Opleiding voor schoonheidsspecialisten.

Ben je gediplomeerd schoonheidsspecialist en op zoek naar een holistische behandelwijze met natuurzuivere cosmetica producten?

Echte Schoonheid is een balans. Onze founding mother Elizabeth Sigmund zei het al: “Zorgdragen voor je huid is zorgdragen voor je gezondheid.”

Dr. Hauschka is meer dan een cosmetica merk. Vanuit onze antroposofische achtergrond zien wij mens, dier, plant, mineraal en de aarde als een geheel. Wij leven niet in de natuur - wij zijn natuur. Om die reden is het van groot belang goed voor haar te zorgen. Vanuit die visie maken wij cosmetica 100% natuurlijk. Maar wij zien schoonheid als iets dat veel verder gaat dan alleen de uiterlijke verzorging. Onze behandelwijze is gericht op ondersteuning van het welzijn van de mens als geheel. Dat is holistische schoonheid. Zo komt jouw klant tot bloei.

Om de producten van Dr. Hauschka te mogen voeren in je salon of praktijk en de Dr. Hauschka behandelingen te mogen geven, volg je als schoonheidsspecialist eerst scholing over onze unieke behandelmethode, achtergrond en producten van Dr. Hauschka. Na het succesvol afronden van deze opleiding, ga je een samenwerkingsovereenkomst aan met Dr. Hauschka. Vanaf dan ben je officieel gecertificeerd als Dr. Hauschka Therapeut. Je geeft de bekende Dr. Hauschka behandelingen en verkoopt de producten in je praktijk of salon.

Ben je gediplomeerd schoonheidsspecialist met een eigen salon of praktijk en wil je holistische behandelingen aanbieden met natuurzuivere cosmetica? Laat dan hier je gegevens achter, zodat we je meer informatie over de opleiding kunnen toesturen. Ook nemen we graag contact met je op om verder kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.  

 

Informatie aanvragen

 

De Dr. Hauschka-behandelingen
Levendig doorstroomd zijn - De Dr. Hauschka-behandelingen

Met de Dr. Hauschka gezichts- en lichaamsbehandelingen kun je diverse behandelingen aanbieden. De nadruk ligt op een passende behandeling voor iedere klant afzonderlijk. Ieder mens is namelijk uniek. Jij als Dr. Hauschka Therapeut stemt je behandeling daarop af. Je kijkt naar de mens en hun daadwerkelijke huidbehoeften. Je behandelt de oorzaak in plaats van het symptoom. Naar wat de huid nodig heeft om zichzelf te kunnen herstellen en welke oplossing de natuur daarvoor biedt.

De bijzondere kwaliteit van de aanraking staat bij Dr. Hauschka centraal: het gaat om waarnemen, voelen en vormgeven. Deze aanpak en de doordachte opbouw van de behandelingen maken een Dr. Hauschka behandeling een impuls voor de huid en de algehele gezondheid. In ons lesprogramma leiden we je handen op tot 'luisterende’ waarnemingsorganen en om met het hart te denken en te zien. We leren je onze unieke ritmische lymfestimulatie met penselen. Doordat het lymfesysteem door het gehele lichaam loopt net als onze bloedbanen, masseer je niet alleen het gezicht, maar het complete lichaam. Samen met de heilzame planten die we verwerken in onze cosmetica, worden de huideigen genezingsprocessen tijdens elke Dr. Hauschka- behandeling gestimuleerd. Het lichaam krijgt hiermee een regenererende impuls.

Het resultaat is voor jouw klant instant voel- en zichtbaar en deze wordt na de behandeling beloond met een stralende huid en innerlijke schoonheid.

Als Dr. Hauschka Therapeut kun je na afronding van onze opleiding de Klassieke Dr. Hauschka Behandeling volgens Elisabeth Sigmund aanbieden en alle daarvan afgeleide Dr. Hauschka gezichtsbehandelingen.

