Make-up voor de droge huid

Make-up die voor ontspanning zorgt – bestaat dat?

Ja hoor, en dat is precies wat je nodig hebt voor de droge en gevoelige huid. Misschien ken je het gevoel wel dat je make-up je toch al droge huid nog droger maakt? Of in fijne rimpels gaat zitten en ze zo extra benadrukt? Dan lees je vast maar al te graag hoe je je huid bij het opmaken geheel vanzelf hydrateert, verzorgt en ontspant.

Dat moet je make-up voor de droge huid kunnen.

Niet elke make-up is geschikt als je huid droog of gevoelig is. Net als dat je een passende dagcrème kiest, kun je er ook bij foundation en concealer op letten dat ze geschikt zijn voor je huidbeeld. Maar wat moet make-up bij de droge huid kunnen? De make-up moet je huid hydrateren. En de make-up moet ook moeiteloos zijn aan te brengen en de hele dag geen trekkerig gevoel geven. De gulden regel is: gebruik bij voorkeur lichte producten met een romige of vloeibare textuur. Wees terughoudend met poeder. En let op verzorgende bestanddelen zoals hoogwaardige oliën en wassen.

Een goede make-up look voor de droge huid begint al vóór de make-up zelf.

De droge en gevoelige huid wordt niet graag overrompeld. Daarom is het de voorbereiding waar het bij een goede make-up voor de droge huid om draait. Dat begint bij een milde en grondige reiniging. Zo vorm je de basis voor een stralende teint en verwijder je droge schilfers die later als piepkleine kruimels op je make-up te zien kunnen zijn. Kies een vochtinbrengende gezichtsreiniging om je huid bij de reiniging niet uit te drogen. Daarna kun je hydraterende, voedende dagverzorging aanbrengen. Laat de verzorging even intrekken – bij je droge huid gaat dat waarschijnlijk snel. Nu ben je klaar voor wat make-up. Belangrijk bij een droge huid: een verzorgende foundation.

 

Je foundation voor de droge huid – zo individueel als jij.

Foundations vind je in verschillende vormen. Je make-up voor de droge huid moet uit vloeibare, romige texturen met lichte tot gemiddelde dekking bestaan. Hoe hoogwaardiger en verzorgender de bestanddelen, hoe beter. Breng kleine hoeveelheden foundation met de vingers of een sponsje aan en verdeel door zacht te deppen. Dit geeft je een heel natuurlijke look.

Tip 1: breng foundation met een vochtige beautyblender aan

Als je een beautyblender gebruikt en hem wat vochtig maakt, kun je foundation moeiteloos gelijkmatig aanbrengen.

Tip 2: meng foundation met dagverzorging

Om de make-up voor je droge huid met nog meer verzorging te verrijken, kun je een vloeibare of romige foundation met je vloeibare of gewone dagcrème mengen. De dekking wordt nog iets lichter en er wordt meer vocht toegevoerd.

Tip 3: het hoeft niet altijd foundation te zijn

Ook mogelijk: kies als alternatief voor foundation een Gekleurde Dagcrème of je gewone dagverzorging gemengd met wat Bronzing Fluid. Camoufleer oneffenheden die je anders niet weg krijgt met een Concealer. Ook hier geldt: voor je droge huid kan de concealer niet romig en verzorgend genoeg zijn.

Is make-up voor de droge huid make-up voor de gevoelige huid?

En hoe zit het met de zeer droge of gevoelige huid? Ook dit huidbeeld knapt op van lichte make-up met bestanddelen die reinigen in plaats van irriteren. Probeer uit wat je huid verdraagt. Make-up voor de gevoelige huid heeft niet veel nodig. Maar wat er wel in zit, kan daarom des te beter zijn.

Natuurlijke cosmetica van Dr. Hauschka begrijpt je huid.

Dr. Hauschka ontwikkelt sinds 1967 cosmetica die je huid begrijpt. Ze geeft haar verzorgende impulsen, ondersteunt het zelfherstellend vermogen en brengt haar terug in evenwicht. Je vindt bijvoorbeeld foundations die het vochtgehalte van je huid op peil houden. Of concealers die je huid met extracten uit heilzame planten verzorgen. Onze make-up is, net als al onze gezichts- en lichaamsverzorging, 100% gecertificeerde natuurlijke cosmetica.

 

Shop the Story

Dr. Hauschka Rozencrème: rijke rozencrème voor de droge, gevoelige en rode gezichtshuid Rozencrème 30 ml
rijke, verzorgende dagcrème
Dr. Hauschka Rozencrème Light: harmoniserende rozencrème, milde gezichtsverzorging Rozencrème Light 30 ml
hydrateert, harmoniseert en verzacht
Verkwikt de vermoeide huid en zorgt voor een stralende teint - Dr. Hauschka Activerende Vloeibare Dagcrème Activerende Vloeibare Dagcrème 50 ml
stimuleert de doffe, vochtarme huid – samenstelling met abrikoos
Abrikozencrème - met abrikozenpitolie voor een natuurlijke glow Abrikozencrème 30 ml
laat de droge, doffe huid stralen, verzorgt en revitaliseert
Dr. Hauschka Bronzing Fluid: gezichtsfluïde, 100% gecertificeerde, natuurlijke cosmetica Bronzing Fluid naar wens te mengen
levendige, stralende teint, geeft elke dagverzorging een gezonde gloed
Dr. Hauschka Gekleurde Dagcrème: gekleurde dagcrème voor het gezicht Gekleurde Dagcrème chestnut
rijke dagverzorging, natuurlijke teint