Vragen over producten

 

Uit welke producten bestaat het assortiment van Dr. Hauschka?

Dr. Hauschka Cosmetica heeft een uitgebreid assortiment, voor zowel gezicht als lichaam:

Reinigingscrème, Reinigingsmelk of Reinigingsbalsem?

Reinigingscrème:  voor de dagelijkse zachte reiniging bij elke toestand van je huid. De samenstelling met o.a. amandelen en heilzame planten heeft een huidversterkende en verzorgende werking en stimuleert het zelfreinigende vermogen van je huid. Kan 's ochtends en ‘s avonds gebruikt worden.

Reinigingsmelk: zachte reinigingsemulsie speciaal voor een droge en gevoelige huid. Je kunt Reinigingsmelk ook gebruiken als make-up-remover voor alle huidbeelden.

Reinigingsbalsem: de Reinigingsbalsem ontdoet de huid grondig van vuildeeltjes en lichte make-up, terwijl de natuurlijke vet- en vochtbalans van je huid in stand wordt gehouden. De lichte melkgel-formule verzorgt mild, laat de huid stralen en is geschikt voor elk huidbeeld, ook voor baarddragers.

Bij welk huidbeeld gebruik je Gezichtslotion en bij welke Gezichtslotion Speciaal?

Gezichtslotion: basisproduct ter ondersteuning van het herstel van de normale, droge, gevoelige huid.

Gezichtslotion Speciaal: speciale lotion, voor een onzuivere, vette huid met grove poriën en neiging tot ontstekingen.

Gezichtslotion (Speciaal) spray je ‘s ochtends op je huid na het reinigen van je gezicht en voor het aanbrengen van een dagcrème. ‘s Avonds gebruik je de lotion na het reinigen van je gezicht.

Waarom heeft Dr. Hauschka geen nachtcrème?

De vetvrije nachtverzorging van Dr. Hauschka Cosmetica ondersteunt de nachtelijke stofwisseling van de huid, die op dat moment het actiefst is. De natuurlijke uitscheidingsprocessen van de huid worden niet belast met een vette crème. Hierdoor kan de huid vrij ademen en worden zwakke punten en onregelmatigheden hersteld. De huid blijft gezond en mooi.

Basisverzorging voor de nacht:

Welke invloed hebben de Dr. Hauschka huidconditionerampullen op mijn huid?

Beide producten maken deel uit van onze vetvrije intensieve nachtverzorginge en zorgen ervoor dat de toestand van je huid normaliseert. Wij adviseren de ampullen 28 dagen achtereen (je huid heeft een regeneratiecyclus van 28 dagen) elke avond na het reinigen van je gezicht aan te brengen. Gebruik daarbij gedurende de eerste 3 weken telkens 2 ampullen en gedurende de laatste week nog één ampul. Een kuur met de huidconditioners kun je meerdere malen per jaar herhalen. Wij adviseren per tien levensjaren één kuur per jaar (bijv. vanaf 30 jaar 3 maal per jaar een kuur).

Wanneer gebruik ik Herstellende Nacht Conditioner en wanneer Conditioner Gevoelige Huid?

Dr. Hauschka Herstellende Nacht Conditioner gebruik je voor een normaliserende intensieve nachtverzorging.

Als je huid bijvoorbeeld tijdens de wisseling van seizoenen in balans moet worden gebracht, maar ook wanneer je van een ander merk overstapt op Dr. Hauschka Cosmetica. Met deze ampullen normaliseer je zowel een droge als vette, als ook een naar vroegtijdige rimpelvorming en irritaties neigende huid. De vetvrije samenstelling bevordert de stofwisseling van je huid, die ‘s nachts het meest actief is. De huideigen functies worden geactiveerd.

Dr. Hauschka Conditioner Gevoelige Huid  gebruik je voor een versterkende intensieve nachtverzorging, speciaal voor de gevoelige (couperose) huid.