Informatie aanvragen

De opleiding
De kwaliteit van de aanraking leren

De opleiding kan worden gevolgd door erkend gediplomeerde schoonheidsspecialisten. De opleiding bestaat uit 3 modules, waarbij we werken in kleine groepen, om de juiste aandacht en ondersteuning te kunnen geven.

Module 1 – Online-training van 3 halve dagen
In module 1 leer jij alles over het verschil tussen natuurcosmetica en conventionele cosmetica. De achtergrond van Dr. Hauschka, maar ook doe je kennis op van onze 100% natuurlijke producten en hoe deze in te zetten voor de verschillende huidbeelden.

Startdata:
- Groep C - 2023: 5 t/m 7 september 2023
- Groep D - 2023: 13 t/m 15 november

Module 2 – Aan de slag met de behandelingen
In module 2 volg je drie dagen een intensieve training bij Dr. Hauschka in Rijswijk. Samen met een kleine groep van mede-cursisten leer je meer over de Dr. Hauschka merkbeleving, de kwaliteit van de aanraking en oefen je de behandelingen op de mede-cursisten. Zo ervaar je zelf wat de kracht is van onze unieke behandelingen en krijg je de behandeling ook zelf in de vingers. Na het succesvol volgen van deze module volgt een casestudy in je eigen salon of praktijk gedurende 3 maanden. In je eigen praktijk zal je tegen onderwerpen aanlopen, die je zal willen uitdiepen. Daar is onze case study voor. Na afloop van module 2 ontvang je jouw installatiepakket waarmee je de behandelingen kunt gaan geven en de producten aan je klant kunt verkopen.

Data:
- Groep C - 2023: 12 t/m 14  september 2023
- Groep D - 2023: 21 t/m 23 november

Module 3 – Examen
In module 3 breng je twee dagen een bezoek aan ons kantoor in Rijswijk samen met de medecursisten. Je bespreekt de casussen die je de afgelopen 3 maanden hebt verzameld en legt het praktijkexamen af. Ook dit doe je samen met jou mede-cursisten. Indien je slaagt voor het examen, ga je met Dr. Hauschka een samenwerkingsovereenkomst aan en mag jij je officieel gecertificeerd Dr. Hauschka Therapeut noemen. Je krijgt nu een vermelding op onze website als gecertificeerd Dr. Hauschka Therapeut.

Data:
- Groep C - 2023: 12 en 13 december 2023
- Groep D - 2023: media januari 2024 - NTB.

Informatie aanvragen

Na de inscholing
Het bloeiprogramma

Na het succesvol afronden van alle modules ben je officieel gecertificeerd ‘Dr. Hauschka Therapeut’ en ben je bevoegd om de Klassieke Dr. Hauschka behandeling(en) in jouw schoonheidssalon aan te bieden en de producten te verkopen. Middels ons ‘bloeiprogramma’ kan jij jezelf nog verder ontwikkelen. In ons bloeiprogramma bieden we namelijk diverse cursussen en workshops aan voor aanvullende behandelingen en kennisontwikkelingen op een specifiek gebied zoals bijvoorbeeld:

  • Revitaliserende Lichaamsbehandeling
  • Luxe Gezichtsbehandeling
  • Reinigende Rugbehandeling
  • Verwenbehandeling met verzorgende olie

Ook bieden we de mogelijkheid om interessante en inspirerende workshops en trainingen te volgen over Dr. Hauschka Cosmetica en je werk als Dr. Hauschka Therapeut. Kortom je wordt opgenomen in een warm en liefdevol netwerk van bewuste schoonheidsspecialisten die hun klanten verzorgen met 100% natuurlijke producten en een holistische kijk op schoonheid bieden.

Informatie aanvragen 

Meer weten?
De start van een bloeiende relatie?

