruik zo goed mogelijk bewaren. Hiervoor bekijken wij voor elk nieuw product de voor- en nadelen van de diverse verpakkingsmaterialen. Wanneer het aankomt op de bescherming van het product, is aluminium een van de beste verpakkingsmiddelen: het laat geen licht of zuurstof door en dankzij zijn plastische vorm kunnen er bij het gebruik van het product geen verontreinigingen of micro-organismes uit de lucht in de verpakking worden gezogen. Zodoende wordt het product optimaal beschermd, en dit ook wanneer het zeer gevoelige ingrediënten bevat.

De aluminium tubes van Dr. Hauschka preparaten zijn langs de binnenkant voorzien van een fysiologisch perfecte coatinglaag. Deze voldoet aan de normen volgens de Duitse levensmiddelenwetgeving en kan daarom zelfs voor de verpakking van levensmiddelen worden gebruikt. De crème komt zodoende nooit in direct contact met het aluminium.

Verpakkingen van Dr. Hauschka kunnen weer in de grondstofkringloop gebracht worden. Aluminium heeft een zeer hoog recyclageaandeel. Dit betekent dat de aluminium tubes na de de verwerking, die slechts weinig energie vereist, weer ter beschikking staan van de grondstofkringloop.