Liefdevol genieten

Genieten van je zwangerschap en je kindje met Dr. Hauschka.

Een kind krijgen is een unieke ervaring en voor de meeste vrouwen een bijzondere, fysieke prestatie en emotionele ervaring. Daarom is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, zowel tijdens als na de zwangerschap. Als je kindje er eenmaal is, wil je ook voor jouw kleintje alleen het allerbeste. Ervaar hoe de 100% natuurlijke verzorgingsproducten van Dr. Hauschka jullie in deze fase verwennen en ondersteunen met alleen het beste uit de natuur.

Je bent zwanger, wat nu? Onthaasten met Dr. Hauschka!

Er groeit een wonder in jouw buik! Nog voor de aanleg van het brein, als het vruchtje nog geen drie millimeter is, begint het hartje te kloppen. De intieme band tussen jullie is al voelbaar.  

Veel moeders in spe beseffen onvoldoende het belang van gas terugnemen. We lopen zo vaak vast in onze hectische schema’s - en al helemaal als je (net) zwanger bent. Je kunt je immers emotioneel en lichamelijk meer vermoeid voelen. Onthaasten is dus het nieuwe credo, bovendien helpt deze mindset je voor te bereiden op de bevalling en komst van de kleine.  Met de heerlijke verzorgingsproducten van Dr. Hauschka is ontspannen heel gemakkelijk.   

Alle ingrediënten van de Dr. Hauschka cosmeticaproducten worden uitvoerig getest of ze veilig zijn voor de huid. Ook een mogelijke toepassing tijdens de zwangerschap of borstvoeding wordt getest. Wanneer je de cosmetica correct aanbrengt, is het product ook tijdens de zwangerschap 100% veilig, voor zover je niet allergisch bent voor een van de ingrediënten. Heb je speciale vragen of twijfel je, neem dan contact op met je behandelende arts of vroedvrouw.

Je huid, je stofwisseling, je buik; alles verandert. 

Alles in je leven gaat straks veranderen, maar eerst is jouw lichaam aan de beurt. Vooral in de eerste drie maanden kun je je vermoeid voelen. Al jouw energie gaat naar de groei van de baby.  

Ultiem ontspannen. 

Bij vermoeidheid of stress biedt lavendel een uitkomst. Bodyolie Moor Lavendel vormt als het ware een warme, beschermende laag rond je lichaam en helpt afstand te nemen van invloeden van buitenaf. Indien je last hebt van spanningen, kun je de olie ook aanbrengen op je buik.  

Gebruik: Schud de olie voor gebruik totdat de twee lagen met elkaar vermengd zijn. Masseer Bodyolie Moor Lavendel na een douche of bad zacht in de nog vochtige huid.  

Als je buik in omvang toeneemt en je thuis een bad hebt, dan zul je merken dat het gevoel van lichtheid in bad zeer ontspannend werkt. Dr. Hauschka biedt een scala aan badproducten, bijvoorbeeld het Rozen Bad. De geur van rozen werkt als balsem voor je gemoedsstand en vitaliseert je huid. Het Moor Lavendel Bad werkt kalmerend en bevordert een goede nachtrust.   

Zwangerschapsstriemen voorkomen. 

Maar liefst acht op de tien vrouwen krijgt hiermee te maken: striae. Striae ontstaan wanneer de bovenliggende huidlagen sneller groeien dan het onderhuids bindweefsel. Hierdoor breekt de huid en vormt het bij genezing een litteken, ook wel huidstriemen genoemd.  

Striae is een onomkeerbaar proces, voorkomen is dus beter dan genezen. Smeer je buik en borsten daarom ’s ochtends en ’s avonds royaal in met Bodyolie Sleedoorn. Het maakt je huid elastischer, waardoor je minder kans hebt op zwangerschapsstriemen.  

Opgezette benen.  

Snel vermoeide en dikker wordende benen geven aan dat de zwangerschap een grote inspanning van je hele organisme vraagt. Been Tonic ondersteunt bij zwellingen, kuitkrampen en pijn in je benen. De bernagie in de tonic, ook wel ‘komkommerkruid’ genoemd, werkt vochtafdrijvend. Kenmerkend is vooral de frisse geur van rozemarijn, dit kruid versterkt je bloedsomloop. Ook onderweg verfrist Been Tonic je benen. 

