Vragen over kwaliteit

 

 

Wat maakt Dr. Hauschka zo uniek?

Het bewaren van het harmonische evenwicht tussen mens en natuur, dat is de filosofie van Dr. Hauschka Cosmetica. Hieruit vloeit onze unieke kijk op schoonheid, gezondheid en balans. Onze filosofie wordt duidelijk aan de hand van de bijzonderheden van de natuurlijke cosmetica:

geen indeling in verschillende huidtypes - de huid wordt gezien als een compleet orgaan met dynamische huidbeelden

gebruik van biologisch-dynamische heilzame planten

inachtneming van natuurlijke ritmes bij teelt, productie en verzorgingsconcept

vrij van synthetische geur- kleurstoffen en conserveringsmiddelen

de totale plant staat centraal – er worden geen losse werkzame stoffen gebruikt

Worden voor Dr. Hauschka Cosmetica dierproeven gedaan?

Wij hebben onze producten nog nooit op dieren getest.

Voor ons is het vanzelfsprekend dat er geen dierproeven worden uitgevoerd voor onze producten en grondstoffen, ook niet door derden in opdracht van Dr. Hauschka Cosmetica. De ingrediënten en de productiemethoden worden zodanig gekozen dat de producten al tijdens de ontwikkeling zonder bedenkingen op vrijwillige proefpersonen kunnen worden getest. Wij beschouwen deze proeven meer bewijskrachtiger dan welke dierproef ook.

Lees  hiermeer.

Hoe kan ik 'echte natuurcosmetica' herkennen?

Omdat er momenteel in Europa geen wettelijke definitie voor de eigenschappen van natuurcosmeticaproducten bestaat, is het voor de consument van groot belang een betrouwbare partner te vinden die hem wegwijs kan maken in de producten en hem helpt een juiste keuze te kunnen maken. Het bekende natuurcosmeticakeurmerk NATRUE verzekert dat het product voldoet aan bepaalde kwaliteitscriteria, bijv. bevat geen aardoliederivaten of synthetische kleur-, geur- en conserveringsmiddelen. De producten van Dr. Hauschka Cosmetica hebben het NATRUE-symbool.

Dr. Hauschka gaat echter veel verder dan wat de labels opleggen: waar mogelijk gebruiken wij uitsluitend planten die biologisch-dynamisch of gecontroleerd biologisch zijn gecultiveerd.. De volledige fabricage van onze producten, van het ontwerp, de realisatie ervan tot de productie, is in onze handen. Wij investeren intensief in onderzoek en ontwikkeling om onze preparaten nog doeltreffender en huidvriendelijker te maken. Een niet onbelangrijk detail: wij doen geen proeven op dieren. Een succesvol, gecertificeerd milieumanagementsysteem zorgt er al meerdere jaren voor dat wij onze processen nog verder optimaliseren en aanzienlijke grondstoffenbesparingen kunnen verwezenlijken. Bovendien vinden wij het ook heel belangrijk om in onze talrijke landbouwprojecten een deel van onze knowhow te delen met armere landen en daar de biologische landbouw doelgericht te stimuleren en te verspreiden. Dit zijn slechts enkele van de aspecten van wat Dr. Hauschka onder kwaliteit verstaat.

Werkt Dr. Hauschka mee aan cultiveringsprojecten?

Met het oog op de cultivering van strategisch belangrijke grondstoffen start en begeleidt WALA al meerdere tientallen jaren landbouwprojecten in ontwikkelings- en opkomende landen en vergroot het zo de financiële draagkracht van de lokale bevolking. Tegelijkertijd kan WALA zo zijn behoefte aan kwalitatief hoogwaardige grondstoffen vervullen. Zo krijgen wij bijvoorbeeld biologische mangoboter en ricinusolie uit India, biologische sheaboter uit Burkina Faso en biologische rozenolie uit Ethiopië, Iran of Afghanistan.

Klik  hier voor meer informatie.

Laatst bekeken