Heilzame planten

De magie van het madeliefje.

Het madeliefje is zowel verfijnd als veerkrachtig. Het maakt niet alleen elk gazon mooier, maar helpt ook bij kleinewondjes of een onzuivere huid. Bovendien helpt het, blaadje voor blaadje, bij grote vraagstukken: Houdt hij van mij of niet? Eén ding staat vast: Wij zijn dol op het madeliefje. Want in dit bloemetje schuilt een enorme kracht die ook in veel van onze producten zit.

Kleine schoonheid.

Ze zijn zo klein dat je ze over het hoofd zou zien als ze niet van die prachtige lintbloemen zouden hebben. De Latijnse naam ‘Bellis perennis’ betekent ‘eeuwig mooi’, omdat het madeliefje bijna het hele jaar bloeit. Andere namen: meizoentje, koeienbloem, weidebloempje.

 

Sta-op-bloem.

Het madeliefje is met weinig tevreden en houdt van een stikstofarme bodem, zoals een gazon of berm. Het trotseert onze voetstappen en de grasmaaier; het maakt het hele jaar door steeds nieuwe bloemetjes aan. En zelfs onder een dikke laag sneeuw, bloeit het madeliefje verder. Zijn onuitputtelijke regeneratiekracht zit ook in onze verzorgingsproducten.

 

Rijke geschiedenis.

Germaanse stammen vereerden het madeliefje als het oog van hun zonnegod Baldur. En de Kelten droegen dit wondertje op aan de Heilige Margaretha. Maar de echte roem kwam pas later toen de Franse koning Lodewijk IX het madeliefje samen met de lelie in zijn wapenschild opnam.

 

Een waar wondermiddel.

In de volksgeneeskunde is het madeliefje door de eeuwen heen gebruikt voor het zuiveren van het bloed, het stimuleren van de stofwisseling en de eetlust en bovenal voor het helen van huidaandoeningen. Bij kneuzingen en verstuikingen doet het niet onder voor andere wondermiddelen uit de natuur, zoals arnica, goudsbloem en kamille.

 

Zuiver en helder.

Bij Dr. Hauschka gebruiken we het madeliefje vooral voor de verzorging van de vette en de onzuivere huid. In het Gezichtsdampbad of de Gezichtslotion Speciaal zorgt het voor een zuivere, heldere teint. Het geheim? Het madeliefje stimuleert de stofwisseling van de huid die hierdoor voedende stoffen beter kan opnemen. Dankjewel, madeliefje!

Shop the Story

Dr. Hauschka Gezichtsdampbad, opent de poriën, bij onzuivere huid en mee-eters Gezichtsdampbad 100 ml
voor een diepe reiniging, opent de poriën
Dr. Hauschka Gezichtslotion Speciaal, regulerend gezichtswater Gezichtslotion Speciaal 100 ml
verstevigt en kalmeert de vette, onzuivere huid en brengt haar in balans