Kostbare extracten uit heilzame planten en mineralen, in verdunde, ritmisch behandelde vorm, hebben in  Dr. Hauschka Conditioner Gevoelige Huid een versterkend effect op je huid. Ze kalmeren een gevoelige huid en roodheid neemt af. Met zijn vaatversterkende eigenschappen ondersteunt de intensieve verzorging een huid met neiging tot verwijde adertjes (couperose). Door deze versterking en verbetering van de weerstand krijgt je huid weer een vitale, gezonde uitstraling.

Wat is het verschil tussen Intensieve Conditioner tot 25 en 25+?

De Intensieve Conditioners tot 25 en 25+ vullen de basisverzorging van de onzuivere, vette huid aan. Zij geven je huid een normaliserende impuls.

De Intensieve Conditioner tot 25 is speciaal afgestemd op de behoeftes van een jonge onzuivere huid, tot 25 jaar. De Intensieve Conditioner tot 25 is samengesteld uit een selectie van ritmisch behandelde natuurlijke ingrediënten, die ontstekingsremmend werken en je huid kalmeren. Een kuur ondersteunt de reinigingsprocessen in je huid, voorkomt het ontstaan van nieuwe puistjes, kalmeert en stabiliseert je huid.

Dr. Hauschka Intensieve Conditioner 25+ is speciaal afgestemd op de behoeftes van een volwassen onzuivere huid, vanaf 25 jaar. De Intensieve Conditioner 25+ is samengesteld uit een selectie van ritmisch behandelde natuurlijke ingrediënten, die de poriën verfijnt, je huid kalmeert en zorgt voor een frisse teint. Een kuur ondersteunt de reinigingsprocessen in je huid,voorkomt het ontstaan van nieuwe puistjes, kalmeert en stabiliseert je huid.

Tip: de Intensieve Conditioner 25 en 25+ zijn bijzonder effectief als de huid vóór toepassing van de Conditioner, gedurende vier weken verzorgd wordt met basisproducten uit de basisverzorging voor de onzuivere huid van Dr. Hauschka Cosmetica.

Ik heb een zeer gevoelige huid. Welke Intensieve Conditioner kan ik het beste gebruiken?

Dr. Hauschka Intensieve Conditioner Overgevoelige Huid is speciaal afgestemd op de behoeftes van een overgevoelige huid, die reageert op stress. De Intensieve Conditioner Overgevoelige Huid helpt de weerstand van je huid te verhogen. En kalmeert en versterkt een onrustige rode en gevoelige huid. Een kuur verhoogt de weerstand van je huid, versnelt de vermindering van onzuiverheden door stress en geeft je huid een ontspannen en kalm gevoel.

Wat is het verschil tussen Intensieve Conditioner 40+ en Intensieve Conditioner Menopauze?

De Intensieve Conditioner 40+ en Intensieve Conditioner Menopauze vullen de basisverzorging van de rijpere huid aan. Zij geven je huid een normaliserende impuls.

Dr. Hauschka Intensieve Conditioner 40+: is speciaal afgestemd op de behoeften van een veeleisende rijpere huid, die uit balans is geraakt en een normaliserende impuls nodig heeft. De Conditioner werkt vochtvasthoudend, vitaliserend en ondersteunt de span- en vormkracht van je huid. De Conditioner laat je huid er stralend zacht en verzorgd uitzien

Dr. Hauschka Intensieve Conditioner Menopauze: is speciaal afgestemd op de behoeften van de huid in de overgangsjaren, die dikwijls rode vlekken en pigmentvlekken vertoont. Intensieve Conditioner Menopauze ondersteunt en verstevigt het regeneratievermogen van je huid en laat je huid er stralend en verzorgd uitzien.

Hoef ik voor mijn rijpere huid geen huidconditionerampullen meer te gebruiken?

Je kunt de huidconditionerampullen ritmisch afwisselen met Regeneratie Serum en de Intensieve Conditioners.Deze vormen een aanvulling op de ampullen voor de rijpe, veeleisende huid. Het verzorgingsplan ziet er dan als volgt uit:

Voor welk huidbeeld is de regeneratielijn bedoeld?

