Verzorgingsconcept

Het geheim? Actief blijven.

Ze strijkt rimpels glad, heelt schrammen en weert bacteriën af. De huid is onze bescherming tegen de buitenwereld. En doet er ook veel voor om zich intact te houden, te repareren, te regenereren, te vernieuwen – en dat een leven lang. Hoe kunnen cosmeticaproducten de huid bij deze werkzaamheden ondersteunen? Daar hebben we met Annette Greco over gesproken. De apotheker is samen met haar team verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Dr. Hauschka Cosmetica.

Waar hebben we cosmetica eigenlijk voor nodig?

De huid krijgt heel veel alleen voor elkaar en verzorgt en vernieuwt zichzelf op eigen kracht. Deze zelfverzorgende functies kunnen en mogen cosmetica niet wegnemen. Maar als ze door stress of invloeden van buitenaf uit haar ritme raakt, brengen we haar weer in balans.

 

Wat brengt de huid weer in balans? Zijn hier speciale werkzame stoffen voor?

Dr. Hauschka Cosmetica gaat niet voor passieve vervanging, maar voor activiteit vanuit zichzelf. Daarom zoeken we niet naar tekortkomingen of fouten van de huid. We zoeken juist steeds naar mogelijkheden. Waar zijn mogelijkheden voor verandering? Waar hebben processen een klein zetje nodig?

 

En waar komt dit zetje voor de huid vandaan?

Bij het Dr. Hauschka concept is de kracht van de natuur het uitgangspunt: onze producten zijn gebaseerd op de vitaliteit van een gezond ritme. Dit ritme is te vinden in de heilzame planten en van de productie tot het gebruik. Deze gebundelde impulskracht ondersteunt de huid om haar eigen ritme terug te vinden en op eigen kracht weer in balans te komen. We ondersteunen het zelfherstellend vermogen van de huid en helpen het lichaam te leren in plaats van te beleren.

„Zelfherstellend vermogen ondersteunen“ – wat betekent dit precies?

Laten we bijvoorbeeld eens naar de ‘vette huid’ kijken, die we allemaal wel kennen uit onze puberteit. In de tijd waarin we worstelden met onze identiteit, met onze plek in de wereld, maakt het lichaam dik, olieachtig vet op het gezicht aan, ook als grens met de buitenwereld. We respecteren deze menselijke behoefte om zichzelf te beschermen en bestrijden deze vetlaag daarom niet met agressieve middelen. In plaats daarvan hebben we een Gezichtsolie voor de huid ontwikkeld: een olie die licht is en ademt. Zo krijgt het lichaam de bescherming die het nodig heeft. En merkt tegelijkertijd dat dat ook op een zachte, soepele manier mogelijk is. De huid kan de vorming van zwaar talg tegengaan door zelf in actie te komen.

 

Cosmetica is dus een voorbeeld voor de huid?

We zien de huid als microkosmos in het macrokosmos mens. Daarbij houden we de dialoog tussen beiden steeds in het oog. Want het huidbeeld zegt iets over de mens in zijn geheel. Het is ons doel de huid eraan te herinneren waar ze oorspronkelijk vandaan komt: dat ze veel alleen kan. Natuurlijk hebben we niet voor elke behoefte een eigen product. Maar we hebben wel een breed repertoire aan inspiratie: verschillende samenstellingen met heilzame planten die elk huidbeeld een extra stimulans geven. Dat versterkt de huid van binnenuit en brengt haar op nieuwe ideeën, zodat ze zichzelf weer kan helpen. Ze blijft dynamisch, kan zich goed aanpassen – en wordt veerkrachtig.

 

De huid wordt veerkrachtig? Hoe gaat dat?

Dr. Hauschka is ritmische cosmetica die op de afwisseling van activiteit en rust is gebaseerd. Het gaat erom de huid met geselecteerde heilzame planten impulsen te geven, haar te stimuleren. En, wat heel belangrijk is, haar de nodige rust te gunnen. Deze ‘rollercoaster van gevoelens’ ondersteunt de huid in haar dynamiek en kan daar sterker uitkomen. Regelmatig gebruik van onze impulsrijke cosmetica is als een training voor de huid. Ze wordt zo langdurig in staat gesteld om de dagelijkse uitdagingen aan te kunnen. Dan wordt de huid vanzelf mooi.

 

Heilzame planten geven zelfhelende impulsen: werkt dat echt?

Dat werkt echt – als ze zijn afgestemd op de behoeften van de huid naarmate we ouder worden. Als we 40 jaar oud zijn, krijgen we nooit de huid terug van toen we 20 waren. Maar we kunnen de huid nog altijd in haar behoeften voorzien en haar helpen beter voor zichzelf te kunnen zorgen. De effectiviteit van deze methode is op twee manieren op wetenschappelijk aangetoonde feiten gebaseerd: door decennialange, goed gedocumenteerde ervaring van tal van therapeuten en door onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken.

Shop the Story

Gezichtsolie reguleert de onzuivere, vette huid Gezichtsolie 18 ml
brengt de vette, onzuivere huid in balans