• Gratis verzenden vanaf € 50,-

Interview Regeneratie met Sibylle

Aanstekelijke vitaliteit.

Aanstekelijke vitaliteit: dat is precies wat Sibylle uitstraalt als ze zich in een Berlijnse loft op een fotoshoot voor Dr. Hauschka voorbereidt. Sibylle heeft niet alleen de juiste leeftijd om de Regeneratie-lijn geloofwaardig te kunnen presenteren. Ze straalt ook dezelfde levensvreugde uit die wij in onze producten leggen.

Je bent fotomodel voor de Regeneratie-lijn van Dr. Hauschka. Met je gezicht voor de camera – wat heb je daar in de eerste plaats voor nodig? Moet je mooi zijn? Of is de uitstraling belangrijker?

"Ik moet me gewoon goed voelen, me kunnen ontspannen en mezelf oké vinden – dan ben ik ook mooi."

 

Verandert dat na je veertigste? Ben je nu anders mooi?

Als je ouder wordt, laat je meer van jezelf zien. Je hebt ook meer om te laten zien. Toen ik op mijn zeventiende als fotomodel begon, was ik gewoon mooi om te zien. Nu ben ik 44, heb ik twee zoons en werk ik als natuurgeneeskundige en yogalerares. Daar zie je iets van terug in mijn gezicht en ook op de foto's. Ik vind mezelf nu met minder make-up mooi dan vroeger: een goede lippenstift, een goede bronzer – dat is eigenlijk genoeg. Een natuurlijke look past bij mij en bij mijn leven."

 

Heb je bepaalde rituelen voor je gezichtsverzorging? Kan de tijd in de badkamer ook een stukje zelfzorg zijn?

"Ja, absoluut. Als ik 's ochtends mijn oogcrème aanbreng – heel zachtjes van binnen naar buiten – of 's avonds mijn gezicht reinig met mijn reinigingscrème, dan heeft dat altijd iets meditatiefs. Ik heb pas van Dr. Hauschka geleerd hoe belangrijk de reiniging aan het einde van de dag is. Sinds ik in Londen woon, zie ik de vervuilde lucht letterlijk terug op mijn reinigingspad. Daarom ga ik nooit naar bed voordat ik mijn make-up grondig heb verwijderd en mijn gezicht heb gereinigd. Ik neem elke ochtend en avond heel bewust de tijd voor mezelf en mijn huidverzorging. Het zijn elke dag weer vaste momenten.”

 

... en die dagen zijn waarschijnlijk behoorlijk druk, of heb ik het mis? 

"Als moeder van een peuter en een schoolkind moet ik oppassen dat ik ook aan mezelf toekom. Kinderen kunnen je echt tot het uiterste brengen, dat moeten we misschien wat vaker toegeven. Als de jongste zijn middagdutje doet, doe ik yoga of een workout met gewichten. Zelfzorg betekent niet alleen mindfulness, maar ook discipline. Dat is misschien niet zo'n mooi woord, maar het is wel cruciaal. Voor mij betekent discipline ook dat ik ervoor zorg dat ik op vaste tijden naar bed ga, mijn slaapkamer opruim en in bed geen tv kijk. Een goede nachtrust is tenslotte heel belangrijk, niet alleen voor fotomodellen.”

 

Trefwoord "rijpe huid”. Wat associeer je met het begrip "rijp"? 

"Iets positiefs, anders zou ik op mijn leeftijd geen model meer kunnen zijn. Natuurlijk heb ik wat meer rimpels en oneffenheden dan vroeger, maar ik heb ook het geluk dat mijn werk met mij mee is veranderd, dat er voor fotomodellen nu vraag is naar heel verschillende types, ook naar oudere vrouwen. Ik vind het belangrijk dat ik vrouwen van deze leeftijd kan representeren." 

 

Waar kijk je naar uit als je denkt aan de jaren die voor je liggen?

”Ik wil zien hoe de kinderen zich ontwikkelen, weer wat tijd alleen met mijn man, misschien reizen, misschien een verhuizing naar het platteland, modellenwerk blijven doen."

 

Wat is een onmisbaar onderdeel van jouw leven?

"Naast mijn gezin: mijn tuin. Ik houd ervan om mijn eigen groenten en geneeskrachtige kruiden te kweken. Net zoals WALA dat doet in haar tuin met heilzame planten. Ik heb voeling met de natuur nodig.”

 

Welk advies zou je nu geven aan de persoon die je met 20 was?

"Wees niet te hard voor jezelf. Alles wat komt, is oké. Dat zou ik nu eigenlijk ook af en toe tegen mezelf moeten zeggen ..."

Shop the Story

Oogserum voor de rijpere huid: Dr. Hauschka Regeneratie Intensief Oogserum Regeneratie Intensief Oogserum
verstevigt zichtbaar en biedt rijke verzorging voor de rijpere huid
Serum voor de rijpere huid: Regeneratie Intensief Nacht Serum Regeneratie Intensief Nacht Serum
versterkt en verstevigt de rijpere huid en zorgt voor een stralende teint