Interview Regeneratie Intensief: Anne

Een serene uitstraling.

Een serene uitstraling en stralend in balans – als je de 50 bent gepasseerd, hoef je je niet meer zo druk te maken. Dat is tenminste wat Anne denkt. Zij werkt als copywriter voor Dr. Hauschka en heeft precies de levenservaring die past bij de Regeneratie Intensief-lijn.

Je bent tekstschrijver voor de Regeneratie-lijn van Dr. Hauschka. Wat doet het met je als je teksten schrijft die ook voor jou zijn bedoeld?

"Dan ben ik óf extra kritisch óf ik moet uitkijken dat ik niet tegen mezelf begin te praten. In de trant van: Mindfulness, acceptatie? Zorg eerst maar voor flatterend licht in de badkamer ...”¸

 

Hoe ervaar je schoonheid als je achter in de 50 bent?

"Het is vreemd, maar ik voel me nu mooier dan toen ik eind 30 was. Hoe rustiger ik ben, hoe sprankelender ik overkom - dat is tenminste wat ik mezelf inbeeld. Afgezien van mijn eigen waarneming, neem ik de schoonheid van anderen sterker waar dan vroeger en kan ik er zonder afgunst van genieten. Die waanzinnig frisse huid van jonge mensen, bijvoorbeeld. Soms zou ik het liefst voor ze op de knieën gaan en tegen ze zeggen hoe mooi ze zijn." 

 

Heeft je huid nu iets anders nodig dan tien jaar geleden?

"Ik heb gemerkt dat mijn huid op de een of andere manier hongeriger is dan vroeger. Een Dr. Hauschka Therapeut adviseerde me een tijdje geleden het Verstevigend Masker als aanvulling op mijn dagcrème. Dat gebruik ik nu graag in het weekend na het joggen als ik me heb gedoucht. Ik zit dan met m'n maskertje aan het ontbijt. En wat interessant is: mijn huid neemt het masker helemaal op, dus na het inwerken hoef ik geen resten meer te verwijderen. Het is dus goed om je huidverzorging regelmatig aan te passen."

 

Wat doe je met fijne lijntjes en rimpels? Heb je eerder de neiging om ze te camoufleren of lach je ze weg?

”Wat zou ik ervoor geven als ik m'n rimpels kon camoufleren of weglachen. Met een volle lach lukt het misschien om ze een optimistische uitstraling te geven. Maar als dat betekent dat je meer lacht naarmate je ouder wordt, dan kan ik ermee leven."

 

Trefwoord "rijpe huid”. Wat associeer je met het begrip "rijp"? 

”Eerlijk gezegd hou ik helemaal niet van de uitdrukking "rijpe huid”. Dan moet ik altijd denken aan rijpe kaas of rijp fruit, dus aan iets dat op het punt staat overrijp te worden. Ik heb het liever over een huid met rimpels of - wat charmanter - een huid met levenservaring. Rijping als het resultaat van een ontwikkelingsproces is natuurlijk heel iets anders. Maar dan gaat het niet om de buitenkant, maar om de som van alles die bepaalt waar een persoon op de bewustzijnsschaal staat."

 

Wat zou je zelf graag willen laten zien?

”Mezelf. Het liefst een zo aantrekkelijk mogelijke versie van mezelf. Op sommige dagen vind ik mezelf 's ochtends vroeg met warrig haar en verwrongen ogen helemaal oké, op andere dagen ben ik blij dat er mascara en foundation bestaat. Maar je mag best kunnen zien dat ik moe ben of een slecht humeur heb. Hoe minder ik hoef te doen alsof, hoe relaxter ik in het leven sta."

 

Hoe zorg je ervoor dat je tot rust komt en kalm blijft? Heb je speciale zelfzorgroutines? 

"Vroeger zou ik het woord routine niet hebben gebruikt. Zolang mijn kinderen op school zaten, moest alles snel gebeuren in de enige badkamer in huis. Nu heb ik meer tijd voor mezelf en kijk ik mezelf diep in mijn ogen als ik mijn gezicht reinig of mijn dagcrème aanbreng. 's Ochtends richt ik me meer op mijn gezicht, terwijl ik 's avonds mijn aandacht op mijn lichaam richt, bijvoorbeeld als ik mijn voeten in bed met olie insmeer. Had ik trouwens al gezegd dat ik een echte fan ben van alle huidverzorgingsoliën van Dr. Hauschka? De Bodyolie Moor Lavendel ligt momenteel naast mijn bed. Een kopje thee, het dagboek, mijn voeten verwennen - dat zou ik eigenlijk wel een ritueel kunnen noemen."

 

Waar kijk je naar uit als je denkt aan de jaren die voor je liggen?

"Van mijn vrijheid genieten. Het gevoel dat ik me niet meer hoef te bewijzen. Op veel etentjes met goede oude vrienden. Op het ontmoeten van nieuwe mensen. Dat ik mijn kinderen elk jaar beter leer kennen."

 

Wat is een onmisbaar onderdeel van jouw leven?

"Als ik het in één zin moet zeggen: mensen bij wie ik me veilig voel. Als het een beetje meer mag zijn, dan denk ik aan de eerste koffie van de dag die ik in bed drink. En de lunchpauze, die ik in de zomer het liefst buiten, in het zwembad doorbreng. De kleine dingen die je gelukkig maken.”

 

Welk advies zou je nu geven aan de persoon die je met 20 was?

"Zeg consequenter nee als je voelt dat je iets echt niet wil. Ga pas slapen als meningsverschillen zijn opgelost of als je ze op zijn minst aan de orde hebt gesteld. En verder: geniet zoveel mogelijk van elke dag.”

 

Shop the Story

Serum voor de rijpere huid: Regeneratie Intensief Nacht Serum Regeneratie Intensief Nacht Serum
versterkt en verstevigt de rijpere huid en zorgt voor een stralende teint
Oogserum voor de rijpere huid: Dr. Hauschka Regeneratie Intensief Oogserum Regeneratie Intensief Oogserum
verstevigt zichtbaar en biedt rijke verzorging voor de rijpere huid