Verzorgingsconcept

Een huis dat nooit stilstaat.

Het cosmeticahuis in Eckwälden vormt naast het plantenlaboratorium de ziel van Dr. Hauschka. Het is een trainingscentrum, schoonheidssalon, wellnessoord. Hier worden de therapeuten en make-upartists van Dr. Hauschka opgeleid en medewerkers oefenen tijdens workshops over make-up of verzorging. Ze onderhouden het huis en verzorgen de mens – vanbuiten en vanbinnen.

Een bezoek aan het cosmeticahuis is als een dag vakantie. Tussen paardenweiden, bos en de tuin met heilzame planten krijg je het gevoel dat je weer tot jezelf komt. Vroeger woonde op het adres Roßauchert 2 de chemicus Reinhard Schoppmann van Dr. Hauschka. En tegenwoordig vormen houten vloeren, kleurige muren, beautystoelen, een lichte lounge en de grote spiegel in het cafetaria het karakter van het huis. Alles ademt natuur. En elk materiaal streelt de huid. Dr. Hauschka producten, heerlijk zachte dekens en handdoeken liggen klaar voor een ontspannende cosmeticabehandeling. De ramen kijken uit op het groen, op velden, bos en de omringende bloementuin. Zo ontstaat een sfeer die je tot rust laat komen. Zo kom je in de juiste stemming voor onze behandelingen.

 

Aankomen en loslaten.

Opmerkzaamheid en naar binnen kijken zijn heel belangrijk bij de cosmeticabehandelingen van Dr. Hauschka. Om de kunst van aanraking te voelen, werken we zonder muziek of andere prikkels van buitenaf. Alleen het breken van glas bij het openen van de ampullen, het opendraaien van een potje crème of het druppelende water bij het uitwringen van de compressen vullen de ruimte. De uitstraling van huis en omgeving verandert: mensen dompelen onder en vergeten de stress van het dagelijks leven.