Zinvolle stappen in de ochtend
Reinigen, versterken, verzorgen

De huid is ons grootste orgaan en heel precies ingesteld. Ze volgt verschillende ritmes en heeft verschillende behoeften. Gedurende de dag profiteert de huid bijvoorbeeld van een beschermende huidverzorging en 's nachts van een bevrijdende, impulsrijke nachtverzorging, die haar ondersteunt in haar regeneratie. Ook het seizoen en onze leeftijd hebben een impact op de huid. Af en toe heeft de huid, als spiegel van de ziel, gedurende een bepaalde fase een extra verzorgende impuls nodig. Daarom spreken we bij Dr. Hauschka over huidbeelden, die zich voordoen en weer verdwijnen – en niet over onveranderlijke huidtypes.

 

Ons verzorgingsconcept is even ritmisch als het leven. We vinden het belangrijk om de ritmes van de huid te beantwoorden en te respecteren. Daarom hebben we individuele verzorgingsplannen ontwikkeld voor verschillende huidbeelden. De gemeenschappelijke noemer zijn de drie verzorgende stappen als voorbereiding op de nacht en de verzorgende drieslag in de ochtend. Deze drieslag van reinigen, versterken en verzorgen is optimaal aangepast aan de behoeften van de huid in de ochtend. Tijdens de nacht scheidt de huid overtollige stofwisselingsproducten af, waarvan we haar in de ochtend bevrijden met behulp van de reiniging. In een tweede verzorgende stap versterken preparaten van heilzame planten op basis van water de huid, terwijl een passende dagcrème de huid verzorgt en beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Daar blijft het niet bij. Je draagt zelf evenveel bij aan het succes van de verzorging van je huid als de verzorgende producten van Dr. Hauschka. Het geheim van je schoonheid ligt ook in de aandacht die je aan jezelf besteedt. “De mens heeft twee schoonheden nodig, een innerlijke en een uiterlijke.” Zo stelde het Elisabeth Sigmund, mede-oprichtster van Dr. Hauschka Cosmetica. Het begint met de manier waarop je Dr. Hauschka producten toepast en hoe je met de producten en je huid in dialoog treedt.

Wil je weten welke verzorging het meest geschikt is voor jouw huidbeeld? Klik dan hier voor een
Dr. Hauschka huidadvies

 

Interview met Barbara Becheru

productmanager gezichtsverzorging bij WALA Heilmittel GmbH en Dr. Hauschka Therapeut, over de bijzondere toepassing van de dagverzorging van Dr. Hauschka.

 

Mevrouw Becheru, u bent zowel productmanager als Dr. Hauschka Therapeut. Dat is uitzonderlijk. Hoe is dit gekomen?

Ik had een cruciale ervaring tijdens een Dr. Hauschka behandeling. Terwijl de Dr. Hauschka Therapeut mijn gezicht behandelde, zei ze dat ik vast vaak koude voeten heb. Dat had ze aan mijn gezicht gezien! Ik was toen al productmanager bij Dr. Hauschka. Dankzij de bijscholing kon ik me nog dieper onderdompelen in de kosmos van Dr. Hauschka producten en behandelingen. Ik realiseerde me dat onze behandeling en onze producten gewoon bij elkaar horen. Elisabeth Sigmund, mede-oprichtster van Dr. Hauschka Cosmetica, had de producten immers oorspronkelijk in haar schoonheidssalon ontwikkeld voor de behandeling van haar klanten.

Betekent dit dat je Dr. Hauschka Cosmetica alleen met de hulp van een schoonheidsspecialiste kunt gebruiken?

Nee, natuurlijk niet. Het gaat er eerder om dat je jezelf door de dagelijkse verzorging goed doet, je jezelf dus als het ware behandelt en aandacht schenkt. Dit heeft te maken met eigenwaarde en zelfzorgzaamheid. En dat begint in de ochtend met een bijzondere manier om je gezicht te reinigen. Het basisproduct hiervoor is de Dr. Hauschka Reinigingscrème  met amandelmeel en extracten van heilzame planten. De manier waarop dit product wordt toegepast is uniek en een voorbeeld voor de nauwe verbinding tussen de producten en onze behandeling.

