• Gratis verzenden vanaf € 50,-

Goed voor jezelf, goed voor de wereld.

Voor jou, mij en de planeet.

De samenleving ondergaat een fundamentele verandering van waarden. We begrijpen nu eindelijk dat we niet op de oude voet verder kunnen gaan. Dat we voorzichtiger moeten zijn met onszelf en de wereld om ons heen. Bij ons is duurzaamheid geen begrip, maar een alledaags gegeven. Wil jij ook bewuste, duurzame keuzes maken? Wij inspireren je graag, want soms is een duurzaam leven dichterbij dan je denkt. De dagelijkse keuzes die we maken, groot én klein, maken het verschil.

Warmte geeft ons rust.

Stijgende energieprijzen en dalende temperaturen: het is geen ideale combinatie. Ben jij een echte koukleum? Met deze tips hoef jij niet meer te klappertanden:

  • Een vloerkleed zorgt ervoor dat er minder warmte via de vloer verloren gaat. Bovendien voelt het warm en zacht aan je voeten. Een win-winsituatie dus!

  • In slaap vallen met koude voeten? Onmogelijk. Een warm voetenbad met een Dr. Hauschka Bad helpt je om op te warmen. Een regelmatig voetenbad kan zelfs meer dan je voeten op dat moment verwarmen. Het helpt je lichaam om haar innerlijke warmteregulatie weer op gang te krijgen.

  • Onze bodyoliën sluiten hier perfect bij aan. Deze alleskunners concentreren warmte, lossen op en laten stromen. Probeer dit kleine ritueel bijvoorbeeld voor het slapengaan: wrijf een beetje bodyolie op je buik of op je voetzolen. Het is als een warme knuffel - geniet ervan!

  • Wist je dat gordijnen de warmteverspreiding kan tegenwerken? Tip: hang gordijnen of andere raambekleding dus niet voor de verwarming.

Papier consuminderen.

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en dan is het heerlijk om het huis op te ruimen. Maar wat doe je met oude tijdschriften? Geef ze bijvoorbeeld aan vrienden, familie óf aan de kringloopwinkel. Dan maak je er nog iemand anders blij mee - fijn toch? Ook een leuk idee: maak een moodboard met alle plaatjes die je aanspreken. Dan zijn meteen je focuspunten voor het nieuwe jaar helder, ideaal!

Probeer ook eens papierverbruik te verminderen door meer zaken online te regelen. Gebruik bijvoorbeeld een app voor je notities, regel je treinkaartjes online en overweeg eens een e-reader. Skincare-tip: vervang je watjes voor een cosmeticaspons - ideaal voor een zachte, natuurvriendelijke reiniging van het gezicht. De Dr. Hauschka Cosmeticaspons is gemaakt van natuurlijke, huidvriendelijke vezels. 

Goed voor jezelf, goed voor de wereld.

Onze huid is ons grootste orgaan dat bijna zeventig procent van wat we erop smeren absorbeert. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de producten die je gebruikt. Bovendien zijn natuurlijke producten minder belastend voor het milieu dan conventionele cosmeticaprodcuten.

Onze verzorgingsproducten zijn 100% natuurlijk en dierproefvrij. Ze bevatten geen minerale oliën, siliconen, PEG en synthetische conserveringsmiddelen. In plaats daarvan zijn ze gemaakt met 100% natuurlijke grondstoffen – grotendeels biologisch, vaak met het Demeter-label. Zo komt 70% van de ingrediënten van Dr. Hauschka Cosmetica uit onze eigen biodynamische tuin in het Duitse Eckwälden De rest komt van wildpluk of fair-trade projecten die wereldwijd zijn opgezet. Goed voor jezelf, goed voor de wereld.

Shop the Story