Naar binnen keren.

Winter: tijd voor rust en reflectie.

Winter: het perfecte excuus om nog een keer extra te snoozen en met een dekentje op de bank te kruipen. Als je kijkt naar de natuur, lijkt alles in winterslaap. Maar de natuur werkt gewoon verder, in haar eigen ritme. Onder de grond gebeurt er van alles - wist je bijvoorbeeld dat veel zaad al ontkiemt in december? Net als in de natuur, gebeurt er ook veel in onszelf. De winter is daarom een perfect moment om naar binnen te keren, rust te pakken en te reflecteren. Zodat er weer prachtige doelen en wensen gevormd kunnen worden voor het nieuwe jaar.

Naar binnen keren. 

De huidige tijd met haar snelle leven en hoge werkintensiteit maakt het leven misschien uitdagend en interessant, maar het betekent ook dat er een risico bestaat om alleen aan de oppervlakte aanwezig te zijn. Om niet meer in staat te zijn om naar binnen te keren voor een rijke, innerlijke ervaring.

Een vorm van naar binnen keren en uit je hoofd gaan is mediteren. Zet je wekker eens een kwartiertje eerder en start de dag met een momentje voor jezelf. Als je de dag begint met rust en positiviteit, neem je dit mee door de rest van de dag. Een affirmatie werkt krachtig. Probeer het eens: ‘’Ik voel mij goed en ik ben dankbaar voor de dingen die op mijn pad komen’’.

Zo’n meditatie zorgt niet alleen voor minder stress en een betere concentratie, het werkt ook bloeddrukverlagend én het versterkt je immuunsysteem.

Rust pakken.

Durf jij de snelheid uit je dag te halen? Stil te staan bij het ritme van de natuur? Als je lief bent voor jezelf en je verbinding met de natuur (her)ontdekt, stap je in de stroom van het leven.

Vind jouw eigen ritme terug - met producten die niet alleen goed zijn voor je huid, maar ook voor de wereld. Gun jezelf bijvoorbeeld een heerlijk geurend (voeten)bad. Alle stress lost op en je komt weer met beide voeten op de grond. Een fijn gezichtsmasker is ook een fijne toevoeging aan een selfcare-momentje. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten brengen jouw huid in evenwicht en zorgen voor een langdurig stralende en ontspannen teint.

Reflecteren.

Reflecteren: wat betekent dat eigenlijk? Letterlijk betekent het beschouwen of overdenken. Terugblikken op ervaringen en vanuit daar nieuwe keuzes maken. Waar ben je trots op en dankbaar voor? Maar reflectie is ook een belangrijk element in zelfontwikkeling. Waar wil je aan werken en wat zijn je doelen? Zo ga je met een fijne start het nieuwe jaar in.

Het kan fijn zijn om je gedachtes te laten stromen en het van je af te schrijven. Om een moment te pakken en je hoofd leeg te maken. Het hoeft echt geen uitgebreid verslag te zijn, een paar zinnen zijn soms al genoeg.

De natuur.

Als je jezelf verbindt met de natuur, vind je vaak al snel de rust en stilte die je af en toe nodig hebt. Alles wat je nodig hebt, bevindt zich om je heen. De natuur heeft geen haast, is dat je wel eens opgevallen? En toch komt alles precies op tijd.