Opleiding voor schoonheidsspecialisten

Ben je gediplomeerd schoonheidsspecialist en op zoek naar een holistische behandelwijze?

Bij Dr. Hauschka Benelux zijn de schoonheidsspecialisten verplicht een inscholing te volgen over de behandelmethode, achtergrond en producten van Dr. Hauschka. Na het succesvol afronden van deze opleiding, ben je gecertificeerd als Dr. Hauschka Therapeut en mag je behandelingen geven en de producten in je praktijk of salon voeren.

Op dit moment hebben we een opleidingsstop voor nieuwe Dr. Hauschka therapeuten. Wij zijn bezig onze diensten, trainingen en service voor de huidige gecertificeerde therapeuten te verbeteren. Naar verwachting zal er in de loop van 2021 weer een inscholing voor nieuwe therapeuten gepland worden.

Ben je gediplomeerd schoonheidsspecialist met een bestaande eigen salon of praktijk en ben je op zoek naar een holistische behandelwijze? Vul dan hier je gegevens in. Graag nemen we dan contact met je op om verder kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken..

 

 

De Dr. Hauschka-behandelingen
Levendig doorstroomd zijn - De Dr. Hauschka-behandelingen

Met de Dr. Hauschka gezichts- en lichaamsbehandelingen kun je diverse behandelingen aanbieden. De nadruk ligt op jouw klant hun individualiteit. Jij als Dr. Hauschka Therapeut stemt je behandeling op iedere klant.


De bijzondere kwaliteit van de aanraking staat centraal waarbij het met name om waarnemen, voelen en vormgeven gaat. Dit en de doordachte opbouw van de behandelingen maakt het tot een uitgebreide impuls voor de huid en de algehele gezondheid.


In een samenleving waarin tijd een kostbaar en zeldzaam goed . In ons lesprogramma leiden we je handen op tot 'luisterende’ waarnemingsorganen en om met het hart te denken en te zien. Samen met de heilzame planten die we verwerken in de cosmetica worden de huideigen genezingsprocessen worden tijdens elke Dr. Hauschka- behandeling gestimuleerd, en ook het organisme krijgt een regenererende impuls.


Het resultaat is snel voel- en zichtbaar. Je wordt na de behandeling beloond met een stralende huid en innerlijke schoonheid van jouw klant.


Dr. Hauschka Therapeuten bieden

De inscholing
De kwaliteit van de aanraking leren

Op voorgaande pagina lees je meer over onze voorwaarden tot samenwerking. Mocht je een formulier hebben ingevuld en verder met ons in gesprek gaan, dat is het fijn om een idee hebben van hoe de inscholing tot Dr. Hauschka therapeut er uit ziet. Deze inscholing vind plaats in twee elkaar opvolgende delen. We werken in kleine groepen, om de juiste aandacht en ondersteuning te kunnen geven.

De intensieve opleiding staat in het teken van de Klassieke Dr. Hauschka gezichtsbehandeling volgens Elisabeth Sigmund. In ons lesprogramma staat naast een antroposofische en menslievende basis de lymfestimulatie centraal. Niet alleen het gezicht wordt behandeld, totale ontspanning van het hele lichaam staat centraal. Je leert daarnaast alles over de bijzondere Dr. Hauschka-producten en de indeling naar huidbeelden.

Deel I

 • 5-daagse intensieve cursus (theorie en praktijk) in Rijswijk. Daarop volgt casestudy in je eigen studio of praktijk gedurende 3 maanden

 

Deel II

 • 3-daags vervolg van de cursus met certificering in Rijswijk

 

Aan het einde van de opleiding ontvangt u de titel ‘Dr. Hauschka Therapeut’ en bent u bevoegd om de Klassieke Dr. Hauschka- behandeling in uw schoonheidssalon aan te bieden en de producten te verkopen.

Criteria toelating scholing Dr. Hauschka Gediplomeerd schoonheidsspecialiste (KCI/TCI/opleidingsniveau 3 of een gelijkwaardige opleiding) Affiniteit met natuurzuivere producten Een schriftelijk plan van aanpak voor de praktijk. Bewustzijn van het belang van een financieel gezond bedrijf. Inschrijvingbij de Kamer van Koophande l en een BTW- nummer bij start van het bedrijf. Je kunt je hierna steeds verder ontwikkelen met trainingen voor aanvullende behandelingen en verdiepen qua kennis door middel van workshops die wij aanbieden. Voortgezet, bijvoorbeeld:

 • Revitaliserende Lichaamsbehandeling
 • Luxe Gezichtsbehandeling
 • Reinigende Rugbehandeling
 • Verwenbehandeling met verzorgende olie

Criteria toelating scholing Dr. Hauschka Gediplomeerd schoonheidsspecialiste

Op dit moment herzien en ontwikkelen wij onze service, dienstverlening en beleid aan onze Dr. Hauschka therapeuten. De criteria tot toelating zijn daar onderdeel van. Wij vragen een KCI/TCI/opleidingsniveau 3 of een gelijkwaardige opleiding, als mede het hebben en van een bestaande salon of praktijk. Wanneer je interesse hebt om in 2021 een opleiding te volgen vul dan hier je gegevens in. Graag nemen we dan contact met je op om verder kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

En na de inscholing?
En na de inscholing?

Graag bieden wij je de mogelijkheid om interessante en inspirerende trainingen te volgen over Dr. Hauschka Cosmetica en je werk als Dr. Hauschka Therapeut.

In 2021 bieden wij verder de volgende trainingen aan:

 (Deel)behandelingen:

 • Verwenbehandeling met verzorgende olie
 • Rugreinigingsbehandeling incl. de rug grepen in de luxe klassieke behandeling

Opfriscursussen

 • Opfriscursus Klassieke Dr. Hauschka-behandeling volgens Elisabeht Sigmund;
 • Opfriscursus Intensief Klassieke Dr. Hauschka-behandeling volgens Elisabeht Sigmund;
 • Opfriscursus Dr. Hauschka Lichaamsbehandeling;

Diverse workshops

Dr. Hauschka Congres.

Bekijk het volledige aanbod en de data in de brochure

Aanmelding

Stuur een mail aan opleidingen@drhauschka.nl

 

Contact

Wanneer je interesse hebt om in 2021 een opleiding te volgen vul dan hier je gegevens in. Graag nemen we dan contact met je op om verder kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.