Opleiding voor schoonheidsspecialisten

Ben je gediplomeerd schoonheidsspecialist en op zoek naar een holistische behandelwijze?

Een behandeling die een persoon diep kan raken terwijl deze tegelijkertijd zijn of haar grenzen respecteert? Vraag je je af hoe je een persoon zacht maar diepgaand kunt aanraken? En hoe je een gezichtsbehandeling kunt uitvoeren terwijl je de hele persoon bereikt? Misschien vindt u de antwoorden op deze vragen bij de bijzondere Dr. Hauschka- behandelingen.

Bij Dr. Hauschka Benelux zijn de schoonheidsspecialisten verplicht een inscholing te volgen over de behandelmethode van Dr. Hauschka; van gezichtsbehandelingen tot aan de speciale lichaamsbehandelingen. Na het succesvol afronden van deze opleiding(en), zijn ze gecertificeerd als Dr. Hauschka Therapeut.

Nieuwsgierig? Lees op de volgende pagina’s hoe je onze manier van aanraken kunt leren.

 

 

De Dr. Hauschka-behandelingen
Levendig doorstroomd zijn - De Dr. Hauschka-behandelingen

Met de Dr. Hauschka gezichts- en lichaamsbehandelingen kun je diverse behandelingen aanbieden. De nadruk ligt op jouw klant hun individualiteit. Jij als Dr. Hauschka Therapeut stemt je behandeling op iedere klant.


De bijzondere kwaliteit van de aanraking staat centraal waarbij het met name om waarnemen, voelen en vormgeven gaat. Dit en de doordachte opbouw van de behandelingen maakt het tot een uitgebreide impuls voor de huid en de algehele gezondheid.


In een samenleving waarin tijd een kostbaar en zeldzaam goed . In ons lesprogramma leiden we je handen op tot 'luisterende’ waarnemingsorganen en om met het hart te denken en te zien. Samen met de heilzame planten die we verwerken in de cosmetica worden de huideigen genezingsprocessen worden tijdens elke Dr. Hauschka- behandeling gestimuleerd, en ook het organisme krijgt een regenererende impuls.


Het resultaat is snel voel- en zichtbaar. Je wordt na de behandeling beloond met een stralende huid en innerlijke schoonheid van jouw klant.


Dr. Hauschka Therapeuten bieden

De inscholing
De kwaliteit van de aanraking leren

De inscholing vind plaats in twee elkaar opvolgende delen. We werken in kleine groepen, met maximaal 10 deelneners, om de juiste aandacht en ondersteuning te kunnen geven.

De intensieve opleiding staat in het teken van de Klassieke Dr. Hauschka- gezichtsbehandeling volgens Elisabeth Signmund. In ons lesprogramma staat naast een antroposofische en menslievende basis de lymfestimulatie centraal. Niet alleen het gezicht wordt behandeld, totale ontspanning van het hele lichaam staat centraal. Je leert daarnaast alles over de bijzondere Dr. Hauschka-producten en de indeling naar huidbeelden.

Deel I

 • 5-daagse intensieve cursus (theorie en praktijk) in Rijswijk. Behandelingsdocumentatie en casestudy in je eigen studio of praktijk

 

Deel II

 • 2-daags vervolg van de cursus met certificering in Rijswijk

 

Aan het einde van de opleiding ontvangt u de titel ‘Dr. Hauschka Therapeut’ en bent u bevoegd om de Klassieke Dr. Hauschka- behandeling in uw schoonheidssalon aan te bieden en de producten te verkopen.

Criteria toelating scholing Dr. Hauschka Gediplomeerd schoonheidsspecialiste (KCI/TCI/opleidingsniveau 3 of een gelijkwaardige opleiding) Affiniteit met natuurzuivere producten Een schriftelijk plan van aanpak voor de praktijk. Bewustzijn van het belang van een financieel gezond bedrijf. Inschrijvingbij de Kamer van Koophande l en een BTW- nummer bij start van het bedrijf. Je kunt je hierna steeds verder ontwikkelen met trainingen voor aanvullende behandelingen en verdiepen qua kennis door middel van workshops die wij aanbieden. Voortgezet, bijvoorbeeld:

 • Revitaliserende Lichaamsbehandeling
 • Luxe Gezichtsbehandeling
 • Reinigende Rugbehandeling
 • Verwenbehandeling met verzorgende olie

 

Interesse in onze inscholing?
Interesse in onze inscholing?

Dr. Hauschka Cosmetica staat niet alleen bekend om de 100% natuurzuivere kwaliteit, maar ook om het bijzondere verzorgingsconcept. De unieke schoonheidsbehandeling, waarmee je jezelf als schoonheidsspecialist kunt onderscheiden, is een wezenlijk onderdeel van de Dr. Hauschka-filosofie. Tijdens deze 7 dagen durende opleiding, wordt je opgeleid tot Dr. Hauschka Therapeut.

Het lesprogramma geeft je inzicht in de bijzondere eigenschappen van onze natuurcosmetica, alsmede tips om deze optimaal tot zijn recht te laten komen in jouw praktijk of schoonheidssalon. Verras je klanten ook met de Klassieke Dr. Hauschka- behandeling, die in 13 weldadige stappen het gehele lichaam ontspant en verzorgt.

Het team education & experience kijkt er naar uit om jou te begeleiden bij jouw ontwikkeling als Dr.Hauschka Therapeut.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met afdeling education & experience via 070-3190171 of via de e-mail, opleidingen@drhauschka.nl.

En na de inscholing?
En na de inscholing?

Graag bieden wij je de mogelijkheid om interessante en inspirerende trainingen te volgen over Dr. Hauschka Cosmetica en je werk als Dr. Hauschka Therapeut.

In 2020 bieden wij verder de volgende trainingen aan:

 • (Deel)behandelingen:
 • Vitaliserende (verstevigende) oogbehandeling;
 • Vitaliserende Hand- en Voet behandeling;
 • Versterkende rug en Verstevigende gezichtsbehandeling;
 • Verwenbehandeling met verzorgende olie
 • Opfriscursus Klassieke Dr. Hauschka-behandeling volgens Elisabeht Sigmund;
 • Opfriscursus Dr. Hauschka Lichaamsbehandeling;
 • Diverse workshops;
 • Dr. Hauschka Congres.

Kijk voor meer informatie over de bijscholing op https://www.drhauschka.nl/trainingsagenda

Algemene Voorwaarden
Betaling

De kosten voor de betreffende bijscholingscursus maakt u plus btw na ontvangst van de factuur over. U ontvangt de rekening 14 dagen voor aanvang van de cursus samen met een uitnodiging en het cursusprogramma.

Annulering

Bij een annulering van de aanmelding tot 5 werkdagen is kostenloos maar binnen 5 dagen voor aanvang van de cursus berekenen wij annuleringskosten ter hoogte van 50% van de deelnamekosten. U dient schriftelijk te annuleren.

Contact

Voor meer informatie of inschrijven kunt u contact opnemen met afdeling Education & Experience via tel. 070-3190171 of via de e- mail, opleidingen@drhauschka.nl