Huidverzorging met abrikozenpitolie

Krachtige werkzame stof uit de natuur.

Plantaardige oliën zijn echte boosters voor je schoonheid. Dit komt omdat ze alle actieve werkzame stoffen van de plant bevatten: zonder toevoegingen, geheel clean. Ze zijn een multitalent voor gezichts- en lichaamsverzorging: ze worden volledig door de huid opgenomen en kunnen - afhankelijk van het type - kalmeren, regenereren, beschermen of versterken. Pure abrikozenpitolie geeft je huid een natuurlijke frisheid en een prachtige gloed.

Wat is abrikozenpitolie?

Een fluweelzachte buitenkant, sappig-zoet vruchtvlees, een verleidelijke geur - als de zomer een vrucht was, zou het waarschijnlijk een abrikoos zijn. Geen wonder dat ook abrikozenpitolie zoveel te bieden heeft. Abrikozenpitolie - of abrikozenolie - wordt geperst uit de pitten van de abrikoos. De kostbare olie werkt als een booster om de droge, doffe of rijpere huid een stralende gloed te geven en haar er gezond en fris uit te laten zien. Hoe komt dat? Door de unieke mix van waardevolle ingrediënten waardoor het als de ster onder de oliën wordt beschouwd.

 

Welke ingrediënten in abrikozenpitolie zijn goed voor de huid?

Abrikozenpitolie heeft het allemaal. Door de kostbare ingrediënten is het een multitalent voor je huid. Het bevat waardevolle vetzuren, vooral linolzuur en oliezuur, die de huid elastisch houden. Het hoge percentage oliezuur, een essentieel onverzadigd omega-9 vetzuur, is bijzonder effectief. Andere ingrediënten zijn vitamine E en A, niacinamide - een vorm van vitamine B3 - en caroteen. Koudgeperste abrikozenpitolie wordt op een bijzonder milde manier geproduceerd, zodat je er zeker van kunt zijn dat alle krachtige stoffen je huid bereiken.

 

Welk effect heeft abrikozenpitolie op de huid?

Abrikozenpitolie beschermt en verzacht je huid. Het is heel licht en trekt snel in, zonder een vettig laagje achter te laten. De onverzadigde vetzuren zorgen ervoor dat je huid beter vocht kan vasthouden. Linolzuur bevordert de regeneratie van je huidbarrière en laat je teint er frisser uitzien - een geheime tip tegen een bleke huid. Vitamine E en A zijn krachtige antioxidanten en beschermen de huid tegen vroegtijdige veroudering. Daarom zit abrikozenpitolie in veel producten voor de rijpere, veeleisende huid. En zelfs als je neigt naar een onzuivere huid, is deze olie de juiste voor jou. Nog een pluspunt: de waardevolle olie gaat zonschade tegen en is een belangrijke hulp bij verzorging na blootstelling aan de zon.

 

Hoe wordt het geproduceerd?

De olie wordt gewonnen uit de pitten van de abrikoos. Hiervoor worden de vruchten eerst voorzichtig gedroogd en worden de pitten eruit gehaald. Nadat deze weer gedroogd zijn, kunnen ze geopend worden - en komt er een knapperige kern tevoorschijn, die doet denken aan een amandel. Deze kern geurt ook heerlijk naar amandelen. De waardevolle, delicate gele abrikozenpitolie wordt hieruit gewonnen, mechanisch door persen of chemisch - een methode die niet wordt toegepast door Dr. Hauschka. De regel is: hoe zachter de methode, hoe meer van de kostbare ingrediënten behouden blijven.

 

Abrikozenpitolie bij Dr. Hauschka.

Wij willen alleen het beste voor onze natuurlijke cosmetica: namelijk de allerbeste natuurlijke ingrediënten, bij voorkeur van biologische oorsprong. Dit geldt natuurlijk ook voor onze abrikozenpitolie. We halen onze abrikozenpitten uit Pakistan, onder andere uit de Hunzavallei, een van de meest afgelegen berggebieden op aarde. Meer dan 6.000 kleine boerderijen hebben zich daar verenigd om hun gedroogd fruit en noten te verkopen aan de Mountain Fruit Company (MFC), die voor de distributie zorgt. Ze zijn allemaal gecertificeerd volgens de criteria van eerlijke handel en bijna 1.000 boerderijen zijn ook biologisch gecertificeerd. MFC helpt de boeren om hun fruit beter te benutten en zo hun inkomen te verhogen; het geeft hen ook advies over biologische teelt en versterkt de rol van vrouwen in Pakistan.

In de oliefabriek van onze dochteronderneming Naturamus worden de abrikozenpitten vervolgens voorzichtig koud geperst en gefilterd. Vooral bij het instellen van de machines is veel kunde vereist: transportsnelheid, temperatuur en de uitstroom van de olie moeten nauwkeurig op elkaar worden afgestemd. Er wordt ook rekening gehouden met de luchtvochtigheid en de conditie van de oliezaden. Tot slot zet de oliemolenaar een draaiende stalen schroef in beweging, die de oliezaden samenperst tot de cellen openbreken en de kostbare abrikozenpitolie vrijkomt.

 

Abrikozenpitolie in Dr. Hauschka producten.

Wij zijn dol op abrikozen. En we houden van onze abrikozenpitolie. Daarom wordt het in veel van onze producten gebruikt. Onze Abrikozencrème tovert een teint tevoorschijn die zo fluweelzacht en rooskleurig is als een abrikoos. Ideaal voor de droge huid. In onze Activerende Vloeibare Dagcrème voor de doffe en vochtarme huid stimuleert het de natuurlijke olie- en vochtproductie van je huid, waardoor je huid er weer fris en levendig uitziet. In onze zonverzorging gaat de waardevolle olie schade door de zon tegen en in Dr. Hauschka Gezichtsolie brengt het de vette huid weer in balans en helpt het bij onzuiverheden. Dankzij het anti-puistjeseffect zit abrikozenpitolie ook in onze Coversticks. Je teint wordt er niet alleen egaler door, maar ook natuurlijk gevoed.

Shop the Story

Abrikozencrème - met abrikozenpitolie voor een natuurlijke glow Abrikozencrème 30 ml
laat de droge, doffe huid stralen, verzorgt en revitaliseert
Verkwikt de vermoeide huid en zorgt voor een stralende teint - Dr. Hauschka Activerende Vloeibare Dagcrème Activerende Vloeibare Dagcrème 50 ml
stimuleert de doffe, vochtarme huid – samenstelling met abrikoos
Dr. Hauschka Gekleurde Zonnebrandcrème Gezicht SPF 30 Gekleurde Zonnebrandcrème Gezicht SPF 30
ondersteunt de huideigen bescherming tegen de zon, minerale uv-filter
After Sun Lotion » verkoelend & hydraterend After Sun Lotion 150 ml
verkoelt en kalmeert activeert de huideigen vochthuishouding
Gezichtsolie reguleert de onzuivere, vette huid Gezichtsolie 18 ml
brengt de vette, onzuivere huid in balans