Huidveroudering is een heel natuurlijk proces, dit proces is niet tegen te houden. Een verzorgingslijn die de eigen activiteit van je huid ondersteunt kan dit proces wel vertragen. Dr. Hauschka Regeneratie Serum en Dagcrème bundelen de krachten van de natuur en ondersteunen de vitaliteit van een rijpere, veeleisende huid en versterken haar, met als resultaat een bijzondere, gezonde uitstraling.

Welk effect heeft de Regeneratie Crème Hals en Décolleté?

De Dr. Hauschka  Regeneratie Crème Hals en Décolleté is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de veeleisende rijpere huid van de hals, de nek en het décolleté. De crème reguleert het vochtgehalte in je huid op korte en lange termijn. En verzacht rimpels en fijne lijntjes van de droge huid van je hals en je décolleté. De crème verfijnt de structuur van je huid, hydrateert intensief, geeft de huid een stevig gevoel en wordt snel opgenomen. 

Wanneer gebruik ik welk oogverzorgingsproduct?

 De Oogbalsem van Dr. Hauschka wordt aangeraden bij een droge en gevoelige huid rondom je ogen en de neiging tot vroegtijdige rimpelvorming. De Oogbalsem maakt de huid gladder en verzorgt en beschermt de tere huid rond de ogen.

 De Oogcrème van Dr. Hauschka is geschikt voor elke huid en bij huid die neigt tot een vroegtijdige rimpelvorming. De Oogcrème werkt verfrissend, vochtvasthoudend, vermindert irritaties, kalmeert en trekt snel in. Je kunt daarna meteen oogmake-up aanbrengen.

De Dr. Hauschka  Regeneratie Oogcrème is geschikt voor de veeleisende, rijpe huid vanaf 40 jaar met een sterkere rimpelvorming en afnemende elasticiteit. De Regeneratie Oogcrème vermindert droogheidsrimpels en -lijntjes, vermindert de rimpeldiepte, zorgt voor een voelbare versteviging van de oogcontouren, maakt je huid gladder, verfijnt de huidstructuur en ondersteunt je huid bij het vocht vasthouden.

Wat is het verschil tussen de verschillende maskers van Dr. Hauschka?

Vitaliserend Masker
Dit masker hydrateert en verzorgt de huid intensief en is geschikt voor alle huidbeelden Het bevordert de eigen activiteit van je huid en helpt je huid bij het op peil houden van het vochtgehalte. Een onzuivere huid met grote poriën wordt zachter en fijner. Je huid wordt weer glad en fris. Ook een huid die veel van de zon te lijden heeft gehad, is gebaat bij dit masker.

Verstevigend Masker
Met een rijke samenstelling van rozenwater, extracten uit rozenbloesem, rozenwas en de kostbare etherische rozenolie, verzorgt en verwent dit masker de rijpere en vochtarme huid vanaf 30 jaar en helpt haar in evenwicht te komen. Het rijke masker geeft je huid de juiste impulsen, zodat zij zichzelf kan regenereren. Zij ondersteunt de veerkracht van je huid en zorgt voor een sterk en gladder huidgevoel.

Kalmerend Masker
Het kalmerende, vochtregulerende Dr. Hauschka Kalmerend Masker helpt de gevoelige huid, en de huid met neiging tot rode vlekken en ontstekingen, haar natuurlijke evenwicht terug te vinden. Het resultaat: een frisse, egale teint – en een goed huidgevoel.

Hydraterend masker
Hydraterend Masker verwent en beschermt je huid. Hydraterend Masker verzorgt de droge en gevoelige huid en de huid die beschadigd is door invloeden van buitenaf intensief.

Kan ik de Foundation voor elk huidbeeld gebruiken?

Ja, dat kan zeker. We adviseren om onder de Foundation een dagverzorging aan te brengen.  De Foundation zelf biedt een hoge verdraagzaamheid en extra bescherming tegen milieu-invloeden. De Dr. Hauschka Foundation is verkrijgbaar in verschillende tinten.

 

Ik draag lenzen en heb zeer gevoelige ogen. Kan ik de mascara van Dr. Hauschka toch gebruiken?

