Natuur. Anders. Effectief.

55 jaar Dr. Hauschka: Ons verhaal.

Elk idee dat je hebt en elke beslissing die je maakt, het heeft gevolgen voor jezelf en de wereld om je heen. Een idee dat klein begint, maar uitgroeit tot iets groots. Zo experimenteerde Rudolf Hauschka begin vorige eeuw met plantenextracten – en hield daarbij alles in het oog: de hele mens en de hele natuurlijke omgeving.

Puur Natuur.

Onze oprichter Rudolf Hauschka deed het graag anders. Zo vond hij het maar niks dat plantenextracten vaak alcohol als conserveermiddel bevatten. Jarenlang deed hij onderzoek naar geneesmiddelen met ritmische plantenextracten die het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeren. Puur natuur en zonder conserveringsmiddelen. En met succes: volgens Hauschka lag het geheim in het volgen van de ritmes van de natuur.

Een harmonische samenwerking.

Toen de wens ontstond om het assortiment uit te breiden met cosmetica passend bij de holistische filosofie van WALA, kwam de Weense schoonheidsspecialiste Elisabeth Sigmund in beeld. Elisabeth meende dat schoonheid een balans is tussen innerlijk en uiterlijk. De harmonische samenwerking tussen Rudolf Hauschka en Elisabeth Sigmund heeft geresulteerd in al 55 jaar Dr. Hauschka: 100% zuivere natuurcosmetica voor gezichts- en lichaamsverzorging, make-up en therapeutische behandelingen.

Een vrije geest.

Toen Elisabeth Sigmund vlak na WOII haar eigen schoonheidssalon in Stockholm opende, merkte ze dat veel mensen gespannen waren en koude voeten hadden. Ook vond Elisabeth dat gezichtsmassages er vaak zo ruw aan toe gingen, dat dit de huid juist alleen maar verslapte. Zo ontdekte ze de kracht van een voetenbad en lymfestimulatie door het gebruik van penselen. Vandaag de dag laat een Dr. Hauschka Therapeut je kennismaken met wat we van Elisabeth Sigmund hebben geleerd: de waarde van diepe ontspanning. 

Elisabeth Sigmund was een vrije geest. Wenen, Stockholm, India, Eckwälden: nieuwe avonturen waren haar niet vreemd, maar toch volgde ze altijd haar eigen pad. Een pionier als het gaat om natuurlijke cosmetica. Al 55 jaar proberen we elke dag een beetje zoals zij te zijn.

55 jaar Dr. Hauschka. Ook dankzij jou - bedankt.