We blijven in het ritme.

Dr. Rudolf Hauschka, onze oprichter, ging graag zijn eigen weg. Het beviel hem bijvoorbeeld niet dat plantenextracten vaak conserverende alcohol bevatten. Dus ontwikkelde hij een procedé dat in plaats daarvan gebruik maakt van de ritmes van de natuur. Ook vandaag nog maken ritmische extractieprocedures deel uit van ons uitgebreide productieproces. We stellen natuurlijke stoffen bloot aan de invloed van warmte en kou, duisternis en licht, rust en beweging. De kracht van de natuur en de werking van onze heilzame planten behouden we zonder synthetische conserveringsmiddelen.

 

We componeren cosmetica.

Voor een symfonie is meer nodig dan een melodie. Pas door het samenspel van de afzonderlijke instrumenten in het orkest kunnen we muziek in al haar glorie horen.

Dit geldt ook voor iedere afzonderlijke receptuur van Dr. Hauschka Cosmetica. Als producent van geneesmiddelen weten we: iedere plant en ieder natuurlijk ingrediënt draagt er met zijn specifieke eigenschappen toe bij dat de samenstelling van het product werkzaam is. Zelfs als dit de productie een beetje ingewikkelder maakt.