Dierproefvrije cosmetica?

Ons statement over dierproeven.

Voor de producten van Dr. Hauschka Cosmetica worden sinds 1967 noch door ons, noch in onze opdracht, dierproeven uitgevoerd.

WALA Heilmittel GmbH produceert de cosmetica van Dr. Hauschka. Deze onderneming produceert sinds 1935 natuurzuivere geneesmiddelen, op holistische basis. We hebben een diep respect voor de aarde, dat zich onder andere uit via de biologisch-dynamische teelt van onze heilzame planten. Vanaf het begin (1967) van Dr. Hauschka Cosmetica is het voor ons vanzelfsprekend dat wij onze producten op verantwoorde en natuurvriendelijke wijze ontwikkelen en produceren.

 

Terwijl voor de cosmetica van Dr. Hauschka altijd is afgezien van dierproeven, werd met de nieuwe EU-cosmeticaverordening een belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van de dierenbescherming binnen de gehele cosmeticabranche: zo zijn sinds 11 maart 2013 is de import en verkoop van op dieren geteste cosmetica en ingrediënten verboden binnen de Europese Unie. Dat betekent dat nieuwe cosmetische producten die binnen de EU verkocht worden, nergens ter wereld getest mogen zijn op dieren. Het gaat hierbij om wettelijk bindende verboden, dat wil zeggen dat alle cosmeticaproducenten binnen de EU deze richtlijnen moeten opvolgen.

Wij eisen van onze leveranciers dat zij een bevestiging overleggen dat noch door henzelf, noch door een onderneming waarmee zij een relatie hebben, of in hun opdracht (na 1 januari 1998, de datum voor gecertificeerde natuurcosmetica volgens het BDHI-keurmerk) voor deze grondstoffen dierproeven zijn uitgevoerd.

Voor de natuurcosmetica van Dr. Hauschka gebruiken wij beproefde grondstoffen van natuurlijke oorsprong en van de hoogste kwaliteit die ook vaak binnen de voedingsmiddelbranche worden gebruikt. Voor de verschillende plantenextracten, oliën en wassoorten kunnen wij voldoende certificaten over de verdraagzaamheid en werkzaamheid overleggen. Bovendien worden zij al decennialang met succes voor cosmetica respectievelijk voedingsmiddelen gebruikt. De veiligheid van onze recepturen is dus gewaarborgd zonder dat hiervoor aanvullende dierproeven moeten worden uitgevoerd.

In plaats daarvan voeren medewerkers binnen het bedrijf bij de ontwikkeling van Dr. Hauschka Cosmetica vrijwillig talrijke testen uit. Daarnaast voeren, voordat nieuwe cosmetica producten op de markt komen, onafhankelijke instituten in onze opdracht dermatologische testen uit met vrijwilligers. Deze testen bevestigen de goede verdraagzaamheid van onze producten.

WALA Heilmittel GmbH ziet zichzelf als producent van hoogwaardige, gecertificeerde natuurcosmetica met een grote ethische verantwoordelijkheid. In het kader van de biologisch-dynamische teelt van heilzame planten en de gecontroleerde biologische teelt in onze Demeter-landbouw zetten wij ons in voor een menswaardige, duurzame en verantwoorde omgang met de dieren en met het milieu. Ook veganistische cosmetica vind je bij ons.

Afdeling cosmetische veiligheid en informatie van WALA Heilmittel.

Laatst bekeken