Ben je enthousiast geworden over Dr. Hauschka en de opleiding tot gecertificeerd Dr. Hauschka Therapeut? Vul dan nu het formulier ‘Opleiding Dr. Hauschka Therapeut’ in. We nemen dan graag contact met je op om verder kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Heb je nog vragen of feedback over de opleiding, stuur dan een mail naar opleidingen@drhauschka.nl.

Informatie aanvragen

 

Startdata opleiding 2023

In 2023 zullen er de volgende startdata zijn voor de opleiding tot Dr. Hauschka Therapeut

Groep C 2023:
Module 1: 5 t/m 7 september 2023
Module 2: 12 t/m 14 september 2023
Module 3: 12 en 13 december 2023

Groep D 2023:
Module 1: 13 t/m 15 november 2023
Module 2: 21 t/m 23 november 2023
Module 3: medio januari 2024 - NTB.

De inscholingen vinden plaats op het hoodkantoor BeNeLux:
Dr.Hauschka Benelux
Verrijn Stuartlaan 48
2288 EN  Rijswijk

Let op: Als je wilt deelnemen, wordt je verzocht je minimaal 2 weken vooraf op te geven. Op de maandag 2 weken voor de inscholing wordt besloten of er voldoende deelnemers zijn. Voor meer informatie kun je contact opnemen met afdeling Experience & Education via e-mail: opleidingen@drhauschka.nl

Informatie aanvragen

Dr. Hauschka Therapeuten aan het woord - ervaringen over de opleiding

 

"Hi, ik ben Janique van By Younique, schoonheidssalon uit Haarlem. Na 7 jaar met verschillende merken op (bijna) 100% natuurlijke basis te hebben gewerkt wilde ik iets anders. Iets wat nog puurder is en wat een klant nog meer de optimale ontspanning biedt. Door vooral de laatste paar jaar merkte ik dat het stress level in het dagelijks leven steeg bij mijn klanten en mijzelf en dat ik een weg zocht om meer te aarden. Zo kwam Dr. Hauschka op mijn pad. Een prachtig natuurlijk, hoofdzakelijk biologisch merk, wat staat voor de balans terug vinden, terug naar moedernatuur en terug naar je innerlijke ik. Even “tijd voor jezelf”. Ik las alles wat ik kon lezen over het merk en bezocht salons om verschillende Dr. Hauschka behandelingen te ervaren. Bij de eerste ervaring was ik verkocht.

 

Begin dit jaar kon ik eindelijk met de opleiding tot Dr. Hauschka therapeut beginnen. En ik kan je zeggen dat ik het echt als fantastisch heb ervaren. Het voelde als een warm rustig bad waar ik in thuis kwam na een lange reis. Als familie, terwijl ik nog nooit iemand van hen had ontmoet. De opleiding wordt in een klein groepje gegeven, wat het overzichtelijk en persoonlijk houdt. Er is hierdoor genoeg ruimte om vragen te stellen en feedback te krijgen. En om echt goed begeleid te worden in alles wat je doet. Er wordt tijd voor je genomen, ook al is de geplande tijd al lang verstreken. Na afloop wordt er goed contact gehouden, waardoor je ook gelijk het gevoel hebt dat je bent opgenomen in de familie. Ik ging dit pad alleen aan, maar heb het nooit alleen bewandelt en dat gevoel is heel fijn. Ik leer nog elke dag en ik ben mede dankzij Dr. Hauschka enorm gegroeid. Op zakelijk vlak, maar zeker ook persoonlijk. Voorheen kon ik echt 'op' zijn na een werkdag. Tegenwoordig ga ik vol positiviteit naar huis, met een goed voldaan en energiek gevoel. Ik merk dat niet alleen mijn klanten er ontspannen van worden, ikzelf wordt er ook beter van. En hoewel ik al die jaren blij was met mijn behandelingen die ik gaf, waren de resultaten stabiel en niet vooruitstrevend. Als ik kijk naar wat voor resultaten ik nu behaal bij mijn klanten met hun huid, als ook op mentaal vlak, is dit fantastisch om te zien - en dat soms al na 1 à 2 behandelingen.”

