Huidverzorging in de pubertijd

Vanaf welke leeftijd beginnen met skincare?

Skincare routines zijn momenteel razend populair en het lijkt wel alsof 7 stappen tegenwoordig de norm zijn. Zelfs de jongere generatie begint steeds vroeger met deze uitgebreide routines. Echter, laten we eens stilstaan bij de vraag of zoveel stappen daadwerkelijk goed zijn voor onze huid en of het noodzakelijk is om al op zo'n jonge leeftijd met huidverzorging te starten.

Bij Dr. Hauschka adviseren wij om te beginnen met skincare in de pubertijd, een fase waarin hormonen sterk aanwezig zijn en ook de huid grote veranderingen ondergaat. Het is echter niet nodig om vast te houden aan een 7-stappenroutine. Belangrijker is om te kijken naar de specifieke behoeften van de huid, waarbij kan ze extra ondersteuning gebruiken? Wij zijn ervan overtuigd dat huidverzorging het natuurlijke vermogen van de huid moet activeren en stimuleren, zonder haar functies over te nemen.

Ook raden we aan om altijd hormoonverstorende producten te vermijden – in elke levensfase, maar zeker ook in de kwetsbare pubertijdsfase. 100% natuurlijke huidverzorging biedt hierbij de uitkomst, maar controleer altijd goed of het product ook écht natuurlijk is: niet alles is wat het lijkt. Vertrouw op het NATRUE-keurmerk als betrouwbare gids voor authentieke en natuurlijke huidverzorgingsproducten. 

Ons verzorgingsconcept bestaat uit 3 stappen: Reinigen, Versterken & Verzorgen. Drie producten, optimale werking. En dat is geen trend, maar decennialange ervaring.

Ben je op zoek naar een passende verzorgingsroutine voor jezelf - of voor een puberzoon of dochter? Met onze online skincare-test kom je er binnen een aantal minuten achter welke 100% natuurlijke huidverzorgingsroutine het beste past.

Shop the Story

Dr. Hauschka Reinigingsbalsem - wasgel met verfrissende melkgel-textuur Reinigingsbalsem 75 ml
lichte melkgel-textuur, reinigt diep, verzorgt mild en verfrist tegelijkertijd
Dr. Hauschka Gezichtslotion, activerend, versterkend gezichtswater Gezichtslotion 100 ml
versterkt, hydrateert en vitaliseert je huid
Dr. Hauschka Rozencrème Light: harmoniserende rozencrème, milde gezichtsverzorging Rozencrème Light 30 ml
hydrateert, harmoniseert en verzacht
Dr. Hauschka Reinigingsmelk: milde reiniging, verwijdert make-up en verzorgt de huid Reinigingsmelk 145 ml
zachte verzorging, make-up remover
Dr. Hauschka Gezichtslotion Speciaal, regulerend gezichtswater Gezichtslotion Speciaal 100 ml
verstevigt en kalmeert de vette, onzuivere huid en brengt haar in balans
Brengt de vette, gemengde huid in balans - Dr. Hauschka Balancerende Vloeibare Dagcrème Balancerende Vloeibare Dagcrème 50 ml
brengt de vette, gemengde huid in balans, vermindert onzuiverheden – samenstelling met wondklaver