Krachtig en bevrijdend
Onze nachtverzorging

Ken je dit geheimpje? Tijdens je nachtrust is je huid actief en monter. We leven elke dag in dit wisselende ritme. Overdag staat ons lichaam open voor zijn omgeving en neemt indrukken en voedsel op. 's Nachts wordt dit allemaal verwerkt en bereidt je lichaam zich voor op een nieuwe dag.

Je huid maakt gebruik van de nachtrust om grondig te regenereren van binnenuit en om nieuwe stoffen te vormen. Omdat je huid zich 's nachts niet moet beschermen tegen invloeden van buitenaf, kan ze zich openen. Dat is het beste moment om zich van binnenuit te reinigen. Je huid scheidt onnodige stofwisselingsproducten uit. 

 

En de volgende ochtend ziet ze er fris en stralend uit – vooral als je je huid helpt met de juiste nachtverzorging.

Dr. Hauschka Cosmetica ondersteunt deze nachtelijke regeneratie met een waterige, vitaliserende achtverzorging die het ritme van je huid respecteert. De basis van deze nachtverzorging zijn extracten van heilzame planten, die je huid belangrijke impulsen geven. Elisabeth Sigmund ontdekte al in de jaren 1930 dat een vetrijke nachtverzorging de huid hindert bij de nachtelijke afscheiding van stoffen. Toen Elisabeth Sigmund in de jaren 1960 samen met ons de Dr. Hauschka Cosmetica ontwikkelde, werd deze kennis een belangrijke hoeksteen van onze verzorgingscultuur.

Dr. Hauschka Cosmetica geeft je huid impulsen, wat betekent dat eigenlijk? Onze producten willen je niet alleen uiterlijk verzorgen, maar ook het herstellend vermogen van je huid activeren en ondersteunen. Daarom geven wij met onze huidverzorgingsproducten op basis van het beste uit de natuur impulsen, want je huid en de natuur kunnen heel goed samenwerken en elkaar versterken.

Interview met Elena Palackovic

Afdelingshoofd merkontwikkeling & communicatie bij WALA Heilmittel GmbH, over onze waterige, impulsrijke nachtverzorging met extracten van heilzame planten 

 

Mevrouw Palackovic, veel klanten denken dat Dr. Hauschka geen nachtverzorging aanbiedt. Wat zegt u hierover als expert?

We hebben een uitgebreide nachtverzorgingslijn met een volledig eigen concept. Wij vertrouwen op waterige, impulsrijke samenstellingen die je huid ondersteunen in haar nachtelijke regeneratieprocessen. Op dit concept bouwen we sinds 1967 – sinds de invoering van de Dr. Hauschka Cosmetica.

Welke regeneratieve processen van de huid bedoelt u?

's Nachts, als wij als mens tot rust komen, begint de actieve fase van onze huid. Er vinden bijvoorbeeld verschillende stofwisselingsprocessen plaats. De huid reinigt en vernieuwt zich 's nachts. Zij scheidt onnodige stofwisselingsproducten uit en vormt nieuwe stoffen. In deze fase willen wij haar ondersteunen met onze producten voor de nachtverzorging.

U zei net dat u bij deze nachtverzorgingsproducten vertrouwt op waterige samenstellingen. Waarom biedt u geen vethoudende nachtcrème aan?

Vethoudende preparaten beschermen de huid en horen bij de dag. 's Nachts hoeft je huid zich echter niet te beschermen. Dan zijn vetvrije, waterige producten beter. Zij zijn voor de huid een voorbeeld van een levendig, openend en dynamisch stofwisselingsproces. Dat gaat het beste met het element van het leven: water. Bovendien belemmeren deze producten de actieve afvoer van stoffen naar buiten toe niet.

 

Op dit punt vindt u daadwerkelijk een geschikte video. Helaas kunnen we je dit alleen laten zien als je de marketingcookies voor deze website accepteert. Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid Herziening Toestemming

Hoe gaat de ondersteuning van de huid door deze vetvrije nachtverzorging precies in zijn werk?

De basis van deze nauwkeurig uitgebalanceerde samenstellingen zijn geritmiseerde extracten van heilzame planten en bepaalde mineralen. Voor hun ontwikkeling hebben we uit onze medisch-farmaceutische kennisbank geput. Deze samenstellingen zijn ons antwoord op de behoeften van de huid tijdens de nacht. De ingrediënten geven je huid een herstellende impuls en regelen de stofwisseling van je huid. Met deze ondersteuning kan je huid haar functies normaliseren.

U had het over een volledige nachtverzorgingslijn. Waaruit bestaat deze?

We maken een onderscheid tussen een basisnachtverzorging voor iedere avond en een verzorging tijdens een kuur van 28 dagen. De basisnachtverzorging bestaat uit drie stappen: reinigen, versterken en vitaliseren. Het belangrijkste product bij de kuur is de Herstellende Nacht Conditioner. Deze ampullenkuur revitaliseert de huid.

Waarom duurt een behandelingskuur 28 dagen?

In een periode van 28 dagen vernieuwen de cellen van de menselijke huid zich eenmaal volledig. De Herstellende Nacht Conditioner ondersteunt de 28-daagse cyclus met heilzame planten zoals roos, heemst en wondklaver, aangevuld met zilver en madonnalelie – allemaal ritmisch en levendig bereid. De Herstellende Nacht Conditioner dient als voorbeeld en leert de huid om weer in balans te komen. Afhankelijk van de behoefte van de huid bieden we overigens intensieve behandelingen aan, bijvoorbeeld voor de rijpere huid, de jeugdige, onzuivere huid of de overgevoelige huid.

Hoe kwam u op het idee voor een waterige nachtverzorging?

Dit concept hebben wij te danken aan Elisabeth Sigmund. De Weense schoonheidsspecialiste en onderzoekster ontwikkelde in de jaren 1950 een eigen natuurcosmeticalijn. Zij speelde in de jaren 1960 een toonaangevende rol in de ontwikkeling van de Dr. Hauschka Cosmetica. In Wenen had ze onder andere een jaar geneeskunde gestudeerd en zich intensief beziggehouden met de fysiologie van de huid. Hier kwam ze op het idee dat een vetvrije nachtverzorging beter moet zijn voor de huid. Haar eigen testen bevestigden dit. Uit deze ontwikkelingstijd van Dr. Hauschka Cosmetica in de jaren 1960 bestaat overigens een heel mooi citaat van Elisabeth Sigmund. Ze woonde op dat moment in Zweden en werkte van daaruit mee aan de ontwikkeling. Toen de Herstellende Nacht Conditioner, die destijds nog Huidkuur heette, werd ontwikkeld, schreef ze: "Ik heb een volledige huidkuur getest op mezelf. Als resultaat vroeg mijn man onlangs: 'Hoe komt het eigenlijk dat je er de laatste tijd zo jong uitziet?' Commentaar overbodig, niet?."

 

 

 

 

Dr. Hauschka producten voor de nachtverzorging

 

 Dr. Hauschka basisverzorging voor de nacht in drie stappen

 

Meer informatie