Olijf

Een rijpere huid en olijf.

Twee dingen die perfect samengaan - olijf en een rijpere huid. Daarom hebben we een uniek cosmetisch ingrediënt ontwikkeld: een olijvenextract dat je huid alle vitaliteit van de olijf geeft. Het wordt voor het eerst gebruikt in het Regeneratie Intensief Nacht Serum - en wordt zeer goed ontvangen.

Waarom überhaupt olijf?

Waarom überhaupt olijf? Als je onze tuinier Joscha Huter, die verantwoordelijk is voor onze tuin met heilzame planten, vraagt naar de olijfboom, zal hij je vertellen over zijn 'verbazingwekkende regeneratieve kracht'. Wat specifieker: ”De olijfboom kan meer dan 1000 jaar lang elk jaar vruchten dragen. Hij is zelfs bestand tegen bosbranden en permafrost. In beide gevallen ontspruit hij gewoon nieuwe scheuten vanuit zijn wortels. De boom wordt niet grijs, maar blijft vitaal en regeneratief, ondanks het knoestige hout." 

 

Hier met de olijven.

Olijven dus! Ze worden met de hand geoogst en vers naar ons laboratorium in Bad Boll gebracht, waar ze meestal tijdens de adventsperiode aankomen. We plukken ze met de hand, en pletten en persen de hele vrucht met pit. En daarna? Annette Greco, hoofd ontwikkeling bij Dr. Hauschka, geeft ons een kijkje achter de schermen: "We maken een olijfextract van de geperste vruchten. Normaal gesproken werken we hier in het laboratorium met oliën of waterige extracten, maar dit extract combineert beide componenten, waardoor we als het ware het beste van twee werelden krijgen en alle volheid en harmonieuze kracht van de olijf behouden. Dit is innovatief en doet het meeste recht aan de rijpere huid."

 

Kan de rijpere huid echt leren van de olijf?

Ongetwijfeld, ze kan geen betere leraar vinden - daar zijn de tuiniers verantwoordelijk voor onze tuin met heilzame planten en ontwikkelaars het over eens. Annette Greco legt uit: "Bij het ontwikkelen van onze cosmetica kijken we eerst naar mensen en hun behoeften, en dan richten we onze aandacht meteen op de natuur. Welke plant is precies geschikt voor de levensfase waarin de rijpere huid zich bevindt? We zijn altijd geïnteresseerd in de thema's die op dat moment relevant zijn: afname van levenskracht, maar tegelijkertijd een ontwaken van nieuwe spirituele en mentale kracht. Voor mij past de olijfboom perfect in dat plaatje: met zijn zichtbaar verouderde stam, waaraan steeds nieuwe takken ontspruiten, en zijn zilverkleurige kroon, waarin zwarte vruchten hangen.

 

Hoe ontmoeten de olijf en huid elkaar?

Ik vind dat de olijf en huid heel goed bij elkaar passen. Beide bevatten een hoeveelheid water en vet. Wat niet verrassend is voor menselijke huid, is heel zeldzaam voor vruchten. Normaal gesproken vindt de olieproductie van een plant plaats in het zaad, terwijl de vrucht eromheen waterig is. De olijf, de vrucht van de olijfboom, bevat zowel water als vet in zijn vruchtvlees. Het scheidt niet, het verbindt."

 

En wat zit er in voor je huid?

Ze krijgt een flinke dosis vitaliteit, wordt intensief ondersteund tijdens haar nachtelijke regeneratie en wordt de volgende ochtend stralend mooi wakker, met hernieuwde kracht. Voor altijd jong, eigenlijk.

 

Shop the Story

Serum voor de rijpere huid: Regeneratie Intensief Nacht Serum Regeneratie Intensief Nacht Serum
versterkt en verstevigt de rijpere huid en zorgt voor een stralende teint