• Gratis verzenden vanaf € 50,-

Heilzame planten

De koningin onder de bloemen.

Het symbool van schoonheid en de blikvanger in elke bloemenzaak: de roos. Niet voor niets zijn dichters en hobby tuiniers er dol op. Net als wij. Omdat de roos zoveel meer is dan alleen mooi: in de plantgeneeskunde helpt de roos niet alleen tegen hooikoorts of hoofdpijn, maar bereidingen met roos zijn ook een ware weldaad voor de droge huid.

Perfect in balans.

Zo teer, zo zacht. Maar au! De roos heeft ook een andere kant. Tegenstellingen zoals deze brengt ze met speels gemak samen. Daarom wordt de roos in de plantenleer overal gebruikt waar harmonie en balans is gevraagd.

 

Betoverend.

De geur van de roos bestaat uit meer dan 400 verschillende vluchtige componenten. Bedoelt om bijen en hommels naar zich toe te lokken. Op ons heeft ze net zo’n aantrekkingskracht, zeker op zachte zomeravonden.

 

De naam van de roos.

Rós, Roza, Irozi. De roos heeft in alle talen van de wereld, behalve in het Inuktitut, een naam. Geen wonder: de roos komt oorspronkelijk uit Perzië en siert tegenwoordig in meer dan 20.000 verschillende soorten de landschappen en tuinen van het noorden van Noorwegen tot het zuiden van India.

'De roos is in bijna elke product van Dr. Hauschka onmisbaar.'

 

Vol talent.

De roos is in bijna elke product van Dr. Hauschka onmisbaar. Het mooie is dat bij bijna elke bereiding weer een ander talent tevoorschijn komt. Zo houdt rozenwas het vocht in de huid vast, terwijl rozenextracten een balancerende en vitaliserende werking hebben.

 

Zoals geen ander.

Karakteristieke eigenschappen moeten behouden blijven. Daarom geeft de roos elk bloemblaadje, zelfs de vijf kleine kelkblaadjes, een andere vorm. Ook opmerkelijk: rozenblaadjes veranderen door temperatuurverschillen van kleur. Bij koel weer wordt de kleur intenser.

Shop the Story

Rosen Tagescreme 30ml Originalware Primärverpackung IT-NL Webshop Rozencrème 30 ml
rijke, verzorgende dagcrème
Rosen Tagescreme leicht 30ml Originalware Primärverpackung IT-NL Webshop Rozencrème Light 30 ml
hydrateert, harmoniseert en verzacht
Beruhigendes Tagesfluid 50ml Originalware Primärverpackung IT-NL Webshop Kalmerende Vloeibare Dagcrème 50 ml
versterkt de gevoelige huid die snel rood wordt – samenstelling met roos