Paardenbloem

De paardenbloem - brengt de rijpere huid in topvorm.

Je mag hem niet onderschatten: de bescheiden paardenbloem barst van de vitaliteit. Zijn voedende kracht, zonnige karakter en wijsheid komen de rijpere huid enorm ten goede.

Net als een kleine zonnecentrale.

Licht is zijn element, hij wendt zich ernaar. En zo is elke paardenbloem in feite een actief warmtecentrum dat zonnig geel oplicht. "Terwijl de rest van de natuur nog baadt in de koele, vochtige lente" - zoals onze tuinier Joscha Huter, die verantwoordelijk is voor onze tuin met heilzame planten, het zo mooi zegt. Maar dat is nog niet alles: de paardenbloem levert zijn warmte vrijelijk aan de grote voedselstroom.

 

Eén die ze allemaal voedt.

Paardenbloemen zijn zeer voedzaam en smaakvol. Geen wonder dat hij zo geliefd is: muizen houden van de wortels, konijnen, herten en vogels van de bladeren, en insecten van de bloemen. En wij mensen waarderen ze ook als een heerlijk bittertje in salades.

 

Bij voorkeur jong en dynamisch.

Wij gebruiken paardenbloem voor ons Regeneratie Intensief Nacht Serum. Deze groeit in onze eigen tuin met heilzame planten, die volledig biologisch-dynamisch is. We oogsten hem terwijl hij nog jong is en verwerken hem tot een geritmeerd extract dat de kracht en wijsheid van de paardenbloem bevat.

 

Wat wordt er bedoeld met wijsheid?

Joscha Huter beschouwt de paardenbloem als een van de wijste planten in de natuur. "Hoe kan hij anders de sterrenhemel afbeelden?" vraagt hij zich af. In feite is de zaadbol van de paardenbloem een perfecte bol van transparante 'kristalhaartjes' die stervormen vormen. De wind voert ze mee en zorgt ervoor dat de paardenbloem overal kan bloeien waar zijn vederlichte zaadjes landen. Deze ingenieuze manier van voortplanten zegt veel over de wijsheid van deze kleine, grote heilzame plant.

 

Shop the Story

Serum voor de rijpere huid: Regeneratie Intensief Nacht Serum Regeneratie Intensief Nacht Serum
versterkt en verstevigt de rijpere huid en zorgt voor een stralende teint