• Gratis verzenden vanaf € 50,-

Ultiem ontspannen

Zwangerschap: Ondersteunende producten voor deze bijzondere fase.

Veel moeders in spe beseffen onvoldoende het belang van gas terugnemen. We lopen zo vaak vast in onze hectische schema’s - en al helemaal als je (net) zwanger bent. Je kunt je immers emotioneel en lichamelijk meer vermoeid voelen. Onthaasten is dus het nieuwe credo, bovendien helpt deze mindset je voor te bereiden op de bevalling en de komst van jouw kleine. Met de heerlijke verzorgingsproducten van Dr. Hauschka is ontspannen heel gemakkelijk.    

100% natuurlijke verzorging.

Alle ingrediënten van de Dr. Hauschka cosmeticaproducten worden uitvoerig getest of ze veilig zijn voor de huid. Ook een mogelijke toepassing tijdens de zwangerschap of borstvoeding wordt getest. Wanneer je de cosmetica correct aanbrengt, is het product ook tijdens de zwangerschap 100% veilig, voor zover je niet allergisch bent voor een van de ingrediënten. Heb je speciale vragen of twijfel je, neem dan contact op met je behandelende arts of vroedvrouw.

Je huid, je stofwisseling, je buik; alles verandert.

Alles in je leven gaat straks veranderen, maar eerst is jouw lichaam aan de beurt. Vooral in de eerste drie maanden kun je je vermoeid voelen. Al jouw energie gaat naar de groei van de baby.  

Ultiem ontspannen.

Bij vermoeidheid of stress biedt lavendel uitkomst. Dr. Hauschka Bodyolie Moor Lavendel vormt als het ware een warme, beschermende laag rond je lichaam en helpt afstand te nemen van invloeden van buitenaf. Wanneer je last hebt van spanningen, kun je de olie ook aanbrengen op je buik. 

Als je buik in omvang toeneemt en je hebt thuis een bad, dan zul je merken dat het gevoel van lichtheid in bad zeer ontspannend werkt. Dr. Hauschka biedt een scala aan badproducten, bijvoorbeeld Dr. Hauschka Rozen Bad. De geur van Rozen Bad werkt als balsem voor je gemoedsstand en vitaliseert je huid. Dr. Hauschka Moor Lavendel Bad werkt kalmerend en bevordert een goede nachtrust.   

Zwangerschapsstriemen voorkomen.

Maar liefst acht op de tien vrouwen krijgt hiermee te maken: striae. Striae ontstaan wanneer de bovenliggende huidlagen sneller groeien dan het onderhuids bindweefsel. Hierdoor breekt de huid en vormt het bij genezing een litteken, ook wel huidstriemen genoemd.  

Striae is een onomkeerbaar proces, voorkomen is dus beter dan genezen. Smeer je buik en borsten daarom ’s ochtends en ’s avonds royaal in met Dr. Hauschka Bodyolie Sleedoorn. Het maakt je huid elastischer, waardoor je minder kans hebt op zwangerschapsstriemen.  

Opgezette voeten en benen.

Snel vermoeide en dikker wordende voeten en benen geven aan dat de zwangerschap een grote inspanning van je hele lichaam vraagt. Dr. Hauschka Been Tonic ondersteunt bij zwellingen, kuitkrampen en pijn in je benen. De bernagie in de tonic, ook wel ‘komkommerkruid’ genoemd, werkt vocht afdrijvend. Kenmerkend is vooral de frisse geur van rozemarijn, dit kruid versterkt je bloedsomloop. Ook onderweg verfrist Dr. Hauschka Been Tonic je benen.

Andere tips bij ‘zware’ benen: Beweeg voldoende, drink veel water (zuurstof in water zorgt voor bloedtransport), leg je benen even omhoog (dit laat het bloed weer terug circuleren), spoel je benen onder de douche altijd af met koud water (dit maakt je aders sterker) en masseer je benen met Dr. Hauschka Bodyolie Citroen Lemongrass (deze olie vitaliseert en verstevigt je bindweefsel).  

Veranderend huidbeeld.

Door een veranderde hormoonhuishouding reageert ook je huid anders. Je kunt meer pukkeltjes krijgen maar ook neemt de productie van pigment toe, waardoor een zwangerschapsmasker kan ontstaan. Pas je huidverzorging hierop aan. Zo kun je tegen een onrustige huid de Dr. Hauschka Conditioner Gevoelige Huid gebruiken.

De Dr. Hauschka Balancerende Vloeibare Dagcrème is een uitkomst voor iedere dag. Puistjes kun je camoufleren met Dr. Hauschka Coverstick. Voor pigmentvlekken geldt: vermijd de zon of in ieder geval direct zonlicht. Na de bevalling verdwijnen de vlekjes meestal weer, maar het kan soms lang duren. Pigmentvlekjes kun je maskeren met onze Dr. Hauschka Concealer. 

Haarconditie.

Ook je haar & hoofdhuid is onderhevig aan de veranderende hormoonhuishouding. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van een droge hoofdhuid of haaruitval. De Dr. Hauschka Haarlotion is geschikt voor haaruitval: verdeel je haar in secties en spray de lotion op de scheidingen. Masseer vervolgens in op de hoofdhuid. Laat de lotion even intrekken en borstel daarna uit.

Heb je last van een droge hoofdhuid? Dan is een masker met de Dr. Hauschka Haarolie een uitkomst. Breng de olie op de natte haren en de hoofdhuid aan, laat 30 minuten intrekken onder een warme handdoek en was daarna uit. Gebruik dit masker ongeveer één keer per maand.

Shop the Story

Dr. Hauschka Been Tonic voor vermoeide benen Been Tonic 100 ml
verzorgt en verfrist de benen
Dr. Hauschka Nacht Conditioner - ampullenkuur Conditioner Gevoelige Huid 50 x 1 ml
kalmerende ampullenkuur, vermindert rode vlekken
Brengt de vette, gemengde huid in balans - Dr. Hauschka Balancerende Vloeibare Dagcrème Balancerende Vloeibare Dagcrème 50 ml
brengt de vette, gemengde huid in balans, vermindert onzuiverheden – samenstelling met wondklaver
Dr. Hauschka Coverstick Coverstick 02 sand
camoufleert puistjes en onzuiverheden
Haarlotion 100 ml Haarlotion 100 ml
brengt de hoofdhuid in balans, verzorgt en versterkt het haar
Dr. Hauschka Haarolie Haarolie 75 ml
vitaliseert droog en beschadigd haar, verzorgt de hoofdhuid