• Gratis verzenden vanaf € 50,-

Gun jezelf een moment van rust

Moederschap: Leren luisteren naar jezelf.

Gas terugnemen en rust is de sleutel voor een ontspannen kraamtijd met je baby. Als je zelf ontspannen bent, kun je met liefde en rust voor je kindje zorgen. Maar hoe doe je dit als er zoveel op je afkomt? Het voelt onnatuurlijk om jezelf op de eerste plaats te zetten, maar je kunt pas voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Gun jezelf elke dag even een klein moment van rust en het eerste succes van de dag is behaald.

Kleine momenten.

Zeker in de kraamperiode en eerste maanden zul je merken dat je tijd en handen te kort komt. Goed voor jezelf zorgen zit dan ook in de kleine momenten. Even een kop thee drinken als jouw kleintje ligt te slapen voordat je weer begint aan die berg was. Zorgen voor jezelf moet weer in je routine komen. Denk aan een klein ochtendritueel waarin je 5 à 10 minuten volledig de tijd neemt voor jezelf met Dr. Hauschka’s 3-stappen verzorgingsroutine: Reinigen, Versterken & Verzorgen.

Stap 1: Reinig je huid met Dr. Hauschka Reinigingsbalsem.

Bevochtig je gezicht met water en neem een hoeveelheid Reinigingsbalsem ter grootte van een hazelnoot in je handen. Verdeel de balsem van binnen naar buiten over je gezicht - terwijl je diep inademt. Terwijl je uitademt, masseer je de melk in cirkelende bewegingen over je gezicht – van binnen naar buiten. Adem weer in en spoel je gezicht af met lauwwarm water. Adem uit en dep je gezicht droog met een doek.

Stap 2: Versterk je huid met Dr. Hauschka Gezichtslotion.

Spray de lotion 3 tot 5 keer over het gezicht. Adem in door de neus en ruik de kruidige en verkwikkende geur. Adem weer langzaam uit, terwijl je met stempelende bewegingen de lotion in de huid drukt.

Stap 3: Verzorg je huid met Dr. Hauschka Rozencrème.

De Rozencrème verzorgt en beschermt de droge, gevoelige huid intensief tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast is hij ook ideaal voor de wangen en billetjes van jouw baby als deze gevoelig en rood zijn. Neem een kleine hoeveelheid crème en masseer deze over het gezicht, nek en decolleté. Adem nog een keer diep in door je neus. Houd je adem even vast en adem langzaam uit door de mond.

Verzorg je handen.

Voor het voeden of na het verwisselen van iedere luier, was je je handen. Je zult gaan merken hoe droog je handen hiervan worden. Met de Handcrème van Dr. Hauschka binnen handbereik verzorg je je handen intensief. Deze crème laat geen vettig laagje achter en maakt je handen zijdezacht.  

Een nieuwe versie van jezelf.

Geef je baby liefde en aandacht en geniet vooral van de momenten dat je samen bent. Leg de lat niet te hoog voor jezelf en vertrouw bovenal op jouw natuurlijke intuïtie en oersterke moederinstinct. Bekijk de wereld weer even vanuit de ogen van jouw kindje. Verwonder en verbaas je over de kleine en alledaagse dingen. Wat zijn die eigenlijk allemaal prachtig. Ook jij mag weer even kind zijn. Welke lessen probeert jouw kleintje je te leren? Elk gevoel mag er zijn. De helft van de tijd ontploft je hoofd, de andere helft van de tijd ontploft je hart – en dat is allemaal oke!

Shop the Story

Reinigungsbalsam 75ml Originalware Primärverpackung IT-NL Webshop Reinigingsbalsem 75 ml
lichte melkgel-textuur, reinigt diep, verzorgt mild en verfrist tegelijkertijd
Gesichtstonikum 100ml Originalware Primärverpackung IT-NL Webshop Gezichtslotion 100 ml
versterkt, hydrateert en vitaliseert je huid
Rosen Tagescreme 30ml Originalware Primärverpackung IT-NL Webshop Rozencrème 30 ml
rijke, verzorgende dagcrème
Handcreme 50ml Originalware Primärverpackung IT-NL Webshop Handcrème 50 ml
hydraterende verzorging, trekt snel in