Heilzame planten

De Indische sering.

Elisabeth Sigmund, medeoprichtster van Dr. Hauschka Cosmetica, reisde in 1961 af naar India. Ze wilde de cultuur beleven en de geneeskunde ontdekken – alleen. In India leerde ze de verschillende werkingen van neem kennen, ook wel Indische sering genoemd. En ook nu is neem nog in veel van onze producten terug te vinden.

De wonderboom. 

De imposante neemboom wordt tot wel 12 meter hoog en heeft heerlijk ruikende pluimen en kleine vruchten met pit. Wat in de boom verstopt zit, is een klein wonder. Daarom speelt neem in veel producten van Dr. Hauschka een belangrijke rol.

 

Dorpsapotheker.

Als er in een dorp in India geen dokter te vinden was, hadden ze altijd nog de neemboom. Neem is een waar wondermiddel, want nu weten we dat het een antibacteriële, schimmelwerende, ontstekingsremmende, wondhelende en desinfecterende werking heeft en het immuunsysteem versterkt en koorts verlaagt. En daarbij zijn pas 20 van de rond 100 werkzame stoffen onderzocht!

 

Huis van de godin.

In India geloven ze dat in elke neemboom een van de oudste godinnen van India leeft, de godin Śītalā, een genezer.

 

Stimuleert schoonheid.

Sinds de reis van Elisabeth Sigmund zijn extracten uit neembladeren in veel van onze producten terug te vinden. De Nagelolie met neem is de basis voor gezonde nagels, de Oogbalsem versterkt de gevoelige huid rond de ogen en de Gezichtsolie reguleert en harmoniseert met neem. En zelfs in onze Mascara en in de Brow & Lash Gel mag neem niet ontbreken, want het verzorgt de wimpers en wenkbrauwen.

Shop the Story

Dr. Hauschka Nagelolie: versterkende, beschermende nagelolie die de nagels en huid verzorgt Nagelolie 18 ml
versterkt en verzorgt je nagels en nagelriemen
Gezichtsolie reguleert de onzuivere, vette huid Gezichtsolie 18 ml
brengt de vette, onzuivere huid in balans