Selfcare

Een selfcaredag met Saskia Diez.

Saskia Diez is designer en heeft een eigen label. Haar handgemaakte sieraden vielen eerst vooral in de smaak in Japan, maar inmiddels heeft ze de hele wereld weten te veroveren. Wij zijn benieuwd welke plek schoonheid en selfcare in haar dagelijkse leven innemen.

Ingetogen en eenvoud.

De samenwerking met Japanse klanten vind ik heel prettig, omdat hun mentaliteit heel erg overeenkomt met mijn werkwijze. In de manier waarop zij naar design, esthetica en kwaliteit kijken, komt hun ingetogenheid en eenvoud duidelijk naar voren. En natuurlijk, de cultuur onder jongeren is eerder speels en excentriek te noemen, maar Japanners leggen zich graag ergens op toe. Ik houd me ook graag bezig met één idee in plaats van vijf verschillende ideeën tegelijkertijd.

 

Begrip en schoonheid gaan hand in hand.

Mooi is subjectief en ook voor iedereen anders. Harmonie vormt bijvoorbeeld voor mij de basis van schoonheid. Ik kijk graag verder dan het oppervlak – in de breedste zin van het woord. Ik denk dat als we iets of iemand begrijpen, dit veel invloed heeft op hoe we schoonheid zien en ervaren.

 

Werk is voor mij een vorm van meditatie.

De momenten waarop ik me helemaal in mijn werk verlies, zijn voor mij de mooiste momenten. Ik raak in een flow en verlies mezelf daarin. Precies wat meditatie met ons doet eigenlijk. Op zulke momenten krijg ik telkens weer nieuwe inzichten. Inzichten die niet overeenkomen met de dingen waar ik al eerder over na heb gedacht.

 

Zoeken naar schoonheid is mijn drijfveer.

Ik stop veel energie in mijn werk en krijg hier ook veel voor terug. Ik wil me dingen eigen maken, ze doorgronden en begrijpen. Daarbij ontstaat uiteindelijk een product, meestal een sieraad. Het is klaar als ik merk dat ik niks meer kan weghalen, maar ook niks meer wil toevoegen. Dat is een magisch gevoel.

 

Ouder worden is geen bedreiging.

Ik ben heel erg tevreden met mijn huid. Natuurlijk zie ook ik bepaalde ’schoonheidsfoutjes’. En uiteraard is niet alles geweldig en staat de tijd niet stil. Maar! Ik ben tevreden met mezelf. Er zitten zeker dagen tussen waarop ik niet lekker in mijn vel zit, bijvoorbeeld door vermoeidheid. Op dat moment voelt mijn huid heel dun, omdat ik dan zo gevoelig ben. Ik haal heel veel geluk en voldoening uit mijn werk, uit vriendschappen en uit connecties die voor mij belangrijk zijn.

 

Rustige start van de dag.

Het eerste wat ik na het opstaan doe, is olie trekken volgens de Ayurvedische geneeskunde, ruim tien minuten lang. Ondertussen word ik langzaam wakker en denk ik na over wat me die dag te wachten staat. Zo’n rustige start is belangrijk voor mij, want ik ben van nature geen ochtendmens. Daarna zorg ik dat de kinderen op tijd klaar zijn om naar school te gaan, en dan is het eindelijk tijd voor yoga en meditatie. Pas daarna ga ik weer naar de badkamer.

 

Ochtendroutine.

Mijn ochtendroutine is relatief kort en hierbij gebruik ik mijn twee favoriete producten van Dr.Hauschka: Gezichtslotion en Activerende Vloeibare Dagcrème (voorheen Vloeibare Dagcrème). Ik hou van de consistentie van deze vloeibare dagcrème. In de herfst of winter meng ik hier wat Gezichtsolie doorheen als mijn huid hier om vraagt.

 

In mijn make-uptasje.

Een make-uptasje heb ik niet, want ik draag bijna geen make-up. Als ik er zin in heb of weet dat ik ’s avonds met iemand heb afgesproken, doe ik mascara op. Onlangs heb ik overigens wel de Dr.Hauschka Sheer Lipstick Nr. 2 ontdekt. Weliswaar niet voor mijn lippen, maar voor mijn wangen. Het zorgt voor een superfrisse teint en ik zie er goed uitgeslapen en gezond uit. Dat zijn wel zo’n beetje alle make-upproducten die ik gebruik. Tijdens een fotoshoot draag ik natuurlijk wel meer make-up.

 

Oppepper voor ’s middags.

’s Middags ligt het gevaar op de loer dat ik niks meer gedaan krijg. Dan doet een reset goed. Als ik op kantoor ben, pakken we een kop koffie, gaan we samen zitten en proberen eens op een andere manier naar iets te kijken. Als ik van thuis uit werk, doe ik een korte yoga- of meditatiesessie. Voor een oppepper voor onderweg heb ik altijd de Gezichtslotion bij de hand. De aangename, pure geur haalt me uit mijn middagdip en geeft me energie alsof ik pas net aan de dag ben begonnen.

 

Avondritueel.

’s Avonds lees ik graag, luister naar muziek en drink soba- of bamboethee, die ik allebei in Japan heb ontdekt. Soms ga ik in bad, ik ben groot fan van Dr.Hauschka Moor Lavendel Bad. En ik ben trouwens ook dol op bodyolie en dan het liefst met de geur van roos

Shop the Story

Dr. Hauschka Gezichtslotion, activerend, versterkend gezichtswater Gezichtslotion 100 ml
versterkt, hydrateert en vitaliseert je huid
Verkwikt de vermoeide huid en zorgt voor een stralende teint - Dr. Hauschka Activerende Vloeibare Dagcrème Activerende Vloeibare Dagcrème 50 ml
stimuleert de doffe, vochtarme huid – samenstelling met abrikoos
Gezichtsolie reguleert de onzuivere, vette huid Gezichtsolie 18 ml
brengt de vette, onzuivere huid in balans