Care for what you love

Welke rol bewuste aanrakingen in onze verzorgingsproducten spelen. En wat wij met onze producten willen uitdragen.

Innerlijke en uiterlijke kalmte, aandacht, de tijd nemen: Aanrakingen spelen voor ons een grote rol. Ze zijn een specifiek onderdeel in de Dr. Hauschka natuurlijke cosmetica opleiding. Onze schoonheidsspecialisten verstaan de kunst om andere mensen zodanig aan te raken dat zij zich prettig en geborgen voelen, zich kunnen openstellen.

Eén van hen is Yvonne Despang. In haar salon Samt & Seide in Dresden is elke Dr. Hauschka behandeling “een gesprek van hele fijne trillingen, een soort communicatie tussen mijn handen en het lichaam van de ander. Ik neem energie op en stuur die weer terug. Soms gaat de snelheid van mijn ademhaling gelijk lopen aan die van de ander. Het is geweldig dat ik met mijn handen heel veel direct aanvoel.

Waar zit bij haar of hem iets vast? Kan zij of hij loslaten? Ik let dan natuurlijk ook op de huid. Neemt die de verzorgingsproducten goed op? Verandert de temperatuur van de huid? De kleur? Elk lichaam reageert anders. Het is een heel levendig proces en ik speel daar met mijn verzorging op in. Bij mij moet iedereen genieten van een heerlijke behandeling. Ik let ook op mezelf als ik met de behandeling begin. Voel ik me goed? Kan ik de degene die ik ga behandelen, bereiken? Daarom neem ik voor elke behandeling even de tijd om diep adem te halen. Mijn hoofd moet leeg zijn, zodat ik me volledig kan focussen op de ander.”

Wat Yvonne vooral fijn vindt aan Dr. Hauschka Cosmetica, is de holistische benadering. “Elk product is uniek en ik voel met hoeveel liefde het is samengesteld. Ik geloof zelfs dat de goede verzorging van de heilzame planten in Bad Boll, in de producten te voelen is. Als specialist op het gebied van aanrakingen vind ik het belangrijk dat een product met de huid samenwerkt. Bij Dr. Hauschka krijgt de huid de aandacht die ze verdient. Ze wordt verwend met iets dat goed voelt. Iets wat helpt zichzelf te helpen. Het assortiment is zo breed dat voor elke huid een individuele behandeling mogelijk is. En de geuren zijn natuurlijk ook heerlijk! Zo krijgt iemand die gestrest bij me aankomt, een voetenbad met kalmerende lavendel. Zo werkt een behandeling als een kleine vakantie.” Yvonne's tip? Zorg goed voor jezelf! “Verzorg jezelf en je huid. Geniet regelmatig van selfcare-rituelen. Dan kun je ook groter denken: houd je bezig met de dingen die je na aan het hart liggen, maar ook met de bloemen in de berm. Als je met aandacht leeft dan sta je in verbinding met de positieve energie die we ook van de heilzame planten uit de tuin in Bad Boll krijgen. En zo is voor mij de cirkel weer rond.”

Shop the Story