Heilzame planten

De koningin onder de bloemen.

 

Het symbool van schoonheid en de blikvanger in elke bloemenzaak: de roos. Niet voor niets zijn dichters en hobby tuiniers er dol op. Net als wij. Omdat de roos zoveel meer is dan alleen mooi: in de plantgeneeskunde helpt de roos niet alleen tegen hooikoorts of hoofdpijn, maar bereidingen met roos zijn ook een ware weldaad voor de droge huid.

 

Tekst: Claudia Nikschtatt
Illustratie: Jimy de Haese

Perfect in balans.

Zo teer, zo zacht. Maar au! De roos heeft ook een andere kant. Tegenstellingen zoals deze brengt ze met speels gemak samen. Daarom wordt de roos in de plantenleer overal gebruikt waar harmonie en balans is gevraagd.

 

Betoverend.

De geur van de roos bestaat uit meer dan 400 verschillende vluchtige componenten. Bedoelt om bijen en hommels naar zich toe te lokken. Op ons heeft ze net zo’n aantrekkingskracht, zeker op zachte zomeravonden.

 

De naam van de roos.

Rós, Roza, Irozi. De roos heeft in alle talen van de wereld, behalve in het Inuktitut, een naam. Geen wonder: de roos komt oorspronkelijk uit Perzië en siert tegenwoordig in meer dan 20.000 verschillende soorten de landschappen en tuinen van het noorden van Noorwegen tot het zuiden van India.

You may also like.

  • Heilzame planten
Bee beautiful.
  • Heilzame planten

'De roos is in bijna elke product van Dr. Hauschka onmisbaar.'

Shop the Story

Rozencrème
Rozencrème
rijke, verzorgende dagcrème
Meer info en kopen
Rozencrème Light
Rozencrème Light
hydrateert, harmoniseert en verzacht
Meer info en kopen
Kalmerende Vloeibare Dagcrème
Kalmerende Vloeibare Dagcrème
versterkt de gevoelige huid die snel rood wordt – samenstelling met roos
Meer info en kopen
Rozen Bad
Rozen Bad
harmoniseert en verzacht
Meer info en kopen

Vol talent.

De roos is in bijna elke product van Dr. Hauschka onmisbaar. Het mooie is dat bij bijna elke bereiding weer een ander talent tevoorschijn komt. Zo houdt rozenwas het vocht in de huid vast, terwijl rozenextracten een balancerende en vitaliserende werking hebben.

 

Zoals geen ander.

Karakteristieke eigenschappen moeten behouden blijven. Daarom geeft de roos elk bloemblaadje, zelfs de vijf kleine kelkblaadjes, een andere vorm. Ook opmerkelijk: rozenblaadjes veranderen door temperatuurverschillen van kleur. Bij koel weer wordt de kleur intenser.