Wat moet ik me daarbij voorstellen? Een reiniging gecombineerd met de behandeling?

In de Dr. Hauschka behandeling speelt de lymfestimulatie een centrale rol. Met penselen en onze handen activeren we de lymfestroom in het lymfesysteem. Hierdoor ontstaat een soort reiniging in het lichaam, dat bijvoorbeeld overtollige stofwisselingsproducten uitscheidt. Met de lymfestimulatie ondersteunen we dus de natuurlijke activiteiten van de huid die haar gezond en schoon houden.

Maar wat heeft de lymfestimulatie nu met de gezichtsreiniging thuis te maken?

Je kunt de lymfatische circulatie in de huid stimuleren door de Reinigingscrème op de juiste manier aan te brengen. Hiervoor rol je je handen van boven naar onder en van binnen naar buiten over het gezicht. Het samenspel van het product en de toepassing ervan zorgen zo voor een zuivere teint. In het begin duurt de toepassing misschien iets langer, omdat de bewegingen nog nieuw voor je zijn. Maar de tijd die je hiervoor neemt, is tijd die je ook iets teruggeeft.

 

Op dit punt vindt u daadwerkelijk een geschikte video. Helaas kunnen we je dit alleen laten zien als je de marketingcookies voor deze website accepteert. Raadpleeg voor meer informatie ons Privacybeleid Herziening Toestemming

Zo gebruik je de Reinigingscrème van Dr. Hauschka op de juiste manier.

 

De Dr. Hauschka verzorging in de ochtend bestaat uit drie stappen. Na het reinigen volgt als tweede verzorgende stap het versterken.

Inderdaad. De versterkende producten zijn preparaten van heilzame planten op basis van water, bijvoorbeeld de Gezichtslotion. Bijzonder is dat je de lotion niet eerst op een wattenschijfje spuit, maar direct op je gezicht. De fijne nevel is op zich al prettig. Met mijn handen druk ik het product dan zachtjes in de huid.

Dit is nog een manier om jezelf te voelen en ook een soort zelfbehandeling?

Ja, dat zijn de kleine dagelijkse rituelen: time-outs van vijf minuten, alleen voor mezelf. Tijdens deze vijf minuten adem ik bewust uit en laad ik mijn batterijen weer op.

Dat klinkt bijna als een kleine yoga-oefening. Toch moet ik aan de dag beginnen en de derde stap, de verzorging, ontbreekt nog.

Ja, die is ook heel belangrijk, want de dagcrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf zoals wind en droge verwarmingslucht. Hiervoor heeft de dagcrème een basis van hoogwaardige oliën en wassen. Onze dagcrèmes bieden echter niet alleen bescherming. Elke samenstelling is afgestemd op de veranderende behoeften van de huid en ondersteunt de huid haar natuurlijke balans te herstellen.

Hoezo veranderende behoeften? Is mijn huid niet altijd hetzelfde? Droog bijvoorbeeld of gevoelig?

Wanneer ik voorafgaand aan de behandeling met mijn klanten spreek, stel ik vaak vast dat ze precies kunnen beschrijven hoe hun huid aanvoelt. Of ze trekkerig is of misschien geïrriteerd of vet. Het interessante is dat dit gevoel bij de volgende afspraak vaak anders is. In de winter is de huid bijvoorbeeld nogal droog, in moeilijke fasen van het leven is ze gevoeliger voor onzuiverheden. En afhankelijk van de verschillende behoeften van de huid hebben we de passende verzorging voor overdag, die reguleert en ondersteunt.

Is er ook een speciale toepassing voor de verzorgende producten voor overdag?

De dagverzorging kun je op de gewone manier aanbrengen, zoals iedereen het kent. Als ik aandacht besteed aan mezelf en tijdens het aanbrengen contact met mezelf maak – tot mezelf kom – kan dit een extra verzorgend aspect krijgen. De natuurlijke geur van de producten beïnvloedt bovendien stemmingen. Elke ochtend stijgt dezelfde delicate geur in mijn neus. Dat is mijn dagelijkse ritueel. De producten van Dr. Hauschka zijn zoveel meer.

 

 

 

Dr. Hauschka producten voor de dagelijkse huidverzorging

Meer informatie