Make-up voor de rijpere huid

Je wordt steeds mooier.

Omdat je weet wie je bent. Omdat je je zwaktes kunt accepteren en je sterktes kunt laten zien. In het leven en in je make-up. Over make-up gesproken: hieronder volgen de beste make-uptips voor de rijpere huid.

Wat kun je verwachten van make-up voor de rijpere huid?

Make-up voor de rijpere huid kan misschien niet toveren. Maar het kan wel vakkundig accentueren wat jou mooi maakt - of het nu je ogen, je wangen, of je lippen zijn. Jij weet het beste wat je wilt benadrukken en wat je wilt verbergen. Goede make-up voor de rijpere huid kan het allebei: zelfverzekerde accenten zetten of iets elegant naar de achtergrond laten verdwijnen.

 

Dit is wat make-up voor de rijpere huid moet kunnen.

Rimpels zijn iets waar elke make-up voor de rijpere huid vanaf 40 jaar mee te maken krijgt. Later kunnen daar pigmentvlekken bij komen, mogelijk ook roodheid wanneer adertjes door de dunner wordende huid schijnen. Make-up voor de rijpere huid vanaf 50 jaar moet daarom dekken - zonder de huid te verzwaren of rimpels te benadrukken. Een foundation voor de rijpere huid vanaf 60 jaar moet heel zacht en luchtig zijn - en eerder vloeibaar dan poederig. Wat nog meer? Make-up voor de rijpere huid moet de huid ook volume en een mooie gloed geven, om je wenkbrauwen en wimpers op te vullen en je ogen en je teint te doen stralen.

 

Waarom hoogwaardige huidverzorging zo belangrijk is.

Je huidbeeld verandert naarmate je ouder wordt. Goede make-up voor de rijpere huid moet dit begrijpen en de huid tegelijkertijd verzorgen. Je make-up lukt het beste als je als basis een hoogwaardig dagverzorgingsproduct aanbrengt: een lichte, vochtinbrengende of regulerende gezichtscrème, bij voorkeur ook een speciale crème voor de bijzonder gevoelige huid rond de ogen. En omdat je huid niet alleen droger en dunner wordt, maar ook gevoeliger, moet je verzorging goed verdragen worden en effectief beschermen tegen invloeden van buitenaf.

 

Make-up voor de rijpere huid: Less is more.

Een rijpere huid heeft niet veel nodig om zich van haar beste kant te laten zien. Less is more is hier de boodschap. Met een gekleurde dagcrème of foundation, met een concealer, wat mascara en lippenstift heb je je basisuitrusting bij elkaar. Als aanvulling hierop nog een wenkbrauwpotlood, oogschaduw, oogpotlood en blush. De verfrissende, zachte en romige texturen en hoogwaardige ingrediënten van onze make-up zullen je huid ook goeddoen. En ze wordt gevleid door goed op elkaar afgestemde kleurtonen en zachte overgangen.

 

Lukt dat eigenlijk: rimpels verdoezelen met make-up?

Toch een beetje. Visueel gezien kun je de aandacht afleiden van je rimpels. Dit lukt heel goed met lichtreflecterende producten die ook voor een mooie gloed zorgen. Een concealer die een tint lichter is dan je foundation zal de rimpels ook optisch minder diep maken. Maar let op: als make-up voor de rijpere huid te zwaar is of te dik wordt aangebracht, kan het zich in rimpels nestelen en ze accentueren. Kies daarom voor een lichte, vloeibare foundation voor de rijpere huid en gebruik deze zo zuinig mogelijk. Breng daarna een beetje poeder aan voor een betere dekking. Over het algemeen geldt: een zelfverzekerde aanpak van je rimpels en lijntjes maakt deel uit van je make-up.

 

In welke volgorde breng je make-up voor de rijpere huid het best aan:

1. Dagcrème: aanbrengen op een gereinigde huid en goed laten intrekken
2.  Foundation: kies een licht, crèmig product als foundation voor de rijpere huid, breng spaarzaam aan met vingers, kwast of sponsje
3. Concealer: breng aan op donkere kringen, roodheden en pigmentvlekken
4. Oogmake-up: breng wenkbrauwen in vorm, breng eventueel oogschaduw en een oogpotlood aan, breng liefst ook wat mascara aan, want mascara flatteert ogen van alle leeftijden
5. Lippenstift: omlijn je lippen met een lipliner, breng dan lippenstift aan, en eventueel nog lipverzorging

Kijk tot slot trots naar jezelf in de spiegel en verheug je alvast op al die complimenten.

 

Jouw make-up voor de rijpere huid - onze beste tips.

Je kent jezelf en je huid. Maar ken je onze tips voor make-up die de rijpere huid echt laat stralen al?

1. Combineer huidverzorging en foundation:
Kijk of je voldoende dekking krijgt met een dagcrème met gekleurde of lichtreflecterende pigmenten. Of meng een crème en foundation voor de rijpere huid. Dit is een natuurlijke manier om lichte pigmentvlekken en kleine roodheden te camoufleren. Lichte make-up is ideaal voor de rijpere huid.

2. Kies voor lichtere tinten als je kleur aanbrengt.
Kies foundation en concealer in een tint lichter dan je huidskleur. Dat oogt frisser. Zacht bruin flatteert wenkbrauwen en wimpers vaak meer dan hard zwart.

3. Geef je lippen een extra touch.
Gebruik een lipliner voor strakke contouren en een mooie krul. Zo zorg je er ook voor dat je lippenstift niet in de kleine plooitjes tussen je bovenlip en neus loopt, maar mooi blijft zitten.

4. Kies voor slechts één blikvanger.
Wij raden je aan: ofwel je ogen ofwel je lippen te benadrukken, hoewel je je blikvanger natuurlijk van dag tot dag, van stemming tot stemming, van gelegenheid tot gelegenheid kunt veranderen.

5. SOS: zie er meteen frisser uit.
En als je haast hebt? Kies dan voor een lichtreflecterende concealer, een highlighter en mascara.

 

Make-up voor de rijpere huid - speciaal verzorgend met cosmetica van Dr. Hauschka.

De natuurlijke cosmetica van Dr. Hauschka heeft al lang bewezen dat make-up voor de rijpere huid en verzorging kunnen worden gecombineerd. Ze bevat zorgvuldig geselecteerde extracten van heilzame planten, hoogwaardige oliën en wassen om de huid te beschermen en het vochtgehalte op peil te houden. Alle Dr. Hauschka Make-up is 100% natuurlijke cosmetica en is ook zeer geschikt voor de rijpere huid die gevoeliger wordt. De ideale combinatie is make-up voor de rijpere huid met onze verzorgingsproducten voor de rijpere huid. Je hebt de keuze uit twee verzorgingslijnen. Dr. Hauschka Regeneratie: ondersteunt de vernieuwingskracht van je nog actieve huid, geeft haar vitaliserende impulsen, reguleert haar vochtgehalte, doet haar glad aanvoelen en biedt precies de verzorging die de huid vanaf een jaar of 40 nodig heeft. Dr. Hauschka Regeneratie Intensief: neemt andere taken op zich, in de eerste plaats bescherming en versterking van de weerstand, maakt je huid steviger, voedt haar intensief en wordt aanbevolen als de perfecte aanvulling voor je huid vanaf ongeveer 50 jaar.

 

Shop the Story