Dr. Hauschka X Saskia Diez

Achter de schermen.

De nieuwe Illuminating Fluid van Dr. Hauschka geeft je een individuele gloed: van heel natuurlijk tot intens stralend. De verpakking werd ontworpen door juwelenontwerpster Saskia Diez. Net zoals haar juwelen zet de Illuminating Fluid de huid in een stralend daglicht. Glinsterende pigmenten weerkaatsen het licht, en doen de teint schitteren.

In de ontwerpfase concentreerde de juweelontwerpster zich in haar atelier in München op haar ervaringen met de verschillende schoonheden van onze huid, met name aanrakingen en bewegingen die daardoor ontstaan.

”Iemand heeft altijd redenen om iets mooi of juist niet mooi te vinden. Voor Dr. Hauschka is schoonheid een kwestie van uitstraling en innerlijke gloed, niet alleen van looks. En ook voor mij heeft schoonheid veel met je eigen instelling te maken”,  aldus Saskia Diez.

Saskia Diez heeft het gangbare begrip van schoonheid verwerkt en vormgegeven in het ontwerp van het vouwdoosje met gouden accenten.

Saskia Diez: ”Net zoals juwelen de individuele persoonlijkheid onderstrepen, siert de highlighter de huid met een vleugje goud. Deze visie nam ik mee in het ontwerp van de Illuminating Fluid en maakte het zichtbaar met gouden accenten.”

Bij de uitvoering van de ideeën lag de nadruk op de persoonlijke uitwisseling met het team van Dr. Hauschka.

„”Het was een prettige samenwerking. Ik bezocht het bedrijf en de biodynamische tuin met heilzame planten en ondervond hoeveel kennis en wetenschap er in elk product zitten. We ontdekten een gemeenschappelijke basis in de precisie en zorgvuldigheid van ons werk, maar ook in ons gedeelde begrip van een andere manier van zakendoen die duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en diversiteit combineert," aldus de ontwerpster.

Voor privémomenten of fotoshoots voor haar juwelencollectie – Saskia Diez onthult hoe zij de Illuminating Fluid van Dr. Hauschka het liefst gebruikt:”Overal waar een beetje glans gewenst is, kan het als highlighter worden aangebracht. Het creëert kleine 'zonneterrassen' op bijvoorbeeld jukbeenderen en de cupidoboog. En voor een zomerse gloed op het lichaam breng ik het aan op mijn sleutelbeenderen of armen. Absoluut één van mijn favoriete producten van Dr. Hauschka. Ik vind het fijn dat het zo veelzijdig is.”