 

Dr. Hauschka Therapeuten aan het woord - ervaringen over de opleiding

  "Hi, ik ben Janique van By Younique, schoonheidssalon uit Haarlem. Na 7 jaar met verschillende merken op (bijna) 100% natuurlijke basis te hebben gewerkt wilde ik iets anders. Iets wat nog puurder is en wat een klant nog meer de optimale ontspanning biedt. Door vooral de laatste paar jaar merkte ik dat het stress level in het dagelijks leven steeg bij mijn klanten en mijzelf en dat ik een weg zocht om meer te aarden. Zo kwam Dr. Hauschka op mijn pad. Een prachtig natuurlijk, hoofdzakelijk biologisch merk, wat staat voor de balans terug vinden, terug naar moedernatuur en terug naar je innerlijke ik. Even “tijd voor jezelf”. Ik las alles wat ik kon lezen over het merk en bezocht salons om verschillende Dr. Hauschka behandelingen te ervaren. Bij de eerste ervaring was ik verkocht.

Begin dit jaar kon ik eindelijk met de opleiding tot Dr. Hauschka therapeut beginnen. En ik kan je zeggen dat ik het echt als fantastisch heb ervaren. Het voelde als een warm rustig bad waar ik in thuis kwam na een lange reis. Als familie, terwijl ik nog nooit iemand van hen had ontmoet. De opleiding wordt in een klein groepje gegeven, wat het overzichtelijk en persoonlijk houdt. Er is hierdoor genoeg ruimte om vragen te stellen en feedback te krijgen. En om echt goed begeleid te worden in alles wat je doet. Er wordt tijd voor je genomen, ook al is de geplande tijd al lang verstreken. Na afloop wordt er goed contact gehouden, waardoor je ook gelijk het gevoel hebt dat je bent opgenomen in de familie. Ik ging dit pad alleen aan, maar heb het nooit alleen bewandelt en dat gevoel is heel fijn. Ik leer nog elke dag en ik ben mede dankzij Dr. Hauschka enorm gegroeid. Op zakelijk vlak, maar zeker ook persoonlijk. Voorheen kon ik echt 'op' zijn na een werkdag. Tegenwoordig ga ik vol positiviteit naar huis, met een goed voldaan en energiek gevoel. Ik merk dat niet alleen mijn klanten er ontspannen van worden, ikzelf wordt er ook beter van. En hoewel ik al die jaren blij was met mijn behandelingen die ik gaf, waren de resultaten stabiel en niet vooruitstrevend. Als ik kijk naar wat voor resultaten ik nu behaal bij mijn klanten met hun huid, als ook op mentaal vlak, is dit fantastisch om te zien - en dat soms al na 1 à 2 behandelingen.”

 

Startdata opleiding 2023

In 2023 zullen er de volgende startdata zijn voor de opleiding tot Dr. Hauschka Therapeut

Groep C 2023:
Module 1: 5 t/m 7 september 2023
Module 2: 12 t/m 14 september 2023
Module 3: 12 en 13 december 2023

Groep D 2023:
Module 1: 13 t/m 15 november 2023
Module 2: 21 t/m 23 november 2023
Module 3: medio januari 2024 - NTB.

De inscholingen vinden plaats op het hoodkantoor BeNeLux:
Dr.Hauschka Benelux
Verrijn Stuartlaan 48
2288 EN  Rijswijk

Let op: Als je wilt deelnemen, wordt je verzocht je minimaal 2 weken vooraf op te geven. Op de maandag 2 weken voor de inscholing wordt besloten of er voldoende deelnemers zijn. Voor meer informatie kun je contact opnemen met afdeling Experience & Education via e-mail: opleidingen@drhauschka.nl

Informatie aanvragen