Kalmerende, natuurlijke producten

Hooikoorts: tips en adviezen bij klachten.

De meeste mensen verheugen zich op de lente. De natuur ontwaakt: de dagen worden langer, de zon verschijnt vaker, de vogels fluiten en de eerste bloemen bloeien. Mensen met hooikoorts echter kijken doorgaans met gemengde gevoelens uit naar de lente. Het is de tijd waarin miljoenen pollen het leven van mensen met hooikoorts bemoeilijken.

Wat is hooikoorts?

De term "hooikoorts" stamt uit de 19e eeuw, toen voor het eerst werd opgemerkt dat mensen symptomen vertoonden die leken op een normale verkoudheid wanneer ze in contact kwamen met gras of hooi. In werkelijkheid is hooikoorts een allergische reactie op stuifmeel van bomen, struiken, grassen, granen of kruiden. Wanneer dit stuifmeel, dat door de lucht en wind wordt verspreid, in contact komt met je mond, keel, neus of ogen, reageren de slijmvliezen. Hierdoor krijgen allergenen een snellere kans om ons immuunsysteem binnen te dringen, wat resulteert in vervelende symptomen zoals een verstopte neus, niesbuien, benauwdheid en keelklachten.

Hooikoorts & Dr. Hauschka.

Bij Dr. Hauschka kunnen we tijdens hooikoorts verschillende producten aanbevelen, zoals die met de positieve werking van citroen. Citroen staat bekend om het verlichten van benauwdheid. De leerachtige schil van de citroen beschermt het sappige binnenste en behoudt het sap binnenin. Deze krachtige eigenschap geeft de citroen door aan mensen die last hebben van allergische aandoeningen zoals hooikoorts, met symptomen als een constante loopneus en tranende ogen. Daarom raden we bijvoorbeeld onze Douchecrème of Bodyolie Citroen Lemongrass aan.

De huid en slijmvliezen zijn gevoelig voor ontstekingen, en kamille, met zijn combinatie van looistoffen, etherische olie en slijmstoffen, staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Onze Reinigingscrème en Kalmerend Masker bevatten dit heilzame ingrediënt.

Ogentroost verzacht, verzorgt en verfrist prikkelende, rode en tranende ogen. Dit ingrediënt is, samen met kamille, aanwezig in onze Oogcompressen.

Het Gezichtsdampbad is een uitstekend product voor de luchtwegen. Hoewel het stomen allergische reacties niet voorkomt, kan het wel helpen om symptomen te verminderen. De hete stoom vermindert de zwelling van het neusslijmvlies en bevordert een vrijere ademhaling. Het verlicht ook jeukende ogen.

Oogbalsem verzacht, verzorgt en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Breng een dun laagje oogbalsem aan aan de binnenkant van je neus. Veel mensen ervaren baat bij deze eenvoudige tip. De balsem fungeert als een barrière en vangt stuifmeel op voordat je het inademt. Na thuiskomst en voor het slapengaan is het echter belangrijk om je neus grondig te reinigen (of te spoelen). Dit kun je ook doen met de lippenbalsem.

Overige tips om pollen te vermijden:

Droog wasgoed tijdens het pollenseizoen niet in de frisse lucht en neem de kleding die je overdag draagt 's avonds niet mee naar de slaapkamer.

Neem een douche en was je haar voordat je naar bed gaat.

Ventileer op momenten van de dag dat er weinig pollen zijn: 's ochtends in de stad, 's avonds op het platteland. Je kunt deze tijden ook gebruiken om te wandelen of te joggen.

Het is beter om het appartement/huis af te nemen met een vochtige doek, in plaats van te stofzuigen of vegen.

Zonnebrillen beschermen de ogen, vooral tijdens het fietsen.

Gebruik een neusdouche (liefst 2x per dag). Eventueel met fysiologisch zout.

Draag buiten een zonnebril.

Je kunt op verschillende apps zien of er veel pollen in de lucht zitten.

Aan zee en hoog in de bergen zit minder stuifmeel in de lucht dan in het binnenland. Hier kun je bijvoorbeeld tijdens vakantie rekening mee houden.

Shop the Story

Douchecreme van Dr. Hauschka beschermt tegen uitdroging Douchecrème 150 ml
milde, verzorgende douchecrème met citroen & lemongrass
Dr. Hauschka Reinigingscrème, stimulerende gezichtsreiniging voor elk huidbeeld Reinigingscrème 50 ml
verfijnt, vitaliseert en reinigt diep
Dr. Hauschka Kalmerend Masker: gezichtsmasker, helpt het natuurlijke evenwicht van de gevoelige huid te herstellen Kalmerend Masker 30 ml
kalmerende, intensieve verzorging, verstevigt de gevoelige huid
Dr. Hauschka Oogcompressen: kalmeert vermoeide ogen Oogcompressen 10 x 5 ml
vitaliseert en verfrist de vermoeide huid rond de ogen
Dr. Hauschka Gezichtsdampbad, opent de poriën, bij onzuivere huid en mee-eters Gezichtsdampbad 100 ml
voor een diepe reiniging, opent de poriën
Dr. Hauschka Oogbalsem: maakt gladder en beschermt Oogbalsem 10 ml
kalmeert, verzorgt en beschermt