Verzorgingsconcept

Je neus achterna.

Een geur is bij Dr. Hauschka niet alleen lekker, verleidelijk of overweldigend. Het is een puzzelstuk dat perfect bij het gebruik van een product en zijn werking past. We hechten veel waarde aan de kwaliteit van de etherische oliën. Hier zitten de geschiedenis en de belevenissen van de betreffende plant in. Van zijn omgeving en zijn welzijn. Dit verborgen verhaal achter elke stof is zuiver, gezond en eerlijk, omdat we uitsluitend natuurlijke bestanddelen gebruiken. Elk product krijgt zijn eigen geur en elke verzorgingslijn zorgt voor een heel eigen stemming. Zo passen onze geuren goed in hun omgeving. Ze helpen mensen om zich te oriënteren. Heel intuïtief.

Als je onze producten gebruikt, is het je vast al opgevallen: de subtiele geur. Dat is onder andere het werk van Jörg Zimmermann. Hij is een van de twee parfumeurs die exclusief voor ons werken. En dat is redelijk uniek in de natuurlijke cosmetica. Zimmermann spreekt op een heel eigen manier over geuren – en over wat ze voor ons betekenen. natuurlijke cosmetica. Zimmermann spreekt op een heel eigen manier over geuren – en over wat ze voor ons betekenen.

 

Welke rol speelt geur bij Dr. Hauschka?

Een belangrijk kenmerk van ons bedrijf is zijn eloquente taal en de manier waarop producten door de geur één met ons worden en in onze gedachten blijven hangen. Geur biedt oriëntatie. Met geur kan onderscheid worden gemaakt tussen afzonderlijke producten of kunnen ze juist van afzonderlijke producten één geheel maken. Geur is een ideale meerwaarde die alle zinnenprikkelende bestanddelen in één punt samenbrengt en langzaam openbaart, terwijl wij de geur ruiken. Natuurlijke geuren bestaan uit veel lagen en passen heel goed bij de romantische kant van de mens. De mens ervaart de natuur en wenst niks meer dan erdoor te worden omringd en te ervaren dat zijn eigen gevoelens worden versterkt. Uit dit harmonieuze geheel van alle zintuiglijke waarnemingen ontstaat tenslotte een etherisch wezen waarmee de mens zich innerlijk kan verbinden. Op de meest menselijke manier, als een soort poëzie van het hoogste niveau.

 

Wat is uw hoofddoel als u aan een geur voor een product werkt?

Het is mijn streven om anderen een mooi gevoel te geven. Het product moet positief verrassen en raken, maar moet je ook dichter bij jezelf laten komen. Door de geur besteden we weer meer aandacht aan onszelf. Er ontstaat een verlangen naar deze diepere beleving – die ons laat inzien dat we pas van iets of iemand kunnen houden als we dichter bij ons gevoel komen.

 

Moet het emoties opwekken? Of herinneringen of associaties oproepen?

Bij een mix van alle drie de zintuiglijke waarnemingen komen we direct aan bij synesthetische verwerking. Hierbij worden vormen, kleuren, tinten, smaak en geur samen één geheel. Als ik aan het ene denk, voel ik meteen het andere. Niet voor mezelf, maar om extra informatie te krijgen. De emoties zijn bij wijze van spreken de trigger, maar de herinneringen uit de associaties die worden gewekt raken ons nog wat dieper. Ja, ik heb herinneringen nodig en moet in staat zijn om deze associatief te verbinden. Pas dan kunnen emoties worden omgezet in belevenissen. Het geheim is de verbinding van alle zintuiglijke waarnemingen.

 

Welk product is voor u perfect als het op bestanddelen en geurbeleving aankomt?

We hebben dit jaar een nieuw product in het assortiment. Een lichte dagverzorging, de Kalmerende Vloeibare Dagcrème. Deze vloeibare dagcrème doet goed en heeft voelbaar een wat vollere, omhullende textuur. Weldadig, verzorgend en kalmerend. De geur van rozen met een waterig-groene, licht poederachtige toon op een zachte, soepele achtergrond. Door de bewuste keuze van de etherische oliën krijgt de geur een zacht vitaliserend karakter, terwijl hij het lichaam ontspant en zinnenprikkelend omhult. Een bloemige compositie aangevuld met Bourbon Geranium, iriswortel en sandelhout.

Shop the Story

vloeibare dagcrème voor de huid met roodheid - Dr. Hauschka Kalmerende Vloeibare Dagcrème Kalmerende Vloeibare Dagcrème 50 ml
versterkt de gevoelige huid die snel rood wordt – samenstelling met roos