Andere tips bij ‘zware’ benen: Beweeg voldoende, drink veel water (zuurstof in water zorgt voor bloedtransport), leg je benen even omhoog (dit laat het bloed weer terug circuleren), spoel je benen onder de douche altijd af met koud water (dit maakt je aders sterker) en masseer je benen met Bodyolie Citroen Lemongrass (deze olie vitaliseert en verstevigt je bindweefsel).  

Veranderend huidbeeld. 

Door een veranderde hormoonhuishouding reageert ook je huid anders. Je kunt meer pukkeltjes krijgen maar ook neemt de productie van pigment toe, waardoor een zwangerschapsmasker kan ontstaan. Pas je huidverzorging hierop aan. Zo kun je tegen een onrustige huid de Conditioner Gevoelige Huid gebruiken. De Balancerende Vloeibare Dagcrème is een uitkomst voor iedere dag. Puistjes kun je camoufleren met Coverstick. Voor pigmentvlekken geldt: vermijd de zon of in ieder geval direct zonlicht. Na de bevalling verdwijnen de vlekjes meestal weer, maar het kan soms lang duren. Pigmentvlekjes maak je onzichtbaar met Concealer

Haarconditie.

Ook je haar en hoofdhuid is onderhevig aan de veranderende hormoonhuishouding. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van een droge hoofdhuid of haaruitval. De Haarlotion is geschikt voor haaruitval: een paar druppels op je vingertoppen aanbrengen en (met droog haar) op de hoofdhuid inmasseren. Even laten intrekken en daarna uitborstelen. Heb je last van een droge hoofdhuid? Dan is een masker met de Dr. Hauschka Haarolie een uitkomst. Op de natte haren en de hoofdhuid aanbrengen, 30 minuten laten intrekken onder een warme handdoek en daarna uitwassen. Gebruik dit masker ongeveer één keer in de maand.

De baby is geboren! Luisteren naar je baby en jezelf.  

 

Soms is een moeder meteen verliefd, maar meestal duurt het even. Je bent uitgeput, overweldigd en bang, en wat het misschien het moeilijkst maakt: je wilt te graag dat het perfect is. Dat is het echter zelden.’ Uit: Wat je baby vertelt, door Tracy Hogg 

Zet jezelf op de eerste plaats. 

Gas terugnemen en rustig aan doen is wederom de sleutel voor een ontspannen kraamtijd met je baby. Pas als jij zelf rustig en ontspannen bent, kun je de baby kalmeren. Hoewel het tegen de natuur in lijkt te gaan, zet je jezelf als moeder dus op de eerste plaats! Ook hier ondersteunt Bodyolie Moor Lavendel de ouders om gemakkelijker afstand te nemen van stressfactoren.  

Verzorg je handen. 

Na het verwisselen van iedere luier, was je je handen. Je zult gaan merken hoe droog je handen hiervan worden. Met de Handcrème binnen handbereik verzorg je je handen na iedere schone luier. Deze crème laat geen vettig laagje achter en maken je handen zijdezacht.  

Heerlijke producten voor de kleine. 

Omdat de babyhuid zo zacht en gevoelig is, heeft je baby de eerste weken bijna geen verzorgingsproducten nodig. Alleen wat Lichaamspoeder voor de kwetsbare babybilletjes.  

Na enkele maanden maakt je kindje meer contact met zijn omgeving. De rijke Dr. Hauschka Rozencrème is geschikt om je kindje bijvoorbeeld tegen gure wind te beschermen. Het harmoniserende Rozen Bad is zowel voor baby’s als kleuters geschikt.  

Vanaf de derde maand is een babymassage een heel prettige manier om contact te maken met je kind. Ontdek de natuurlijke kwaliteiten van Bodyolie Rozen. De verwarmende, heerlijke geurende olie omhult jouw kindje met een beschermende laag.  

Geef je baby aandacht en geniet vooral van de momenten dat je samen bent.  

Shop the Story

Dr. Hauschka Handcrème - trekt snel in. Handcrème 50 ml
hydraterende verzorging, trekt snel in
Dr. Hauschka Lichaamspoeder: luchtig zijdepoeder Lichaamspoeder 50 g
luxe verzorging voor het hele lichaam
Dr. Hauschka Haarlotion Haarlotion 100 ml
brengt de hoofdhuid in balans, verzorgt en versterkt het haar
Dr. Hauschka Been Tonic voor vermoeide benen Been Tonic 100 ml
verzorgt en verfrist de benen