Verzorgingsconcept

Onder de huid.

De huid is ons grootste orgaan. Met haar vele taken en talenten is ze verder een echt wonder van de natuur. Ze beschermt tegen invloeden van buitenaf, reguleert de lichaamstemperatuur, kan water opslaan en emoties zichtbaar maken. En dat alles een leven lang. Want in tegenstelling tot de meeste andere lichaamscellen, zijn huidcellen voortdurend actief.

De onderhuid

bestaat uit los bind- en vetweefsel. Ze dient als bescherming tegen kou en als grens tot het innerlijke lichaam.

 

De lederhuid

is bindweefsel dat rijk is aan collageen en vooral door het verouderingsproces wordt getroffen. Hier bevindt zich ook het lymfestelsel dat overtollige stofwisselingsproducten afscheidt. Bovendien zijn hier het overgrote deel van de huidklieren, haarwortels en veel sensorische receptoren te vinden.

 

De huid is

30 micrometer tot 4 millimeter dik. De huid is het dikst bij de voetzolen en handpalmen en het dunst rond de ogen en lippen.

 

Afhankelijk van de lichaamslengte

is de menselijke huid ongeveer 2 vierkante meter groot en kan tot 10 kilogram wegen.

 

De mens verliest

elke dag tot 14 gram aan dode huidcellen. Daarom maakt de huid constant nieuwe cellen aan.

 

De opperhuid

is de buitenste beschermende barrière. Ze bevat pigmentvormende cellen die de kleur van de huid en het bruin worden bepalen.

 

Het vernieuwingsproces van de huid

is een ingespeelde cyclus van 28 dagen. Gedurende deze tijd vormen zich nieuwe cellen die verhoornen en naar het oppervlak gaan.