Milieubewust

Is onze cosmetica 100 % veganistisch?

We gebruiken verantwoord hoogwaardige grondstoffen uit alle delen van de natuur: planten, mineralen en dieren. Daarom zijn niet al onze producten veganistisch. Maar heel veel wel.

Heel natuurlijk.

Onze natuurlijke cosmetica is vrij van minerale oliën en parabenen, ook gebruiken we geen chemisch, synthetische stoffen.  We winnen glycerine en vetten bijvoorbeeld uit planten, wolwas of bijenwas.

 

Om goede redenen.

Afhankelijk van de verzorgende eigenschappen en de behoeften van de huid bepalen we welke grondstoffen we gebruiken. Uit het dierenrijk gebruiken we onder andere bijenwas en zijdepoeder. Deze stoffen zijn, net als veel andere dierlijke grondstoffen, heel waardevol. De structuur van zijdeproteïne lijkt bijvoorbeeld op de opbouw van de huid. Daardoor is deze proteïne goed verdraagbaar en vormt ze één geheel met de huid.

 

Volledig in harmonie.

Op onze Demeter-boerderij in Bad Boll gaan we op een menswaardige, duurzame en verantwoorde manier met ons milieu en onze medemens om. De teelt van geneeskrachtige planten is biologisch-dynamisch. Alle plantaardige grondstoffen die we niet zelf produceren, kopen we van partners die uiteraard onze normen naleven.

 

Liever zonder.

We hebben voor Dr. Hauschka Cosmetica nog nooit dierproeven gedaan of laten doen. En dat al sinds onze oprichting, meer dan 50 jaar geleden.