• Gratis verzenden vanaf € 50,-

Composities met heilzame ingrediënten

Vitamine C: De kracht van vitamine C in natuurlijke huidverzorging.

Vitamine C is de nieuwe radicalenvanger, barnsteenzuur dé nieuwe peelingster en de powervitamine niacinamide helpt bij de onzuivere huid. De cosmeticabranche bloeit met steeds nieuwe wondermiddelen die een strakkere huid en minder rimpels beloven. Terwijl de ene beautytrend de andere opvolgt, blijven wij gewoon onszelf en onze heilzame planten trouw. Sinds 1967 en in de toekomst.

Vitamine C is niet zomaar een trendy ingrediënt; het is een van de meest onderzochte cosmetische stoffen die daadwerkelijk de huid verbetert. Essentieel voor de vorming van collageen, draagt het bij aan de versteviging van de huid. Bovendien is vitamine C effectief gebleken bij het verminderen van acne, pigmentvlekken en het biedt positieve resultaten bij rosacea. Langdurig gebruik zorgt voor een egalere en stevigere huid, terwijl het tevens fungeert als een krachtige antioxidant die helpt bij het beperken van uv-schade.

Hoewel vitamine C een superingrediënt is, heeft het zijn eigen uitdagingen. Het is zeer instabiel en gevoelig voor vocht, licht en zuurstof. Geoxideerde vitamine C verliest niet alleen zijn effectiviteit, maar kan zelfs schadelijke zuurstofradicalen vormen. Dit maakt het lastig om vitamine C als individuele werkstof in crèmes te verwerken.

Bij Dr. Hauschka kiezen we voor een andere benadering. In plaats van te werken met individuele werkstoffen, maken we gebruik van composities met heilzame ingrediënten die van nature rijk zijn aan vitamines. Denk hierbij aan Echinacea, Goudsbloem, Abrikoos, Avocado, duindoorn, en meer. Het bijzondere is dat vitamine C samen met andere vitamines van nature aanwezig is in deze ingrediënten. Hierdoor blijft de vitamine C stabiel en behoudt het zijn positieve werking. Bovendien bevatten veel van onze heilzame ingrediënten ook vitamine E - vitamine C en E versterken elkaar en vormen een  gouden duo.

Ben je op zoek naar effectieve huidverzorging met de voordelen van vitamine C, zonder zorgen over de stabiliteit? Ontdek dan de natuurlijke kracht van vitamine C in de harmonieuze composities van Dr. Hauschka Cosmetica. Maak vitamine C onderdeel van jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine en geniet van een stralende en gezonde huid, op een natuurlijke en duurzame manier.

Shop the Story

Dr. Hauschka Gezichtslotion, activerend, versterkend gezichtswater Gezichtslotion 100 ml
versterkt, hydrateert en vitaliseert je huid
Dr. Hauschka Reinigingscrème, stimulerende gezichtsreiniging voor elk huidbeeld Reinigingscrème 50 ml
verfijnt, vitaliseert en reinigt diep
Dr. Hauschka Nacht Conditioner - ampullenkuur Conditioner Gevoelige Huid 50 x 1 ml
kalmerende ampullenkuur, vermindert rode vlekken