Heilzame planten

Bee beautiful.

Hoe kan het boegbeeld van verandering worden beschreven? Misschien zo: de wondklaver ziet er wel steeds een beetje anders uit, maar één ding blijft altijd hetzelfde – hij is een alleskunner. Een van zijn vele talenten ontplooit hij bijvoorbeeld als thee, maar met zijn egaliserende werking voor de huid is hij ook een belangrijke plant in de cosmetica van Dr. Hauschka. En de bijen zijn er dol op!

Nooit hetzelfde.

Gele of oranje bloemen? Uitbundige of gecontroleerde groei? Nooit hetzelfde. Hoe de wondklaver eruitziet, hangt af van waar hij staat en in welke groeifase hij zich bevindt. En omdat hij zich zo goed kan aanpassen, gedijt de plant uit Zuid-Europa nu ook goed in Azië, Afrika en Amerika.

 

Less is more.

Hij houdt niet zo van een vruchtbare bodem, maar doet het juiste beter op een wat armere: hij groeit langs de kant van de weg, in bermen en zelfs op duinen. Maar van één ding krijgt hij nooit genoeg – de zon.

 

Voer voor dwergen.

Wie de rups van het dwergblauwtje, onze kleinste dagvlinder, zoekt, vindt hem hier: hij eet alleen van de blazenstruik – en op de wondklaver. En ook wilde bijen en andere vlinders zijn dol op zijn nectar.

”Weerstand bieden zonder star te worden – dat is helemaal niet zo makkelijk.”

 

Mooi flexibel blijven.

Weerstand bieden zonder star te worden – dat is helemaal niet zo makkelijk. Wondklaver helpt je huid hierbij met zijn grote aanpassingsvermogen en zorgt zo voor een egaal huidbeeld. Daarom gebruiken we de klaver overal waar versterking en egalisatie nodig is, bijvoorbeeld in de Balancerende Vloeibare Dagcrème.

 

Flowerpower.

Wondklaver werd in de 16e eeuw al als medicinale heilzame plant gebruikt in de homeopathie, maar Elisabeth Sigmund, de mede-oprichtster van Dr. Hauschka Cosmetica, ontdekte dat de plant ook zeer effectief is voor gezichtsverzorging. Sinds de jaren 60 speelt de klaver de hoofdrol in enkele van onze klassiekers, zoals de Gezichtslotion.

 

Shop the Story

Dr. Hauschka Gezichtslotion, activerend, versterkend gezichtswater Gezichtslotion - Limited Edition
versterkt, hydrateert en vitaliseert je huid
Dr. Hauschka Handcrème - trekt snel in. Handcrème - Limited Edition
hydraterende verzorging, trekt snel in
Dr. Hauschka Gezichtslotion, activerend, versterkend gezichtswater Gezichtslotion 100 ml
versterkt, hydrateert en vitaliseert je huid
Brengt de vette, gemengde huid in balans - Dr. Hauschka Balancerende Vloeibare Dagcrème Balancerende Vloeibare Dagcrème 50 ml
brengt de vette, gemengde huid in balans, vermindert onzuiverheden – samenstelling met wondklaver