Ja, de mascara is door oogartsen getest en wordt door de samenstelling van de ingrediënten zeer goed verdragen door mensen met gevoelige ogen en lenzendragers.

Welke producten van Dr. Hauschka zijn veganistisch?

De ingrediënten in de preparaten van Dr. Hauschka Cosmetica zijn grotendeels plantaardig. Dat geldt ook voor glycerine, stearinezuur en andere vetstoffen. Zij worden alleen uit plantaardige grondstoffen gewonnen. Van dierlijke oorsprong zijn o.a. volgende ingrediënten: bijenwas, propolis, honing, zijdepoeder, wolwas, alsook karmijn als kleurstof in decoratieve cosmetica.

Klik hier voor een volledige lijst van de veganistische Dr. Hauschka preparaten.

Welke Dr. Hauschka producten zijn geschikt voor vegetariërs?

De ingrediënten in de preparaten van Dr. Hauschka Cosmetica zijn grotendeels plantaardig. Ook glycerine, stearinezuur en andere vetstoffen worden alleen uit plantaardige grondstoffen gewonnen. De ingrediënten zijdepoeder en de dierlijke kleurstof karmijn zijn niet geschikt voor lacto-ovo-vegetariërs. Zij worden slechts in enkele Dr. Hauschka preparaten gebruikt.

Klik hier voor een volledige lijst van de vegetarische Dr. Hauschka preparaten.

Zijn Dr. Hauschka cosmeticaproducten glutenvrij?

Alleen in de Dr. Hauschka Reinigingsmelk en de Haarconditioner zitten glutenhoudende bestanddelen.
Bij de bestanddelen tarwekiemolie en tarwezemelenextract werden echter alle potentieel allergene eiwitverbindingen nagenoeg volledig verwijderd tijdens het reinigen van de olie of de bereiding van het extract. Daarom kunnen Dr. Hauschka cosmeticaproducten die deze bestanddelen bevatten als glutenvrij worden geclassificeerd (conform de EU-verordening EG nr. 828/2014).

Kan ik Dr. Hauschka producten ook gebruiken tijdens mijn zwangerschap of als ik borstvoeding geef?

De Dr. Hauschka preparaten dragen tijdens de zwangerschap bij tot een betere gezondheid en hun verzorgende eigenschappen zijn al decennia bewezen.


Van alle ingrediënten van de Dr. Hauschka cosmeticaproducten wordt voor de commercialisering uitvoerig getest of ze veilig zijn voor de huid. Ook een mogelijke toepassing tijdens de zwangerschap of borstvoeding werd getest. Wanneer je de cosmetica correct aanbrengt, is het product ook tijdens de zwangerschap 100% veilig, voor zover je niet allergisch bent voor een van de ingrediënten. Heb je speciale vragen of twijfel je, neem dan contact op met je behandelende arts of vroedvrouw. Meer informatie over het gebruik van onze preparaten vind je in onze gratis brochure ‘Zwangerschap en borstvoeding’.

Zijn Dr. Hauschka producten duur?

De vrijblijvende prijsaanbeveling voor Dr. Hauschka Cosmetica is gebaseerd op drie factoren: Ten eerste de gestelde kwaliteitseisen voor de gebruikte grondstoffen, hun oorsprong en eigenschappen. Zo heeft WALA een project in India gelanceerd om voor het eerst biologische mangoboter te produceren. Deze bijzondere kwaliteit en de ondersteuning door onze medewerkers ter plaatse vertaalt zich ook in de prijs van de daaruit gewonnen producten. WALA gaat bovendien altijd voor innovatie. Onderzoek naar ingrediënten is voor ons een essentiële missie en ligt aan de basis van alle individuele en unieke recepturen.

 

Tot slot is WALA ervan overtuigd dat verantwoord economisch en sociaal handelen in de volledige waardeketen noodzakelijk is in een streven naar duurzaamheid in de toekomst.

 

Landbouwprojecten in landen zoals Burkina Faso, Ethiopië, Iran en Afghanistan zijn maar enkele voorbeelden.

Laatst bekeken