Puur natuur

Het middel voor een mooie gloed.

Dankzij bijen ziet de wereld er een stukje mooier en kleurrijker uit. Niet alleen door hun prachtige geel-zwarte en koninklijke uiterlijk, maar ook door het verspreiden van stuifmeel. Bloemen en planten kunnen hierdoor groeien. Dat maakt dat bijen belangrijk zijn voor mens én natuur.

Dr. Hauschka’s liefde voor bijen.

Als 100% natuurlijk cosmeticamerk proberen wij bij te dragen aan een mooiere wereld door producten te ontwikkelen die goed zijn voor jouw huid en onze natuur. Onze liefde voor bijen is ontstaan door hun belangrijke rol in de natuur om ditzelfde doel te behalen. Maar ook door de goudgele substantie die ze produceren. Nee, we doelen niet op honing, maar op bijenwas: een plakkerige substantie die bijen gebruiken om de honingraat te maken.

Bijenwas beschermt tegen een droge huid en zorgt voor een mooie gloed. Niet zo gek dus dat wij dit ingrediënt graag verwerken in onze producten. Afhankelijk van de verzorgende eigenschappen en de behoeften van de huid, bepalen we welke actieve ingrediënten, zoals bijenwas, gebruikt worden in onze producten.

 

Sharing is caring.

Onze geschiedenis verplicht ons ertoe het milieu te beschermen. Bij het ontwikkelen van producten zijn we ons ervan bewust dat we voor alle hulpmiddelen die we uit de natuur halen, iets terug moeten doen voor Moeder Natuur. Het is voor ons dan ook vanzelfsprekend dat wanneer de bijen hun bijenwas met ons delen, wij op een verantwoorde manier met hen omgaan en zorgdragen voor deze kleine, maar harde werkers. 

Daarom hebben we in onze eigen tuin vol met heilzame planten, direct gelegen achter ons hoofdkantoor in Eckwälden (Duitsland), een bijenhuis met verschillende bijenkorven. Dit bijenhuis is volledig gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals stro en leem. Hierin leven vijftien bijenvolken die bijenwas (honingraat) produceren. Voor onze gezichtsverzorging wordt uitsluitend de bijenwas van de afsluitende “deksel” van de honingraatcellen gebruikt. Dit gebeurt pas wanneer de larven zijn uitgegroeid tot bijen en ze de cellen niet meer nodig hebben.

We hechten veel waarde aan de verzorging van onze bijen. De harde werkers zijn namelijk van cruciaal belang in onze tuin. Ze bestuiven onze planten zodat de planten vrucht kunnen dragen en er weer zaden ontstaan voor nieuwe planten.

Het beschermen van de bijen zit in onze natuur. Dat betekent dat we al decennia lang onze bijen beschermen en ervoor zorgen dat gedurende elk seizoen genoeg bloemen bloeien, zodat de bijen altijd voldoende voedsel hebben. Onze bijen worden verzorgd door twee imkers die precies weten wat ze nodig hebben en hoe ze met hen moeten omgaan. Wat we nog meer doen? We laten altijd een bepaalde hoeveelheid bijenhoning achter zodat de bijen kunnen overwinteren en we laten de bijen zwermen. Kortom, we zijn lief voor de bijen.

Ontdek hier onze favoriete Dr. Hauschka producten met bijenwas die een droge en doffe huid voorkomen en zorgen voor een stralende gloed.

Shop the Story

Oogbalsem 10 ml Oogbalsem 10 ml
kalmeert, verzorgt en beschermt