100% natuurlijke cosmetica

Alcohol als ingrediënt: alles wat je moet weten.

Alcohol komt voor op onze ingrediëntenlijsten. Maar waarom, als vaak wordt aangenomen dat het een negatieve invloed heeft op de huid? Bij Dr. Hauschka hebben we een andere benadering van het ingrediënt. Als het op de juiste manier is vervaardigd en in de juiste verhouding wordt gebruikt, kan het zelfs tal van voordelen hebben. Benieuwd? Wij vertellen je er graag meer over.

De alcohol die we gebruiken in onze producten is plantaardige alcohol die is gemaakt met behulp van een uniek proces en verkregen door fermentatie van biologisch geteelde tarwe. Het gebruik ervan helpt om de behoefte aan synthetische en chemische conserveringsmiddelen te elimineren - die natuurlijk een enorme "no go" zijn als het gaat om het creëren van authentieke, 100% natuurlijke formules.

Er wordt vaak beweerd dat alcohol een uitdrogend effect heeft - en dus met name ongeschikt is voor de droge en gevoelige huid. Dit dateert echter vooral uit het verleden. Vroeger werden producten met een hoog alcoholgehalte immers vaak gebruikt om de huid te desinfecteren en grondig te reinigen. In dit geval verwijderde de alcohol in deze producten bij het afhalen ook steeds een deel van de natuurlijke oliën van de huid - met een verzwakte huidbarrière tot gevolg.

Onze formuleringen zorgen ervoor dat de (indien) aanwezige alcohol juist een toniserend effect heeft op de huid en vervolgens eenvoudig verdampt als gevolg van lichaamswarmte - zonder natuurlijke oliën van de huid te verwijderen. De formuleringen bestaan uit meerdere verzorgende en hydraterende ingrediënten en alcohol is in de gebruikte concentraties zelfs een beproefd cosmetisch ingrediënt. We hopen dat de volgende keer dat je alcohol op onze ingrediëntenlijst ziet staan, dit je geruststelt en je weet dat het er is om goed te doen. 

Ben je benieuwd welke 100% natuurlijke verzorgingsproducten van Dr. Hauschka het beste bij jouw huidbeeld passen? Doe hier de online skincare-test.

Shop the Story